Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Παρών το ΚΚΕ – ζητά ονομαστική ψηφοφορία

       Όπως ίσως θα ξέρετε, από πολλές αναρτήσεις στα bloggs αλλά και αναφορά στο δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, η πιθανή αποχή του ΚΚΕ από την συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα σήμαινε και το μειωμένο αριθμό απαραίτητων ψήφων  για να "περάσει" το μεσοπρόθεσμο.
       Αυτό όπως ήταν φυσικό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ερμηνειών για τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στο μνημόνιο 2.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:defencenet.gr
Παρών το ΚΚΕ – ζητά ονομαστική
Ανανέωση: Με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε στη βουλή από το ενδεχόμενο να μην μετάσχει στην ολομέλεια το ΚΚΕ η ΚΟ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:
« Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μπροστά στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο και προκειμένου το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια σπέκουλας και αποπροσανατολισμού ενημερώνει το λαό ότι:
Πρώτο, θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία και θα καταψηφίσει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.
Δεύτερο, θα ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία».



Έμπειροι βουλευτές σημειώνουν πως αν το ΚΚΕ εμμείνει στην στάση του και δεν παραστεί στην ολομέλεια τότε η υπερψήφιση απαιτεί πλειοψηφία επί των παρευρισκόμενων δηλαδή 141 βουλευτές μόνο. Θυμίζουμε πως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ απέχουν από την επιτροπή Οικονομικών για το μεσοπρόθεσμο ήδη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει ανοιχτό το να παραστεί στην ολομέλεια.
Παράλληλα η Α. Παπαρήγα που βρίσκεται στην Κρήτη σχολίασε τα αποτελέσματα της συνόδου λέγοντας πώς: «Από αυτή τη στρούγκα πρέπει να βγούμε αργά ή γρήγορα.»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ