Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ MANATZMENT


ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος, 14 Δεκεμβρίου 2012



ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Αν θέλετε μια διεθνούς φήμης τουριστική σχολή, αυτή πρέπει να λειτουργήσει σε έναν διεθνούς φήμης τουριστικό προορισμό, όπως η Ρόδος».

Δεν δεσμεύτηκε η αρμόδια Υπουργός Τουρισμού, για τη λειτουργία της Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ στη Ρόδο, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Μίκας Ιατρίδη, σχετικά με τη Διεθνή Σχολή και την κατάσταση των Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου και Αγ. Νικολάου.

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι τα προβλήματα στις Α.Σ.Τ.Ε. παραμένουν, σύμφωνα και με τις επιστολές των εργαζομένων στον ΟΤΕΚ και των σπουδαστών των σχολών, σημειώνοντας ότι. αυτά που λέει η κα Υπουργός, έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Στην απάντηση της κας Υπουργού, ότι οι τουριστικές σχολές θα αναβαθμιστούν, η Μίκα Ιατρίδη σχολίασε ότι τελικά, δεν είναι ξεκάθαρη η θέση του Υπουργείου, από τη στιγμή που το Μνημόνιο προβλέπει - και συμβαίνουν ήδη - αρκετές χιλιάδες απολύσεις, που θα δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα.

Συνοψίζοντας, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε και στην ίδρυση και λειτουργία της Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ, τονίζοντας ότι, μια διεθνής σχολή τουρισμού, είναι αυτονόητο να λειτουργήσει σε έναν διεθνή τουριστικό προορισμό, όπως η Ρόδος.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης, η Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέχρι στιγμής, μόνο στα λόγια το Υπουργείο αναβαθμίζει τις τουριστικές σχολές, μεταξύ αυτών, και τις Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου και Αγ. Νικολάου. Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της νέας Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ, εύχομαι να ενεργοποιηθεί η «ρήτρα νησιωτικότητας», μιας και το αντίστοιχο άρθρο του Συντάγματος, έχει καταπατηθεί και να χαιρετίσουμε όλοι μαζί, την εφαρμογή της ρήτρας, στην ίδρυση και λειτουργία της Σχολής αυτής στον τόπο μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ