Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

2013: Η Ελλάδα στην 2η φάση του Δόγματος του Σοκ

       Εγώ πριν τρία χρόνια ΔΕΝ ήξερα για το δόγμα του ΣΟΚ, όπως και πάρα πολλά άλλα που έμαθα στην συνέχεια, όμως είχα γράψει για το που θα μας πάει η περιπέτεια με τον ΓΑΠ και δυστυχώς επαληθεύτηκα!
       Βέβαια τότε είχα γράψει πως μετά την εξαθλίωση και το ξεπούλημα των πάντων θα έρθουν και τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!
       Θυμάμαι ότι είχα ευχηθεί να αποδειχθούν όλα λάθος και να ζητήσω ΣΥΓΝΩΜΗ για τα καραγκιοζιλίκια που έγραφα, αλλά δυστυχώς ήταν ολοφάνερο το που μας οδηγούσε ο ΓΑΠ και την πλεκτάνη που είχε στηθεί.
       Την ώρα που το σύμπαν έβραζε με τον κακό και βουβό Καραμανλή, την ώρα του παροξυσμού των σπρέντ (αλήθεια πόσο είναι σήμερα τα σπρέντ;) ήταν ολοφάνερος ο ρόλος του ΓΑΠ και του Παπακωνσταντίνου για όσους έβλεπαν λίγο πέρα από την μύτη τους και τα δελτία των 08:00!
       Υπάρχει μια παράγραφος στο κείμενο που ακολουθεί, από το βιβλίο best seller "Τhe Shock Doctrine" τηςΝαόμι Κλάιν, που και μόνο για αυτό αξίζει να διαβάσεις αυτήν την ανάρτηση!
Μάκης Αρμενιάκος

2013: Η Ελλάδα στην 2η φάση του Δόγματος του Σοκ

γράφει ο Βασίλης Πανδής

Καθώς μπήκαμε πλέον στο 2013, βρισκόμαστε στον 3ο χρόνο κατοχής από τους τροϊκανούς δυνάστες και τους ντόπιους κοτζαμπάσηδες-συνεργούς τους, και διαβαίνουμε γοργά προς την έναρξη της 2ης φάσης του "Δόγματος του Σοκ".

Το "Δόγμα του Σοκ", είναι η πρακτική εφαρμογή της οικονομική θωρίας του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, που βασίζεται στις σχολές σκέψης της Βιέννης παλαιότερα και κατά τις  τελευταίες δεκαετίες του Σικάγο.
Οι θεωρητικοί αυτής της ακραίας μορφής του φιλελευθερισμού είναι ιδεολογικά "ορκισμένοι εχθροί" του Κράτους Πρόνοιας και Δικαίου αφού θεωρούν το θεωρούν τεράστια σπατάλη...
Ανάγουν σε μόνη λύση για δημοσιονομική εξυγίανση τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ - ακόμη και των επικερδών - (τις περισσότερες φορές σε εξεφτελιστικές τιμές, πρώτον γιατί τους ενδιαφέρει μόνο το ότι θα υπάρχει ένα "κράτος μικρό και ευέλικτο", όπως αρέσκονται να λένε, και δεύτερον για να βολευτούν και οι... ημέτεροι μεγαλοκαρχαρίες...)
Εφαρμόστηκε σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής με αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν οι βάσεις της εθνικής οικονομίας των χωρών εκείνων και να κάνουν... "πάρτυ" οι διεθνείς τοκογλύφοι, αφού για "ένα κομμάτι ψωμί" κατάφεραν να εξαγοράσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και την δημόσια περιουσία τούς!

Σήμερα βλέπουμε αυτήν την αδιέξοδη μονεταριστική πολιτική να εφαρμόζεται και στην ίδια μας την χώρα και μάλιστα να παρουσιάζεται σαν πανάκεια, ενώ οπουδήποτε αλλού έχει εφαρμοστεί ανά τον κόσμο έχει βουλιάξει τους λαούς σε ακόμη περισσότερα χρέη και σκλαβιά!!!

Εάν ακόμη είστε δύσπιστοι, διαβάστε πως περιγράφει το εκτεταμένο ξεπούλημα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του Δόγματος του Σοκ, η Ναόμι Κλάιν, συγγραφέας του παγκόσμιου best seller "Τhe Shock Doctrine" ("Το Δόγμα του Σοκ", στα ελληνικά από τις εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη):
"Η λεηλασία μιας χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους μπορεί να προωθείται με ωμά, αυταρχικά μέσα και παρόλαυτα να εξυμνείται ως δημοκρατική, επειδή έχουν προηγηθεί εκλογές - ανεξάρτητα από το πόσο παραβιάζονται στη συνέχεια οι πολιτικές ελευθερίες, δεν τηρούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις ή αγνοείται η εκπεφρασμένη δημοκρατική βούληση του Λαού."
Τρέφετε ακόμη αμφιβολίες;

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας λίγο πριν την εκπνοή του 2012 έγραφε σε ανάρτησή του στην σελίδα του στο facebook:
"Η Χρονιά του Δράκου φεύγει, και έρχεται η Χρονιά του Φιδιού, σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο. Η φωτιά φεύγει και έρχεται το δηλητήριο. Το δόγμα του σοκ περνάει στην επόμενη φάση.
Μετά την εσωτερική υποτίμηση, την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, την καθίζηση του βιοτικού επιπέδου, την «λιποαναρρόφηση» της μεσαίας τάξεως και την ποινικοποίηση της κοινωνικής ατμόσφαιρας, με το κυνήγι των «μάγων» και των «μαγισσών» της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, πάμε τώρα για τα πολύ... «μεγάλα ψάρια»!
Πάμε για το «ξερίζωμα» της ολιγαρχίας και της διαπλοκής- δηλαδή του συστήματος που εγκαταστάθηκε κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης με την ανοχή των δύο μεγάλων κομμάτων. Η θεωρία της «Σχολής του Σικάγου», (Corporocracy) και το δόγμα "no jobs- no space- no choice" , έχει να κάνει πλέον με την «αποτέφρωση» όλων των μεγάλων ονομάτων που κράτησαν επί σειρά ετών τον έλεγχο σε όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας."

Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία. Προχωράμε στην 2η φάση του ανθελληνικού σχεδίου των διεθνών συνωμοτών τοκογλύφων.
1η φάση: > ισοπέδωση/προλεταριοποίηση μεσαίας/μεσοαστικής τάξης, > καταστρατήγηση Δημοκρατίας/Συντάγματος/Εργασιακών Ελευθεριών
2η φάση: > "πογκρόμ" κατά της εγχώριας ελίτ - εγκαθίδρυση νέας "φιλικής" προς τα γερμανικά συμφέροντα, > δημιουργία νέου πολιτικού σκηνικού με κυρίαρχο πόλο έναν ευρύ φιλογερμανικό - κεντρώο συνασπισμό.

Αυτά θα συμβούν στην Ελλάδα μας λοιπόν, τους επόμενους μήνες...

Μικρό Σχόλιο:

Αυτά όταν κάποιοι λίγοι προ καιρού, τα γράφαμε, τα λέγαμε, τα διαδίδαμε προσπαθώντας να αφυπνίσουμε τους συνέλληνες, χαρακτηριζόμασταν "γραφικοί" και "συνωμοσιολόγοι"...
Αυτό το τελευταίο σχόλιο δεν διαπνέεται καθόλου από χαιρεκακία. Το δίχως άλλο!
Δεν είναι ώρα για δασκαλίστικες υποδείξεις από αμφότερες τις πλευρές. Είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, και να ενωθούμε για να ανατρέψουμε το φαυλοκρατικό σύστημα της κατοχικής-μνημονιόδουλης συγκυβέρνησης!
Καμιά υπογραφή των ΣαμαροΒενιζέλων δεν μας δεσμεύει ως Λαό. Καμιά κατάσταση δεν είναι δύσκολο να διαχειριστεί όταν πρόκειται για το μέλλον της Ελλάδας!
Η ώρα της Λευτεριάς είναι κοντά αδέρφια... Εμπρός λοιπόν!

1 σχόλιο:

Στραβόξυλο είπε...

Ο κ. Τράγκας είναι και αυτός ένας από τους πολλούς που χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες για να διατηρείται το δίπολο. Απλά λέει μισές αλήθειες και πολλά ψέματα για να γίνει και αρεστός αλλά και πιστευτός. Ξεχνάει όμως πως τον πήραμε και αυτόν χαμπάρι......

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ