Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Νίκος Μ. Βασιλικός. Επιτέλους να πανηγυρίσω!!! Νο 2

Γράφει ο
Νίκος Μ. Βασιλικός
        Επιτέλους να πανηγυρίσω!!! Νο 2
       Πριν από λίγες ημέρες σε ένα άρθρο μου στο blog είχα γράψει ότι δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο πολιτικές παρατάξεις, «αυτοί» και εννοώ τους πολιτικούς και «εμείς» που εννοώ τον λαό, όλους εμάς. 
       Σήμερα λοιπόν μετά από ένα 48ωρο ταραχών στην Αθήνα έρχεται ο φίλος μου να με επιβεβαιώσει. 
       Το άρθρο του με τον τίτλο «Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε το άρθρο 3 του εφαρμοστικού», εναρμονίζεται πλήρως με την άποψή μου στο «Επιτέλους να πανηγυρίσω Νο 1». Δεν υπάρχει διαφορά στα δύο μεγάλα κόμματα, απλά κατά διαστήματα νέμονται την εξουσία. 


       Ο μόνος λόγος που δεν υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο η Ν.Δ ήταν το φορολογικό, τα υπόλοιπα ακόμα και αυτά που λέει η κ. Ιατρίδη ότι το μεσοπρόθεσμο είναι ο σύγχρονος μύθος του Σίσυφου είναι δικές της απόψεις και μόνο που ίσως να είναι και η αλήθεια, θα το δείξει η Ιστορία. 
      Αν όλα αυτά που λέει η κ. Ιατρίδη ήταν και απόψεις της Ν.Δ τότε θα ήμουν και εγώ μαζί της.
       Το πρόβλημα στη Δημοκρατία μας ξεκινάει από τη βάση της που είναι η λειτουργία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων μας. Ψηφίζουμε στις εκλογές άτομα που κατά την άποψή μας είναι ικανά να μας εκπροσωπήσουν, ακούμε την άποψή τους κατ΄ιδίαν αλλά και στις συγκεντρώσεις και την ημέρα των εκλογών όσοι δεν είναι κομματικά ενταγμένοι ψηφίζουμε αυτόν που θεωρούμε ικανό. 
       Πόσο λάθος κάνουμε, όσο και να θέλουν αυτοί οι εκπρόσωποί μας να απλώσουν τις ιδέες τους για να πάει μπροστά η πατρίδα μας δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και ο λόγος είναι η λεγόμενη «κομματική πειθαρχία»! Λέει το άρθρο 60 παρ. 1 του Συντάγματός μας: Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.   Το είδατε ποτέ εσείς αυτό το δικαίωμα στην πράξη του; Χρόνια τώρα ακούμε από τους αρχηγούς των κομμάτων πριν από κρίσιμες ψηφοφορίες εκφράσεις του τύπου, «όποιος δεν συμφωνεί να κατέβει από το τραίνο» (ΠΑΣΟΚ), «όποιος φύγει από το μαντρί θα τον φάει ο λύκος»(Ν.Δ), πώς λοιπόν θα λειτουργήσει η Δημοκρατία όταν με τον πιο φασιστικό τρόπο οι ίδιοι οι αρχηγοί των κομμάτων μέσα στον ναό της Δημοκρατίας την Βουλή μας, επιβάλουν την άποψή τους στους βουλευτές!!!!
       Ένα δεύτερο πρόβλημα πάλι στη λειτουργία των εκπροσώπων μας είναι οι συχνές απουσίες τους ή οι λιγοστές παρουσίες τους στο Κοινοβούλιο. Βλέπουμε συζητήσεις στη Βουλή για διάφορα θέματα που απασχολούν την λειτουργία του κράτους μας και στην αίθουσα είναι μόνο πέντε με έξι άτομα, οι υπόλοιποι πάντα έχουν δουλειές, είναι στο εξωτερικό, είναι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν πάει να διευθετήσουν θέματα της περιφέρειάς τους και άλλες δικαιολογίες. 
       Η ουσία είναι όμως μία ότι απουσιάζουν από εκεί που τους έστειλε ο λαός και από τη δουλειά που θέλει ο λαός να κάνουν. Παρουσιάζονται όλοι μαζί μόνο όταν πρέπει να φανεί η δύναμη του κόμματος στη ψήφιση κάποιου νομοσχεδίου με κομματική πειθαρχία. 
       Πώς λοιπόν περιμένετε να λειτουργήσουμε ως κράτος όταν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας είναι φιμωμένοι ή αδιάφοροι; Πώς λοιπόν να μην κάνει και ο λαός τα ίδια όταν μπροστά του έχει τα «παραδείγματα» της αδιαφορίας και της ατιμωρησίας;
       Την  κομματική πειθαρχία την εγκατέλειψαν αυτοί που την εφάρμοσαν πρώτοι, καιρός να την εγκαταλείψετε και εσείς αν θέλετε να πάμε μπροστά, αλλιώς θα σας εγκαταλείψει ο λαός!!
                                                  Νικόλαος Μ. Βασιλικός  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ