Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Αποτυχημένη και η 4η Συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στη Λέρο.

Αποτυχημένη και η 4η Συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στη Λέρο.
       Φαίνεται ότι όσοι συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν, ζούνε σε άλλο κόσμο και δεν αντιλαμβάνονται την ευτυχισμένη ζωή, την ευημερία και την προοδευτική πορεία του νησιού μας και της πατρίδας μας.
        Λιγότεροι από κάθε άλλη φορά οι αγανακτισμένοι που έδωσαν το παρόν στην τέταρτη συγκέντρωση.
       Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για αυτό το φαινόμενο, της πλήρους αδιαφορίας και μοιρολατρικής συμπεριφοράς των κατοίκων του νησιού μας, που αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και ειδικότερα προβλήματα τοπικού χαρακτήρα.

       Η αργοπορία για την ανάρτηση αυτή, οφείλετε στον προβληματισμό μου για τον τρόπο και την έκταση της τοποθέτησης μου για το γεγονός αυτό. 
       Τελικά αποφάσισα, όχι από φόβο, η δέσμευση ή κάτι πέρα της θελήσεως μου να είναι λιτή, και ήπια.
       Χαίρομαι και είμαι υπερήφανος που συμμετείχα ενεργά σε αυτήν την ατελέσφορη προσπάθεια, όπως χαίρομαι και για όλους αυτούς που είμαστε μαζί, εκεί, με όπλο την Ελληνική σημαία και κοινή θέληση για περισσότερη δημοκρατία, δικαιοσύνη, και εθνική αξιοπρέπεια, έξω από κομματικές, συντεχνιακές ή άλλες σκοπιμότητες!   
       Χάρηκα ακόμα γιατί είδα ανθρώπους να την "κοπανάνε" από τη δουλειά για να δώσουν το συμβολικό παρόν, και έβγαλε συμπεράσματα για ανθρώπους που έδωσαν ή δεν έδωσαν το παρόν, και τους διάφορους λόγους που μπορεί να συνέβαλαν σε αυτό.
       Η Συγκέντρωση δεν θα ξαναγίνει, τουλάχιστον εως ότου αλλάξει κάτι δραστικά που να "επιβάλει" την εκ νέου κινητοπίηση, όμως ο αγώνας δεν σταματά! 
       Με περισσότερη δύναμη, επιμονή και πίστη ο αγώνας συνεχίζεται, γιατί η θέληση για βελτίωση, για πρόοδο και ελευθερία θα είναι συνεχής ανάγκη, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που  τα επιβουλεύονται, με νέους τρόπους και από νέα μετερίζια θα δίνουμε τη μάχη της αρετής που πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε τρόπο ζωής. 
Μάκης Αρμενιάκος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

File Maki
to nisi eine mikro ke to na sygkentrothoun merikoi Lerioi se ena meros den exei ke toso megalo varos. Organose mia Poria Ksekinontas apo Lakki pigenontas pros Ksirokampo ke meta pros sto Partheni na sas akousi olo to nisi. Magnitoskopise tin poria ke valtin sto youtube, alla sigourepse oti tha mazepseis oloi ti neolea me mixanakia ke autokinita gia na kanete samata pou den tha ksexastei efkola! Makari na mouna sto nisi na se voithousa, pantos syxaritiria gia oti kataferes na organoseis mexri stigmis. Enas ksenitimeneos Lerios

Μάκης Αρμενιακος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε σ΄ευχαριστώ που παρακολουθείς το blogg και για τα καλά σου λόγια, αλλά πρέπει να διευκρινίσω κάτι. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν ήταν δική μου αλλά από μια ομάδα παιδιών που με πήραν τηλέφωνο και αμέσως βέβαια ανταποκρίθηκα όπως και αρκετή άλλοι που έδωσαν μέχρι και χρήματα για αυτό το σκοπό και έκαναν πανό, φωτοτυπίες κτλ.
Κρίμα που η πρωτότυπη αυτή ιδέα σου για πορεία (που δεν πέρασε από το μυαλό κανενός μας) φαντάζει δύσκολο τώρα να γίνει πράξη, αλλά πιστεύω σύντομα ότι θα είναι μια από τις ενέργειες που θα πέσουν στο τραπέζι των κινητοποιήσεων μιας και είναι μια καλή και έξυπνη κίνηση.
Σε ευχαριστώ!
Με εκτίμηση
Μάκης Αρμενιάκος

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω εγώ τώρα για την νεολαία και για τους συμπατριώτες μου; Καλά τα λέει ο φίλος από το εξωτερικό,όμως πρέπει να λείπει χρόνια διότι εμείς που είμαστε εδώ βλέπουμε τους Λεριούς να αλλάζουν από μέρα σε μέρα και λυπάμαι που το λέω αλλάζουν προς το χειρότερο! Θα δείτε πάλι το καλοκαίρι εκδηλώσεις που πιθανόν να γίνουν, με τζάμπα σουβλάκι, κρασί και ντιριντάχτα και θα γίνει λαϊκό προσκύνημα. Βλέπουμε τους νεαρούς της Λέρου να κάνουν πορείες το χειμώνα με κλάξον, κορναρίσματα, γκαζιές και ότι άλλο κάνει θόρυβο γιατί θα πάνε εκδρομή εκτός Λέρου, γιατί κέρδισε η ομάδα τους και για ένα σωρό άλλους ανούσιους λόγους. Για πείτε τους να σηκωθούν μια Κυριακή και να πάμε όλοι μαζί να καθαρίσουμε μια παραλία, να πάμε στην αιμοδοσία, να καθαρίσουμε τα σχολειά από τα γκράφιτι που έχουν κάνει οι ίδιοι! Τότε θα νιώσετε τη μεγαλύτερη απογοήτευση, την ίδια απογοήτευση που θα νιώσουν και αυτοί όταν λόγω της ανεργίας θα αναγκαστούν να αφήσουν τον τόπο τους για να βρούν δουλειά! Πρέπει κάποιοι μα τους μιλήσουν για την εσωτερική μετανάστευση διότι η αγελάδα του Κ.Θ.Λ στερεύει από γάλα. Καληνύχτα συμπατριώτες! Όνειρα γλυκά και ασκανδάλιστα!

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ