Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δημόσιος υπάλληλος; Στο εκτελεστικό απόσπασμα!







Γράφει ο 
Νίκος Βασιλικός


Δημόσιος υπάλληλος; Στο εκτελεστικό απόσπασμα!
Τα τελευταία χρόνια έχω σταματήσει να διαβάζω εφημερίδες, ένας λόγος είναι ότι τώρα με το διαδίκτυο έχω πιο γρήγορη ενημέρωση, ένας άλλος λόγος είναι ότι πάλι από το διαδίκτυο έχω στη διάθεσή μου όλα τα φύλλα και μπορώ να τα διαβάσω, ενώ αντίθετα δεν μπορώ να τα αγοράσω.
Μέσα λοιπόν από αυτή τη διαδικασία έτυχε να διαβάσω ένα άρθρο έγκριτου δημοσιογράφου που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε τους δημοσίους υπαλλήλους ότι για την σημερινή οικονομική κατάσταση την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν αυτοί.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι λοιπόν με τους παχυλούς μισθούς, με τον κομματικό συνδικαλισμό, οι τεμπέληδες, οι λαδιάρηδες, οι μονιμοποιημένοι, οι βολεμένοι, τα βύσματα  και άλλα πολλά επίθετα που έχουν προσάψει στους δημοσίους υπαλλήλους, είναι αυτοί που έκαναν την Ελλάδα να βουλιάξει.
Έρχεται μετά από ένα μήνα περίπου ο Υπουργός Υγείας ή όπως αλλιώς έχουν ονομάσει το Υπουργείο αυτό τώρα, ο κ. Λοβέρδος και λέει ότι «ένα εκατομμύριο Έλληνες ταλαιπωρούν τα υπόλοιπα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων!». Υπουργέ μου λάθος κάνεις, δεν είναι ένα εκατομμύριο είναι πολύ λιγότεροι. Δεν είναι ούτε καν πεντακόσιοι, είναι κάτω από τριακόσιοι, διότι εγώ τουλάχιστον δεν βάζω όλους τους βουλευτές στην ίδια κατηγορία όπως έκανες εσύ να μας βάλεις όλους στο ίδιο τσουκάλι.
Υπουργέ μου, γιατί τώρα που είναι τα δύσκολα δεν κάνετε εσείς του ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι της Νέας Δημοκρατίας την αυτοκριτική σας, να δείτε το πρόσωπό σας στον καθρέπτη και να απολογηθείτε; Ποιος διόριζε στο δημόσιο και για ποιο σκοπό; Ποιος δεν ελάμβανε υπόψη του τα κριτήρια αξιολόγησης; Ποιος διόριζε σε συγκεκριμένα υπουργεία με μεγάλους μισθούς άτομα άσχετα με το αντικείμενο του υπουργείου και γιατί; Πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι στα γραφεία σας; Αν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, τότε θα μάθουμε και εμείς ποιος φταίει γι΄ αυτόν τον δημόσιο τομέα που κατακρίνεις.
Απλά βρήκατε το εξιλαστήριο θύμα αυτής της οικονομικής κατάστασης και του φορτώνετε τα πάντα. Το πλιάτσικο στην Ολυμπιάδα του 2004 δεν έχει σχέση, όπως δεν έχει σχέση το ότι τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων έγιναν τοξικά ομόλογα και άλλα παίχθηκαν στο χρηματιστήριο. Επίσης δεν έχουν σχέση τα δημόσια έργα και το δυσανάλογο κόστος τους, όπως και τα θαλασσοδάνεια και οι επιχορηγήσεις σε ημέτερους εφοπλιστές για τις άγονες γραμμές. Βέβαια αυτά δεν τα θυμάστε, περσινά ξυνά σταφύλια που λέει ο λαός!
Τώρα λοιπόν σας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και με τον πιο θρασύ τρόπο ο ένας λέει ότι μαζί τα φάγαμε και ο άλλος ότι για την οικονομική κατάντια της Ελλάδας φταίει η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Ο στόχος σας είναι διπλός, πρώτον να μειώσετε στο ελάχιστο τους μισθούς των υπαλλήλων και δεύτερον να βάλετε σε διαμάχη τις κοινωνικές τάξεις γιατί έτσι σας συμφέρει. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Πέρα από τα παραπάνω όμως η κίνησή σας αυτή από μόνη της δηλώνει την αδυναμία να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της χώρας, κοινώς δεν ξέρετε που πάει η πλώρη σας. Αυτό συμβαίνει διότι μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, ποτέ δεν αγγίξατε τα μεγάλα προβλήματα του δημόσιου τομέα και της χώρας, πάντα φοβόσασταν μήπως  χάσετε τις επόμενες εκλογές, μη τυχόν δυσαρεστηθούν οι ημέτεροι. Μήπως είναι αναληθές αυτό; 
Από την άλλη βγαίνουν τώρα οι της Νέας Δημοκρατίας. Βγάλε τη σκούφια σου και βάρα, λέει ο λαός! Γίνατε και εσείς προστάτες των εργαζόμενων, κάποιοι βγάλατε και τις γραβάτες για να γίνετε «παιδιά του λαού», λες και ο κόσμος είναι κορόιδο. Εκείνο το «σεμνά και ταπεινά» θυμάστε πότε και γιατί το είπατε;
Νομίζω λοιπόν Υπουργέ μου και εσείς οι άλλοι, ότι κάνετε μεγάλο λάθος να κατηγορείτε αυτό που εσείς φτιάξατε έτσι για τους δικούς σας λόγους ή από τα δικά σας λάθη. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!
                                                                                     Νικόλαος Μ. Βασιλικός               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ