Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

O tempora, o mores ή, Ω καιροί, Ω ήθη! (Κικέρων, από τον πρώτο λόγο του κατά Κατιλίνα)

       Και ως ανώνυμος σε σχόλιο να γράψει ο Νίκος ο Βασιλικός, έχω ένα πάνω από 70 % να τον καταλάβω!
       Έχει κάτι διαφορετικό στο λόγο και την γραφή του, ένα ιδιαίτερο ύφος, κάτι χαρακτηριστικό τέλος πάντων που τον διαφοροποιεί και τον προσδιορίζει.
       Άσχετα με το α συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί του, τα κείμενα του είναι δυνατά, τοποθετημένα με άποψη και το προσωπικό του ύφος.     
       Στο παρακάτω άρθρο όμως, κατά την άποψη μου, ξεπέρασε τον εαυτό του, αφού σε λίγες γραμμές έβαλε την ουσία μεγάλου μέρους του πως εγώ αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα.
      Υ/Γ Στείλε μια φωτογραφία!
Μάκης Αρμενιάκος   

Γράφε ο 
Νίκος Μ. Βασιλικός
O tempora, o mores ή,  Ω καιροίΩ ήθη(Κικέρων, από τον πρώτο λόγο του κατά Κατιλίνα)
      Διαβάζω στον σημερινό τύπο (2-7-2011), ότι το Λιμενικό κατόπιν εντολής του κ. Παπουτσή σταμάτησε τα πλοιάρια που είχαν προορισμό την Γάζα με σκοπό να σπάσουν το εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι Ισραηλινοί στους Παλαιστίνιους. 
      Το μυαλό μου γυρνάει πίσω τότε που ο Αραφάτ ήταν πιασμένος χέρι χέρι με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τα δάκτυλα του χεριού τους σχημάτιζαν το σήμα της νίκης.
      Επίσης θυμάμαι πάλι τον Α. Παπανδρέου με τον Καντάφι τότε που τα περισσότερα Αραβικά κράτη ήταν φίλοι μας. 




     Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι Παλαιστίνιοι είναι τρομοκράτες και ότι οι Λύβιοι προσπαθούν να διώξουν τον τύρρανο Καντάφι. Έτσι να είναι; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, γιατί βλέπω μια γενικευμένη εξέγερση στις Αραβικές χώρες που αναγκαστικά με κάνουν να σκέπτομαι και λίγο πονηρά. 
      Μήπως τελικά οι Αμερικανοευρωπαίοι για τα συμφέροντά τους ο κάθε ένας θέλουν να ελέγχουν τις νέες κυβερνήσεις αυτών των χωρών; Μήπως και εμείς μπαίνουμε σε αυτό το χορό εξ αιτίας των οικονομικών αναγκών που έχουμε αυτή την εποχή; Όλα αυτά είναι ανησυχητικά φαινόμενα διότι η δύναμη των μικρών κρατών στον ΟΗΕ αλλά ισχυρών ψήφων στο σύνολό τους αρχίζει να διασπάται.
       Στο εσωτερικό πάνε εκείνα τα λόγια τα μεγάλα περί λαοκρατίας, άμεσης δημοκρατίας, περί διεκδίκησης δικαιωμάτων. Τα δικαιώματα βέβαια αυτά οι ίδιοι οι πολιτικοί τα έδειχναν για να κάνουν τα πολιτικά τους παιχνίδια, γιατί αν έλεγαν στον κόσμο για υποχρεώσεις ήταν σίγουρα χαμένοι. 
       Κάθε κυβέρνηση ήθελε να έχει μαζί της τους συνδικαλιστές των μεγάλων ΔΕΚΟ (βλέπε ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΘΕΛ,ΟΣΑ,ΗΣΑΠ κ.α),  ξέρουν αυτοί ποιοι είναι οι δικοί τους, τα έχουν μοιράσει καλά . 
       Έφτασε λοιπόν ο κόμπος στο κτένι, έφτασε λοιπόν η στιγμή που ο λαός δεν ξέρει ποιό κόμμα πιστεύει τι! Η Νέα Δημοκρατία λέει αυτά που έλεγε το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει αυτά που έλεγε η Νέα Δημοκρατία!  
        Αλλάξανε και τα σύμβολα που είχαν γιατί λέει έπρεπε να κάνουν αλλαγές, να γίνουν   ποιο σύγχρονοι, έφυγε λοιπόν ο πυρσός της Ν.Δ και στο ΠΑΣΟΚ αλλάξανε το  περιεχόμενο στο τελευταίο γράμμα. Από “Κίνημα” έγινε “κόμμα”. Άλλους προσανατολισμούς έχει το κίνημα και άλλους το κόμμα.  Ω καιροί, Ω ήθη!
Υ/Γ : Έχω μια περιέργεια, αυτός ο λαός στις επόμενες εκλογές θα θυμηθεί τι γίνεται τώρα όταν θα φτάσει στην κάλπη;
                                                         Νικόλαος Μ. Βασιλικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ