Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Νικόλαος Μ. Βασιλικός: Πάμε ακόμα μια φορά!!

       Μεγάλη μου χαρά να αναρτώ γραπτά σου! Αγαπητέ μου φίλε Νίκο η συνεργασία σου προσθέτει σε αυτό το blog, αλλά στείλε μου και μια φωτογραφία σου !
Μάκης Αρμενιάκος
 Γράφει ο
 Νικόλαος Μ. Βασιλικός  
                         
                                          Πάμε ακόμα μια φορά!!
       Ο τίτλος γραμμένος στα όρια τις αγανάκτησης διότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα γράφω και όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι που ενδιαφέρονται για τον τόπο μας τη Λέρο και την πρόοδό της.
       Κάθε καλοκαίρι τα ίδια πράγματα λέμε και  φαίνεται ότι  θα τα πούμε πολλές φορές ακόμα μέχρι να καταλάβουν κάποιοι, αρχές, μαγαζάτορες και κάτοικοι  ότι η προσπάθεια είναι συλλογική και αλληλένδετη.
       Ο δήμος φρόντισε να βάλει και φέτος την κίτρινη γραμμή στους δρόμους για να μην παρκάρουν τα οχήματά τους σε ορισμένα  σημεία και να είναι εύκολη η διέλευση άλλων οχημάτων, αλλά και των πεζών. 
       Αντε τώρα εσύ να γεμίσεις του αλλουνού το κεφάλι ότι αφήνοντας το αυτοκίνητό του εκεί ή το μηχανάκι του δημιουργεί πρόβλημα! 
       Εγώ σου λέει το θέλω εκεί το άλογό μου έξω από το σαλούν!! Όμως το κεφάλι μπορεί να του το γεμίσει η Δημοτική αστυνομία και η ΕΛ.ΑΣ αδειάζοντάς του την τσέπη με το πρόστιμο,  κάνοντας χρήση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  άρθρο 5 παράγραφος 5γ που σας παραθέτω πιο κάτω

  Οι ειδικές διαγραμμίσεις είναι:
α) Η αποτελούμενη από παράλληλες λοξές λωρίδες, οι οποίες πλαισιώνονται από μια συνεχή ή διακεκομμένη γραμμή επί τμήματος ή επί ελαφρώς ανυψωμένης περιοχής του οδοστρώματος και η οποία σημαίνει απαγόρευση ή περιορισμό εισόδου οχημάτων στις περιοχές αυτές.
β) Η τεθλασμένη κίτρινη γραμμή (ζιγκ-ζαγκ) στην πλευρά του οδοστρώματος, η οποία σημαίνει ότι σε όλο το μήκος της γραμμής επί της πλευράς αυτής απαγορεύεται η στάθμευση, ανεξαρτήτως της παράλληλης οδικής σήμανσης με κατακόρυφες πινακίδες απαγορευτικές της στάσης και της στάθμευσης και των απαγορεύσεων του άρθρου 34.
γ) Συνεχής κίτρινη γραμμή στο κράσπεδο ή στην άκρη του οδοστρώματος που σημαίνει ότι σε όλο το μήκος της και προς την πλευρά αυτήν του οδοστρώματος απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων, ανεξαρτήτως της παράλληλης οδικής σήμανσης με κατακόρυφες πινακίδες απαγορευτικές της στάσης και της στάθμευσης και των απαγορεύσεων στάθμευσης του άρθρου 34.

       Δεν είναι λίγες οι φορές που απευθύνθηκα στον Δήμο γι΄αυτό το θέμα παλαιότερα, μάλιστα έφτασα μέχρι την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου με έγγραφό μου το 2002 για δυό τρείς ημέρες κάτι έγινε και μετά… τι έχεις Γιάννη, ότι είχα πάντα! 
       Η δικαιολογία ανούσια και πάντα ίδια, ότι δεν έχουμε τουρισμό. 
       Δηλαδή όταν θα έλθει ο τουρίστας και δεί αυτό το χάλι θα του αρέσει και θα ξανάρθει, δηλαδή στον τουρίστα πρέπει να του πούμε ότι ερχόμενος στην Λέρο μπορεί να κάνει οτι θέλει, να παρκάρει όπου θέλει, δηλαδή όταν θα έχουμε τουρισμό τότε θα βγούν όλα τα όργανα έξω για να επιβάλλουν την τάξη, αφού είδη έχει αρχίσει οργανωμένη και κατάφορη παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας πρήζοντας τα όργανα τα δικά μας,(τα νεύρα μας εννοώ, αμέσως το μυαλό σας στην πονηριά!!).
Πρόταση. Όταν απευθύνθηκα στον Δήμο μου είπαν ότι δεν έχει προσωπικό η Δημοτική Αστυνομία γιατί λέει ότι όταν έγιναν οι προσλήψεις τους προσέλαβαν μόνο γυναίκες έξι στον αριθμό και τώρα είναι σε ενδιαφέρουσα κατάσταση οι τέσσερις. Αυτό είναι καλό από  μια άποψη διότι θα αυξηθεί ο πληθυσμός της Λέρου, από την άλλη όμως θα έχουμε την ίδια κατάσταση για περίπου δυό χρόνια αφού θα πάρουν άδεια λοχείας και άδεια ανατροφής τέκνου. Χάθηκε ο κόσμος να πάρουν και έναν άντρα; Μωρέ μυαλά και προγραμματισμός!! Στην ΕΛ.ΑΣ δεν έχει και εκεί προσωπικό.
        Λοιπόν, κ. Δήμαρχέ μου και κ. Διοικητή μου, η πρότασή μου έχει ως εξής: Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και των δύο αστυνομιών από ότι βλέπω λειτουργούν και περιπολούν, τι θα λέγατε ως προειδοποίηση στην αρχή να περνούν από τις περιοχές που έχετε βάλει τις κίτρινες γραμμές , να χρησιμοποιούν την σειρήνα και να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των οχημάτων με το μεγάφωνο που έχουν τα περιπολικά ότι πρέπει να πάνε στα δημοτικά πάρκινγκ τα οχήματά τους και στη επιστροφή του ο αστυνομικός με το περιπολικό σε όσους δεν υπακούουν να του «ράβει ένα κουστουμάκι»;  
         Δεν νομίζω ότι έτσι θέλετε πολύ προσωπικό, μάλλον βούληση χρειάζεται. Μπορεί Δήμαρχέ μου κάποιοι να σε κατηγορήσουν, να είσαι όμως σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα σε επαινέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ