Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ! 500.000 Ελληνες ζουν σε νοικοκυριά χωρίς εισόδημα!!!

       Όταν η ιδιωτικών συμφερόντων Τράπεζα της Ελλάδας! βγάζει αυτά τα στοιχεία στην Έκθεση της για την οικονομία, σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, αποδεικνύοντας ότι το σχέδιο ταχτοποίησης πέτυχε απόλυτα και συνεχίζετε πλέον για το επόμενο στάδιο, της εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας.
       Η επιχείρηση συλλογής χρυσού από ξένες εταιρείες που άνοιξαν δεκάδες ενεχυροδανειστήρια και αγοράς χρυσαφικών δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ, καθώς είναι από τις πρώτες ενέργειες επιβίωσης.
       Επόμενο στάδιο θα είναι η ίδρυση εγχώριων ή ξένων μεγάλων κτηματομεσιτικών γραφείων που με ή χωρίς την βοήθεια των αποκρατικοποιημένων  τραπεζών, για τη μαζική "διαχείριση"  (κλοπή) των χιλιάδων υποθηκευμένων ακινήτων στις Τράπεζες.
       Εκτός της απώλειας κυρίως Εθνικής Αξιοπρέπειας και Εθνικής κυριαρχίας, η Ελλάδα αλλάζει χέρια! Με πολλαπλάσιο ύψος μισθών και υποπολλαπλάσιο κόστος ζωής! ο καθένας (κυρίως η άρχουσα τάξη) βορειοευρωπαίος πολίτης θα αγοράζει σε τιμή μεσαίας κινητής περιουσίας (ενός καλού αυτοκινήτου) την ακίνητη περιουσία του εξαθλιωμένου Έλληνα πολίτη.
Υ/Γ Από ότι κατάλαβε η συναίνεση περιορίζεται στην κυβέρνηση και δεν πέρασε στα ΜΑΤ που καλούνται να υπερασπιστούν της συναινετικές αποφάσεις με μη συναινετικό ξύλο! 
       Τι μας κάνεις Αντωνάκη μου! Με τις επιστολές σου και τη στήριξη σου στο μνημόνιο θα αναγκαστούμε να βγούμε όλοι στη Συγγρού, αλλά το μαγαζάκι όπως το κατάντησες δεν θα γλυτώσει!
Μάκης Αρμενιάκος    


πηγή:logioshermes
ΣΟΚ! 500.000 Ελληνες ζουν σε νοικοκυριά χωρίς εισόδημα!!!

Του Κώστα Τσαχάκη.

Συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας δημιουργούν η βαθιά ύφεση και ο καλπασμός της ανεργίας.

Τα στοιχεία που περιέχονται στην ενδιάμεση έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι αυξάνεται ελέω κρίσης ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε νοικοκυριά τα οποία δεν διαθέτουν εισόδημα από εργασία.


Υπολογίζεται πως πλέον 500.000 Έλληνες ηλικίας από 18 έως και 59 ετών ζουν...
σε νοικοκυριά χωρίς εργαζόμενο μέλος .

Επίσης την κατιούσα έχουν πάρει οι αποδοχές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στις ΔΕΚΟ οι απώλειες φέτος ανέρχονται στο 7,9% .

Εκτιμάται πως ο ένας στους τέσσερις ιδιωτικούς υπαλλήλους (εξαιρούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι) έχει υποστεί “κούρεμα” αποδοχών της τάξης του 10%.
Η κατάσταση της οικονομίας έχει φθάσει σε οριακό σημείο , γι΄ αυτό και στην έκθεση τονίζεται πως η Ελλάδα έχει μία “τελευταία ευκαιρία” για να ανασυγκροτηθεί μέσα από την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα τονίζεται πως το δίλημμα είναι σαφές: Ή ανεξέλεγκτη κατολίσθηση πολλές δεκαετίες πίσω ή συντονισμένη προσπάθεια εντός του ευρώ με κόστος για υλοποίηση της συμφωνίας.

Η ΤτΕ θεωρεί πως αποτελεί εθνικό στόχο η γρηγορότερη ανάκαμψη της οικονομίας.'

Κι αυτό καθώς η παρατεταμένη ύφεση έχει δημιουργήσει παρενέργειες :
-Ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε νοικοκυριά στα οποία κανένα άτομο δεν εργάζεται αυξήθηκε στο πρώτο,εξάμηνο του 2011 στο 12,9% από 9,8% στο αντίστοιχο διάστημα του 2010.

-Το ποσοστό ανεργίας - υποαπασχόλησης ανέρχεται πλέον στο 21% από 16,3% .Σε αυτό πέρα από τους ανέργους συμπεριλαμβάνονται και όσοι δεν αναζητούν εργασία επειδή πιστεύουν ότι δεν θα βρουν και εκείνοι που εργάζονται με μερική απασχόληση γιατί δεν έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά με πλήρη απασχόληση.

-Το γενικό ποσοστό ανεργίας θα πλησιάσει εφέτος 17% ενώ το 2012 θα υπερβεί το 18% από 17% που προβλέπει το οικονομικό επιτελείο.

-Οι μακροχρόνια άνεργοι (χωρίς δουλειά για πάνω από ένα έτος) προσεγγίζουν το 50% του συνόλου των ανέργων.

-Η ύφεση το 2011 θα κλείσει στο 5,5% ή και λίγο περισσότερο καθώς στο εννεάμηνο ο ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ Το 2012 θα περιοριστεί στο 2,8% και η ανάκαμψη μετατίθεται για το 2013 με αύξηση του ΑΕΠ που δεν θα υπερβαίνει το 1%.

-Οι πραγματικές αποδοχές ψαλιδίστηκαν εφέτος κατά 6,3% μετά από μείωση 9,1% το 2010.

-Στις ΔΕΚΟ η μείωση των αποδοχών έφθασε 7,9% εντός του έτους.

-Στον ιδιωτικό τομέα (δεν λαμβάνονται υπόψη οι τράπεζες) υπολογίζεται πως το 2011 περίπου το 25% των μισθωτών δηλαδή ο ένας στους τέσσερις αντιμετωπίζει περικοπές αποδοχών της τάξης του 10% . Οι μειώσεις γίνονται είτε μέσω ατομικών
συμφωνιών – συμβάσεων , είτε μέσω ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ