Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Ζήτημα τιμής» λέει και το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των καταθέσεων στην Ελβετία

       Πύρινοι λόγοι με πάθος, καυτοί! μιλούν οι ανήθικοι για ηθική, για τιμιότητα οι κλέφτες μιλούν, και για πατριωτισμό οι προδότες, καραδοκούν.
       Κάνουν με λόγια την τρίχα τριχιά και ψαρεύουν μέσα σε θολά νερά.
       Γιατί προσπαθούν με λόγια πολλά ο λαός να πεισθεί, όταν είναι αρκετό να μιλήσει η πράξη και η στάση ζωής;
       Η αλήθεια είναι μια, και δεν έχει πολλές εκδοχές, δεν την φτιάχνουν τα λόγια, δεν την σκιάζουν σκιές.
       Αντέχει στο χρόνο, το ψέμα νικά και στη καρδιά μαγικά περνάει, και όχι μέσα από τα αυτιά.
       Δεν έχει ανάγκη από νόμους, επιτροπές, πρακτικά, στο φως να βγει, γιατί αναδύεται από του καθενός μας το βίο, τις πράξεις, και την ψυχή.
       Και όταν κάποιες φορές με δόλιο τρόπο, το ψέμα την νικά, είναι ζήτημα χρόνου να κερδίσει ξανά.
       Κιχ δεν άκουσα για την ξεφτίλα της λίστας των μεγάλο οφειλετών του υπουργείου  οικονομικών, που κατόπιν πιέσεων, επετράπη στους βουλευτές να αναγνώσουν παρουσία επιτροπής της βουλής! χωρίς να κρατήσουν σημειώσεις και εφόσον υπέγραψαν ότι δεν θα δημοσιοποιήσουν τα ονόματα που περιέχονται σε αυτήν!!!
       Η δημοκρατία και η διαφάνεια σε όλο τους το μεγαλείο!
       Λέγεται, ότι μεταξύ των άλλων υπήρχε και το όνομα του πεθερού του βουλευτή κ Σηφουνάκη με οφειλή 6 εκατ !! που όμως δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά ούτε και διαψεύσθηκε. Αλλά τι σημασία έχει να ξέρουμε εμείς αφού ξέρουν οι αντιπρόσωποι μας.
Μάκης Αρμενιάκος   

πηγή:news.in.gr
«Ζήτημα τιμής» λέει και το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των καταθέσεων στην Ελβετία
Αθήνα
Τη διερεύνηση της καταγγελίας για τραπεζικούς λογαριασμούς βουλευτών στην Ελβετία ζητεί ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχ.Καρχιμάκης, λέγοντας πως «είναι ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στον Βήμα 99,5, προειδοποίησε με αγωγές σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να κηλιδώνονται το όνομά μου και η ελληνική Βουλή», ενώ ο Ευ.Βενιζέλος δεσμεύτηκε πως ό,τι στοιχεία προκύψουν θα διαβιβαστούν στη Βουλή. Σχολιάστε...

«Έχουμε ζητήσει κατ' επανάληψη από τον Φ.Πετσάλνικο να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Βουλής τα πόθεν έσχες, αλλά χρονοτριβεί και υποστηρίζει ότι δεν το επιτρέπει η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος, υπογραμμίζοντας: «Αν δεν δείξουμε ποιοι είναι οι κλέφτες, τελειώσαμε. Πρέπει να καθαρίσει ο τόπος, πρέπει να αντιδράσουμε».
Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγ.Αργύρης δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα τα στείλει σε ηλεκτρονική μορφή και θα τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Βουλής.
Ο κ. Γιακουμάτος μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα υπέβαλαν αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με όσα έχει υποστηρίξει ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ελβετικού Κοινοβουλίου, Ιωσήφ Ζησιάδης, για Έλληνες βουλευτές με μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας.
Σε συνέντευξη του στο Mega, ο κ. Ζησιάδης υποστήριξε ότι δεν προχωρά η φορολογική συμφωνία που έχει προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική γιατί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμοί, όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».
Στο θέμα παρενέβη και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,Μιχάλης Καρχιμάκης, σημειώνοντας ότι «είναι επιτακτικό να υπάρξει, πέραν της διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί, υποβολή ειδικού αιτήματος προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας ώστε να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των Ελλήνων βουλευτών και πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της χώρας αυτής».
«Η διερεύνηση της φερόμενης καταγγελίας Ελβετού αξιωματούχου, ότι το άνοιγμα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, προσέκρουε από το 2005, στην ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών, είναι ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο» επισημαίνει.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, σε γραπτή δήλωση του, τονίζει ότι στο πλαίσιο των πληροφοριών που συλλέγει και επεξεργάζεται το υπουργείο, σε συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, «δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε υποχρέωση υποβολής δήλωσης ‘Πόθεν Έσχες».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, εφόσον προκύψουν σχετικά στοιχεία,  αυτά θα διαβιβαστούν, για μεν τα πολιτικά πρόσωπα στην Βουλή, για δε άλλες κατηγορίες προσώπων που υπόκεινται σε δήλωση «Πόθεν Έσχες» και δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς, διά των οποίων   ασκείται μεγάλη επιρροή στην δημόσια ζωή,  στην αρμόδια Αρχή.
«Παραβιάζει συνεπώς ανοιχτές θύρες όποιος,  ίσως από συνήθεια,  ζητά να γίνει κάτι που τώρα, μετά από δεκαετίες, γίνεται» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ