Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Βιβλία εσόδων-εξόδων για όλους. Η χαρά του λογιστή…

       Τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ σοβαρά. Τα γράφαμε και τα λέγαμε εδώ και μήνες και πολύ λίγοι τα  έπαιρναν σοβαρά υπόψιν τους.
       Αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά δεν πρόκειται να σταματήσουν με τίποτε.
       Λέγαμε για την τεχνητή κρίση που είναι άλλοθι για το ξεπούλημα της Εθνικής κυριαρχίας και του Δημόσιου πλούτου της χώρας, τις τεχνικές χειραγώγησης των λαών και την επιβολή συνθηκών μεσαίωνα στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, και την προσπάθεια εφαρμογής των σχεδίων της Νέας Τάξης, την παγκόσμια διακυβέρνηση και τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων με την κάρτα του πολίτη και αργότερα με το χάραγμα που όχι απλώς θα θυμίζουν σκηνές αποκάλυψης αλλά θα βιώσουμε την εκπλήρωση της προφητείας μέχρι τελευταία λεπτομέρεια.
       Εδώ και τέσσερις μέρες, σκάνε δειλά δειλά οι αναρτήσεις με αναφορές στις προσεχτικές διαρροές πληροφοριών του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει και μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής με χρήση φοροκάρτας  σε συνεργασία με το πρόγραμμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και ήδη από τις πρώτες ενδείξεις η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη και τρομαχτική.
       Αντισταθείτε όπως μπορείτε. Στάση πληρωμών στο Δημόσιο. Σήμερα έληξε η προθεσμία πληρωμής της έκτακτης εισφοράς και έπεισα την μητέρα και δεν πήγε να το πληρώσει! Καμία υπακοή και καμία πληρωμή.
       Διαβάστε τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που απειλούν αύριο να είναι πραγματικότητα!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
Βιβλία εσόδων-εξόδων για όλους. Η χαρά του λογιστή…


Άλλη μια συμπαθής επαγγελματική τάξη, αυτή των λογιστών θα κάνει χρυσές δουλειές, αφού το ΠΑΣΟΚ σκέφτηκε να υποχρεώσει τον κάθε φορολογούμενο να τηρεί βιβλία εσόδων εξόδων από 1-1-2012. Όπως είναι φυσικό ελάχιστοι πολίτες έχουν λογιστικές γνώσεις ή το χρόνο που απαιτείται για να περνούν πολλές καθημερινές αποδείξεις στα βιβλία. Μάλιστα οι αποδείξεις θα πρέπει να καταγράφονται και ηλεκτρονικά. Επομένως σίγουρα θα χρειαστούν τη βοήθεια, με ανάλογο κόστος φυσικά, εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάθε πολίτης θα είναι υποχρεωμένος, με την έναρξη της τήρησης του βιβλίου να αναγράψει σ’ αυτό, πόσα μετρητά έχει και που τα έχει. Στη συνέχεια θα αρχίσουν οι χρεοπιστώσεις στο βιβλίο και στο τέλος της χρονιάς, θα πρέπει να συμπληρώνεται ειδικός κατάλογος, ο οποίος θα αποστέλλεται από το υπουργείο οικονομικών, μαζί με την φορολογική δήλωση, στον οποίο…. κατάλογο θα αντιγράφονται όλες οι εγγραφές από το βιβλίο εσόδων εξόδων και επιπλέον θα αναγράφεται που είναι κατατεθειμένο το υπόλοιπο των χρημάτων που περίσσεψε. Ο κ. Παπανδρέου το είπε. Θα αλλάξει τους Έλληνες.
Με τον τρόπο αυτό, πιστεύει το ΠΑΣΟΚ, ότι κανείς πολίτης πλέον δεν θα μπορεί να δίνει ή να λαμβάνει χρήματα χωρίς παραστατικά. Για παράδειγμα σε μία αγοραπωλησία ακινήτου, υποχρεωτικά πλέον θα αναφέρεται το πραγματικό τίμημα και όχι μόνο αυτό της αντικειμενικής αξίας (η οποία μάλλον θα καταργηθεί), καθώς και οι πραγματικές αμοιβές του μεσίτη, των δικηγόρων και του συμβολαιογράφου. Διαφορετικά κανείς δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει χρήματα που κατέχει, για τα οποία, όταν θα αποκαλυφθεί ότι κατέχει, χωρίς να προκύπτουν από το βιβλίο εσόδων εξόδων, θα πληρώσει φόρο εισοδήματος, μαζί με τις προσαυξήσεις.
Σε όλα τα πιο πάνω, θα πρέπει να μην ξεχνάμε και την υποχρεωτική κατανάλωση ενός ορισμένου ποσοστού επί του εισοδήματος.
Δηλαδή, κάτι σαν Άουσβιτς μεριά..
Ο κ. Παπανδρέου το είπε.
Κάνει την επανάσταση του αυτονόητου…   
hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ