Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΏΝ

πηγή:olympia.gr
ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΏΝ
Ήδη κ. Παπαδήμο εκπέμπετε λάθος
μήνυμα με ένα υπουργικό Συμβούλιο
που θα στοιχίζει περισσότερα χρήματα
στους πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
Μπορεί ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να κάθεται στις…δάφνες που του έστρωσε η διαπλοκή με δημοσκοπήσεις και ποσοστά που παραπέμπουν στα πάλαι ποτέ ανατολικά καθεστώτα, αλλά θα του προτείναμε να “ξεπεζέψει” εγκαίρως. Διότι μετά τις δάφνες ακολουθούν οι πικροδάφνες.
Θα του υπενθυμίσουμε ότι με την ίδια θαλπωρή είχαν φροντίσει τα καθεστωτικά media και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, αλλά δυο χρόνια μετά τα ίδια αφεντικά τον έβαλαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας δίνοντάς του το …αστρονομικό ποσοστό του 11,9% και τον εύηχο τίτλο “τέως πρωθυπουργός”.


Οπότε αγαπητέ κύριε μεταβατικέ πρωθυπουργέ, καλό θα ήταν να μην την “ψωνίσετε”, όσο είναι  ακόμη  νωρίς. Και μπορεί εσείς να μην χρειαστείτε ελικόπτερο για να φύγετε από τη χώρα, όπως ο προκάτοχός σας, καθώς έχετε ελευθέρας να μπαινοβγαίνετε στο Χάρβαρντ, η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και θα σας προσγειώσει απότομα.
Ήδη η κυβέρνηση που εμφανίσατε αποδεικνύει ότι παιανίζει  την ισπανική υποχώρηση μπροστά στις ισορροπίες του ΠΑΣΟΚ. Επιλέξατε αντί να δώσετε στην κοινωνία ένα μήνυμα λιτότητας και περιστολής δαπανών, αυτά ακριβώς που ζητάτε εσείς απότον ελληνικό λαό, σχηματίζοντας ένα μικρό και ευέλικτο πολιτικό σχήμα εσείς καταφέρατε να τον αυξήσετε και να το πληθύνετε με στρατιά  υπουργών,  υφυπουργών και  συμβούλων. Το Υπουργικό σας συμβούλιο θα στοιχίζει ακόμη περισσότερα χρήματα στους Ελληνες,
Αυτό ήταν το πρώτο σας λάθος και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός πολύ φοβούμαι ότι δεν κάνατε καθόλου καλή αρχή.
Όπως και το ότι πήγατε με αυτοκίνητο πολυτελείας στο Προεδρικό Μέγαρο, πριν ακόμη γίνεται “πρωθυπουργός”,  για να …παραλάβετε ως παράκλητος μια εξουσία που ο λαός δεν σας εμπιστεύτηκε. Πολύ απλά αγαπητέ κύριε Παπαδήμο είστε “προϊόν” εκτροπής σε όλα τα επίπεδα. Άλλες εποχές θα είχατε ονομαστεί αλλιώς και είμαι βέβαιος ότι ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα είναι επιεικής μαζί σας.
Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας. Είμαι βέβαιος ότι οι γνωστοί-άγνωστοι αυλοκόλακες θα σας πείσουν για το πόσο μοναδικός είστε και πως μόνο εσείς μπορείτε να σώσετε τον τόπο. Οι ίδιοι άνθρωποι θα σας λένε ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και ότι δεν πρόκειται να φύγετε το Φεβρουάριο. Τα δύσκολα όμως για εσάς είναι ήδη μπροστά σας. Όταν θα αρχίστε να υλοποιείται τις αποφάσεις της τρόικας απέναντι σε έναν λαό που θα περάσει ίσως έναν από τους δυσκολότερους χειμώνες στην ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας. Έναν λαό που στενάζει και υποφέρει. Έναν λαό που θα θυμάται καθημερινά το ρόλο που παίξατε επί κυβερνήσεων Σημίτη και τις αλχημείες που κάνατε με τον …σοβαρό κύριο Καθηγητή.
 Κύριε Παπαδήμο σήμερα  είστε ένας πρωθυπουργός εντός εισαγωγικών. Στο χέρι σας είναι (;) να μην μπείτε και εντός παρενθέσεως. Αλλά την πρώτη παρένθεση  ήδη την βάλατε μόνος σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ