Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το κίνημα του "δεν πληρώνω" και οι αγανακτισμένοι σας το λένε... μην τους πληρώνετε!

       Διαβάστε το απλό κείμενο και την καλύτερη οικονομική ανάλυση από ένα μοναχό τον μ. Προδρόμου.
      Η αλήθεια είναι απλή και απλά γράφεται! Τα μπερδέματα με δείκτες νούμερα και κανόνες των αγορών είναι για να μας μπερδεύουν και να μας εκμεταλλεύονται.
Μάκης Αρμενιάκος
πρόταση της 
Ρένας Νομικού
πηγή:agioros

ΔΕΥΤΈΡΑ, 20 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011

Το κίνημα του "δεν πληρώνω" και οι αγανακτισμένοι σας το λένε... μην τους πληρώνετε!


Πότε θα το καταλάβετε αφού υποθηκεύσετε τα πάντα; Aς ελπίσουμε σε άμεση αλλαγή πορείας επειδή η ιστορία θα σας στιγματίσει ως καταστροφείς.
Το μεσοπρόθεσμο και η πώληση της δημόσιας περιουσίας το μόνο που θα προκαλέσουν, στην παρούσα κατάσταση, είναι η απώλεια των δυνατοτήτων μας να διαχειριστούμε μία κατάσταση πτώχευσης με νόμισμα τη Δραχμή.

Η πτώχευση αργά ή γρήγορα θα έλθει, καθόσον δεν είναι δυνατόν ένα υπερχρεωμένο σύστημα να ανανήψει μόνο του όταν πληρώνει σε νόμισμα που τυπώνουν οι δανειστές. Είναι άδικο λοιπόν να εκβιάζουμε τον ιδιωτικό τομέα που παράγει πλούτο, να πληρώνει τους πολυπληθείς υπαλλήλους του κράτους με τους εξασφαλισμένους μισθούς. Όλοι στην δραχμή! Για να μπορέσει να ξεκινήσει σιγά σιγά η ανάπτυξη. Ήδη στην Αργεντινή μετά από τρία χρόνια πτώχευσης επιστρέφουν στην ανάπτυξη χωρίς χρέος και χωρίς καμία εκχώρηση της δημοσίας περιουσίας. Άλλο παράδειγμα έχουμε την πτώχευση της Ελλάδος επί Ελ. Βενιζέλου το 1932 “Από το βιβλίο του Θάνου Κολδύλη,....όπως και να έχει το πράγμα, σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι η συντετριμμένη ελληνική οικονομία είχε αρχίσει ν’ ανακάμπτει αργά, αλλά σταθερά ήδη από το 1933. Απ’ αυτή τη χρονιά η οικονομική δραστηριότητα παρουσίασε αύξηση 6%, το 1934 αύξηση 4,74% και το 1935 αύξηση 13,5%. Επίσης, τα κεφάλαια άρχισαν να επιστρέφουν στην Ελλάδα, σε σημείο που το αποθεματικό της Τ.τ.Ε. από 7,6 εκατομμύρια δολάρια το 1932, έφτασε το 1934 στα 44,7 εκατομμύρια δολάρια. …. Αποτέλεσμα, ήταν και η αύξηση και της νομισματικής κυκλοφορίας και από 4 δισεκατομμύρια δραχμές το 1931 έφτασε στα 9,4 δισεκατομμύρια το 1939.” (όλο το κείμενο εδώ:http://agioros.blogspot.com/2011/06/1932.html).

Μας τρομοκρατούν οι “προφήτες της συμφοράς” μεσω των ΜΜΕ ότι δήθεν θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα μεταβεί η χώρα στο χάος και το μεσαίωνα. Όλα ψεύδη, για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της χώρας μας. Κανείς υπάλληλος του πτωχευμένου κράτους δεν θα αντιδράσει εάν παίρνει τον μισθό του σε δραχμές (υποτιμημένες). Ο ιδιωτικός τομέας θα καθορίσει σύμφωνα με την αγορά τις τιμές των προϊόντων που παράγει σε δραχμή χωρίς να αδικεί κανέναν. Οι τεμπέληδες και βολεμένοι θα αναγκαστούν να δουλέψουν στην παραγωγή αλλιώς θα καταντήσουν ζητιάνοι.
Το πτωχευμένο κράτος τότε θα καθορίσει τους μισθούς των υπαλλήλων του ανάλογα με τις δυνατότητές του. Ἠ θα παράγουν με την εργασία τους κέρδος ή θα πάνε στο σπίτια τους να σπέρνουν μαρούλια για να ζήσουν.

Χάνουμε την κυριαρχία της χώρας με τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο και τέλος με το Ευρώ. Πίστεψε η καταπονημένη από τους πολέμους Ελλάς στο όνειρο της Ευρώπης για την μεταξέλιξή της σε μία ενιαία χώρα τύπου Ην. Πολιτειών Αμερικής και διαψεύστηκε. Καιρός είναι να γυρίσουμε πίσω, έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε. Μην ακούτε τα ψέματά τους, στην Ελλάδα υπάρχει συσσωρευμένο χρήμα, από αυτά που έτρεξαν τα τελευταία 10-15 χρόνια από την Ευρώπη. Υπάρχουν υποδομές, δρόμοι, λιμάνια, βιομηχανίες, τουρισμός, ναυτιλία, υπέδαφος. Οι Έλληνες έχουν αυτοκίνητα, σπίτια, χωράφια, και μόρφωση, δεν ειμαστε Αργεντινή. Εάν επιχειρήσουμε την διαγραφή του χρέους και επιστροφή στη Δραχμή θα ανανήψουμε άμεσα. Η Ελλάδα θα αρχίσει να δέχεται επενδύσεις από το εξωτερικό, ώς μία νεα χώρα χωρίς χρέος και με σίγουρες υποδομές και μυαλά καθώς και πληθώρα ανειδίκευτων μεταναστών που θα δουλεύουν για ενα κομμάτι ψωμί.

Οι ξένοι, οι τράπεζες, το διεθνές κεφάλαιο, αγόρασαν τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς μας και θέλουν με το ζόρι να μας επιβάλουν την “Σωτηρία” τους με την τρομοκρατία. Μία “Σωτηρία” που δεν είναι ειλικρινής, όπως νομίζουμε όλοι εμείς οι καλοκάγαθοι Έλληνες. Μην τους έχουμε εμπιστοσύνη, οι λύσεις που προτείνουν είναι η σωτηρία των κεφαλαίων τους, που επενδύθηκαν τοκογλυφικά για να κερδίσουν από την χώρα μας. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι θα κερδίσουν όταν και μόνον ευημερήσει αυτή η χώρα και μπορεί να το κάνει, όταν την αφήσουν στην ησυχία της, στις παραδόσεις της, στον πολιτισμό της χωρίς χρέος. Α
υτό θα γίνει είτε το θέλουν είτε όχι.
Επειδή το θέλουν οι ¨Αγνακτισμένοι¨ Έλληνες.
Επειδή το θέλει η Παναγία μας που ποτέ δεν μας αφήνει στα δύσκολα.
Αφήστε τα σκυλιά να γαβγίζουν θάρθει αργά ή γρήγορα η ώρα τους από το τσεκούρι του Θεού.
μ. Προδρόμου 21.6.2011
Άγιον Όρος Καρυές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ