Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ξεμένει από πετρέλαιο το Πολεμικό Ναυτικό

        Η Άμεση επέμβαση των ενόπλεων δυνάμεων σε περίπτωση ανάγκης δεν είναι αυτονόητη!
       Εν μνημονιακού έτους 2011 οι επιχειρησιακή δυνατότητα των ενόπλεων δυνάμεων εξαρτάται από το  Ελεγκτικό Συνέδριο! για την προμήθεια καυσίμων από τα Ελληνικά Πετρέλαια.
       Φανταστείτε στις επικοινωνίες να χρειαστούμε από τον (γερμανικό) ιδιωτικοποιημένο  ΟΤΕ ανάλογες υπηρεσίες, ή τη ΔΕΗ κτλ
       Στο επόμενο αναθεωρημένο μνημόνιο ίσως το υπουργείο άμυνας να υποβάλει τα σχέδια λειτουργίας του στην τρόικα για να λάβει έγκριση για τον εξορθολογισμό των δαπανών για την άμυνα με βάση τιμής κόστους προς απόδοση πχ τα έξοδα για την προάσπιση της Ρόδου εγκρίνονται λόγω οικονομικής ανταποδοτικότητας, ενώ της φαρμάκου να κόβονται γιατί τα έξοδα είναι υπερβολικά έναντι του κινδύνου απώλειας της!
       Και μη χειρότερα Παναγία μου! τι σκέφτομαι ο άνθρωπος.
 Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:tro-ma-ktiko
Ξεμένει από πετρέλαιο το Πολεμικό Ναυτικό
Με το μπετόνι κινδυνεύουν να βάζουν καύσιμα στις φρεγάτες και τα υποβρύχια μας οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.
Μην σας κάνει εντύπωση, δεν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο, αλλά για μία πραγματικότητα που είναι πιθανό να κληθεί να αντιμετωπίσει η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, κριθεί παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η τελευταία παραγγελία καυσίμων.


Σύμφωνα με την ιστορία της υπόθεσης πριν από περίπου δύο μήνες το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε με την διαδικασία του επείγοντος την προμήθεια καυσίμων, καθώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων (επιχείρηση Λιβύη) τον περασμένο χειμώνα, τα πλοία χρησιμοποίησαν περισσότερο πετρέλαιο από τον αρχικό προγραμματισμό.

Με αυτά σαν δεδομένα η ηγεσία του Π.Ν. ενέκρινε την προμήθεια καυσίμου ύψους 10.000.000 ευρώ με τη διαδικασία του επείγοντος από τα «Ελληνικά Πετρέλαια». Όπως προβλέπεται από το νόμο ο σχετικός φάκελος στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας.

Πριν από 22 μέρες δηλαδή στις 2 Ιουνίου, το Ελεγκτικό Συνέδριο διαφώνησε ως προς το σκεπτικό του «επείγοντος», μπλοκάροντας την προμήθεια. Στις 8 Ιουνίου έγινε αίτηση ανάκλησης από το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία θα εκδικαστεί σήμερα.

Έτσι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην εγκριθεί η προμήθεια προκαλώντας ανησυχία στο Π.Ν. καθώς αυτό πρακτικά θα σημαίνει πως τα πλοία από το τέλος του μήνα δεν θα έχουν καύσιμα ούτε για να βγουν από το ναύσταθμο, δεν θα μπορέσουν να γίνουν οι περιπολίες στο Αιγαίο, θα ματαιωθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις και θα πρέπει να ανακληθούν τα πλοία που συμμετέχουν στις αποστολές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, αλλά και στην επιχείρηση εναντίον της πειρατείας .
(Με πληροφορίες από Ελευθεροτυπία)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ