Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Γιάννης Παρασκευάς ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

       Έκπληκτος έχω μείνει με την μεταστροφή του κ Γιάννη Παρασκευά που για διάφορους λόγους, ποτέ δεν έτρεφα και τα καλύτερα αισθήματα!
       Και δεν τα γράφω τώρα αυτά γιατί οι απόψεις που διατυπώνονται στο παρακάτω άρθρο είναι πολύ κοντά σε αυτά που πιστεύω και γράφω από τη αρχή σε αυτό το blog, αλλά για να επισημάνω το αίτιο αυτής της μεταστροφής.
       Πιστεύω ακράδαντα ότι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα της προπαγάνδας των ΜΜΕ είναι οι ίδιοι οι βουλευτές!
       Πολύ απλά όποιος ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό της κυβερνητικής προπαγάνδας και ενημερώνεται με βάση τα πραγματικά στοιχεία, θα βγάλει απολύτως φυσιολογικά τα σωστά συμπεράσματα.
       Αυτό το σκοπό εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν οι συζητήσεις των κ Παπακωνσταντίνου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία εχθές, και των Κ Βενιζέλου και ΓΑΠ σήμερα.
       Βέβαια αυτό είναι μια δική μου προσπάθεια εξήγησης της ανεξήγητης συμπεριφοράς της κυβερνητικής πλειοψηφίας και δεν αποτελεί δικαιολογία για τους ίδιους τους βουλευτές, που έχουν υποχρέωση να ενημερώνονται σωστά, αφού οι αποφάσεις τους κρίνουν τις τύχες ενός λαού .
Μάκης Αρμενιάκος 
  
πηγή:redtv.eu
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Όταν οι πολιτικοί εκχωρούν ολοσχερώς ή επί μέρους το δικαίωμα διαμόρφωσης και κατάθεσης άποψης και θέσης και την εκχωρούν σε lobby οικονομικά πολιτικά ή χρηματοπιστωτικά τότε νομοτελειακά η πολιτική καθυποτάσσεται στην οικονομική ισχύ και νομοτελειακά Λαοί και Έθνη χάνουν ή υποθηκεύουν την Εθνική τους ανεξαρτησία.


Λάθη, παραλήψεις, αδυναμία, ανικανότητα, ατολμία συνοδευόμενα με ηθελημένο οσφυοκαπτισμό αποτελούν εκρηκτικό μείγμα και είναι βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια ύπαρξης του κράτους.
Χάσαμε το δικαίωμα της επιλογής και ο Λαός και η άρχουσα διευθύνουσα τάξη οικονομική-πολιτική-πνευματική, εκχωρήσαμε το δικαίωμα σε άλλους οι οποίοι σχεδιάζουν, αποφασίζουν και υλοποιούν για μας χωρίς εμάς.
Το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, πιστό στις επιταγές του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου απεφάσισε ότι, για την διατήρηση των κεκτημένων του, την καθυπόταξη των πολιτών, την αποφυγή αντιδράσεων, την εξάλειψη κάθε δυνατότητας έκφρασης, να χειραγωγήσει τις πολιτικές εξελίξεις, να διαμορφώσει κοινωνικές αποδοχές και να εγκαταστήσει ως κυρίαρχους διαχειριστές τους πολιτικούς εκφραστές της κοινωνικής συναίνεσης.
Η εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στο όνομα της εξυπηρέτησης του Δημοσιονομικού χρέους, η εκμετάλλευση από άλλους των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, η αλλαγή καταναλωτικού πρότυπου, η εξαφάνιση του στοιχειώδους κοινωνικού κράτους, η κατάργηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν χωρίς την ουσιαστική και φραστική συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.
Το πολιτικό εκκρεμές στη χώρα μας ταλαντεύεται, σε αυτόν τον ενδιάμεσο χρόνο ταλάντευσης και πριν την οριστικοποίηση της τελικής θέσης ισορροπίας, του ποια πολιτική δύναμη θα είναι η διαχειρίστρια, το διευθυντήριο των Βρυξελλών επιζητεί την υπογραφή των συμβολαίων δανεισμού και υποθήκευσης της χώρας από τα εν δυνάμει κόμματα εξουσίας.
Το σενάριο είναι δοκιμασμένο.
Εκούσια ή ακούσια η χώρα οδηγείται σε εκλογές με βέβαιο αποτέλεσμα την αδυναμία σχηματισμού μονοκομματικής κυβέρνησης με νομοτελειακό αποτέλεσμα το σχηματισμό κυβέρνησης των «προθύμων» για την υπογραφή των συμβολαίων υποταγής σε συγκεκριμένες οικονομικές και πολιτικές επιλογές.
Μονόδρομοι δεν υπάρχουν, διαμορφώνονται και στοιχειώνουν όταν δεν υπάρχουν ελευθερόφρονοι πολίτες και ικανοί «ταγοί».
Ρόδος 13/05/2011
Με εκτίμηση
Παρασκευάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ