Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ας δείξει, επιτέλους, ο Δήμος Ρόδου το...Κοινωνικό “πρόσωπό” του...



ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Τ.Ο ΡΟΔΟΥ
        
- Ας δείξει, επιτέλους, ο Δήμος Ρόδου το...Κοινωνικό “πρόσωπό” του...-

         Aυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου και το νέο έτος, η σκέψη μας πρέπει να είναι σε εκείνους που δοκιμάζονται περισσότερο από όλους. Τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.
          Οι μέρες είναι δύσκολες για τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις βασικές του υποχρεώσεις. Τώρα, είναι επιβεβλημένο να δείξει ο Δήμος Ρόδου το κοινωνικό του πρόσωπο, έτσι ώστε, να μην προβεί σε αύξηση της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) στους Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ αλλά σε σταδιακή μείωση.
          Η Δημοτική Αρχή αντί να


 διεκδικήσει από την Πολιτεία (τα χρήματα που έχουμε καταβάλει) βρήκε "εύκολα θύματα", τους γονείς για να φορτώσει  τα βάρη, προβάλοντας διλήμματα του στυλ, "ή πληρώνετε ή κλείνουμε τους σταθμούς"...
          Καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί από την Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια της άσκησης ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, για τις πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες καθώς επίσης και για τους γονείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και υγείας (αναπηρία κλπ).
          Τέλος, αναρωτιόμαστε γιατί η Δημοτική Αρχή δεν εξασφάλισε την συμμετοχή του Δήμου Ρόδου, για όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά, στην  Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής” της Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε, σύμφωνα με την οποία δόθηκε η δυνατότητα πλήρους επιχορήγησης των τροφείων των παιδικών σταθμών για τα παιδιά των οφελούμενων μητέρων, αλλά και της χρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών του ΚΔΑΠ για τη συνέχιση των υπηρεσιών του. 

Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Τ.Ο. Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ