Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

"Σχολικός Αθλητισμός: Προτάσεις και ιδέες"


"Σχολικός Αθλητισμός: Προτάσεις και ιδέες"





Γράφει ο 
Γλαρός Ιωάννης 
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Τ.Ο Ρόδου

Είναι γνωστό ότι, οι Συναδέλφοι Εκπαιδευτικοί του Κλάδου Φυσικής Αγωγής, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για την προαγωγή του αθλητισμού και της Ολυμπιακής Ιδέας.

Προκειμένου οι μαθητές να "μυηθούν" στην έννοια του αθλητισμού και μέσα από την διαδικασία της άθλησης να εξελιχθούν σε μελλοντικούς πρωταθλητές, πιστεύουμε ότι πρέπει να λάβουν χώρα ριζικές αλλαγές στην διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.


Η "Φυσική Αγωγή" και όχι "Γυμναστική", δύναται να αποτελέσει πραγματικά, ξεχωριστικό μαθησιακό αντικείμενο και γνωστικό πεδίο, αποσχιζόμενο από τις γενικές μορφές των "Αθλοπαιδειών".
Με την ανωτέρω δημιουργική προσέγγιση και διδασκαλία, οι μαθητές θα είναι ικανοί να γίνουν δέκτες γνώσεων επιπέδου αναλόγου των δυνατοτήτων τους.

Οι Συνάδελφοι Εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής, δεν θα τυγχάνουν, απλά και μόνο πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Α.Ε.Ι., αλλά εξιδεικευμένοι και καταρτισμένοι Εκπαιδευτικοί στο εκάστοτε άθλημα.
Με την μέθοδο αυτή θα προάγονται οι εδικές γνώσεις τους, εξιτάροντας έτσι τους μαθητές.


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να προμηθεύσει άμεσα τις σχολικές μονάδες, με το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό,,τα  εποπτικά μέσα διδασκαλίας και τέλος να προβεί άμεσα στην συντήρηση των χώρων άθλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ