Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Οι μνηστήρες βιάζονται, το κόμμα βάζει «φρένο»

πηγή:idrasis.gr
Οι μνηστήρες βιάζονται, το κόμμα βάζει «φρένο»


Το ενδεχόμενο προώρων εκλογών δημιουργεί «πανικό» στην Νέα Δημοκρατία, που βλέπει τους μνηστήρες να βιάζονται να κατοχυρώσουν θέση στο ψηφοδέλτιο, ενώ διακριτικά η Συγγρού, κρατώντας ισορροπίες και ίσες αποστάσεις επιχειρεί να βάλει «φρένο». Αφορμή η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παντελή Μαραβέλια, η κινητικότητα της βουλευτού Μικας Ιατρίδη, οι συνεντεύξεις των πολιτευτών και η στάση της ΝΟΔΕ.



Πληθώρα
μνηστήρων
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλα άλλαξαν, μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις από την ενεργό πολιτική του τέως υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη και του πολιτευτή Νίκου Πουλιού. Μια νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς πλην της βουλευτίνας Μικας Ιατρίδη, η  τοπική Νέα Δημοκρατία περνά σε μια νέα εποχή, με πληθώρα υποψηφίων που συνωστίζονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο, χωρίς τα βαριά ονόματα του παρελθόντος.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Παντελή Μαραβέλια προκαλεί ευχάριστο πονοκέφαλο στην Νέα Δημοκρατία που μέσω της ΝΟΔΕ επιχειρεί διακριτικά να τηρήσει αποστάσεις από τους «μνηστήρες» του ψηφοδελτίου.  «Κανείς δεν έχει κατοχυρώσει υποψηφιότητα, το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί 20 μέρες πριν από τις εκλογές δήλωσε ο υπεύθυνος τύπου Σ. Πεταλάς.
Την ίδια απάντηση έδωσε η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη. «Είναι ευχάριστο για την Νέα Δημοκρατία ότι υπάρχουν πολλά στελέχη που θέλουν να δώσουν την μάχη για την παράταξη» τόνισε η Βουλευτής.
Σε αντίθεση όμως με τις αποστάσεις της ΝΟΔΕ, ο κ. Μαραβέλιας συνεχίζει ακάθεκτος τις περιοδείες του (προφανώς από κάπου πήρε πράσινο φως) σε μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου. Άσπονδοι φίλοι του κ. Μαραβέλια υποστηρίζουν ότι εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο βόρειο συγκρότημα θα είναι ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος (με τον Χ. Κόκκινο) Γιάννης Βαγγέλης.
Ανεβασμένος
ο Χατζημάρκος
Στον  χορό, των εν δυνάμει μνηστήρων, κυριαρχεί το όνομα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Γ. Χατζημάρκου που κατάφερε στις αυτοδιοικητικές εκλογές να πάρει ποσοστό που η ΝΔ είχε καιρό, να δει στον νομό.
«Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι κερδισμένος από την αποχώρηση Βαληνάκη - Πουλιού» εκτιμά  παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας. Ο στενός πυρήνας των στελεχών του τέως υφυπουργού είναι υπό τον έλεγχο του κ. Χατζημάρκου, ενώ και η αποχώρηση Πουλιού, ενδυνάμωσε τον Χατζημάρκο καθώς διατηρεί άριστες σχέσεις, λόγω του ΕΒΕΔ, με οικονομικούς και θεσμικούς παράγοντες στο Βόρειο συγκρότημα. Οι μετοχές του Γ. Χατζημαρκου πιάνουν οροφή με αφορμή και την πρόσφατη κόντρα του (για το θέμα της Ryanair) με τον υφυπουργό Πολιτισμού Γ. Νικητιάδη. Ο  Χατζημάρκος είναι ο μοναδικός Νεοδημοκράτης που τολμά να τα βάλει με τον υφυπουργό, σε μια περίοδο που οι υπόλοιποι κάνουν δημοσιές σχέσεις» λένε στελέχη του κόμματος.
Από την πλευρά της η κα. Ιατρίδη όπως καλά αναφέρουν σχετικές πληροφορίες επιδιώκει να διαχωρίσει τη θέση της, από τον κ. Χατζημάρκο, αντιλαμβανόμενη ότι η προεκλογική στήριξη της οικογένειάς της ενδεχομένως, τώρα θα της στοιχίσει. Πληροφορίες φέρουν την κ. Ιατρίδη να στηρίζει την υποψηφιότητα στελέχους με καταγωγή από την Κάρπαθο, προκειμένου να κρατήσει τα σκήπτρα στα μεγάλα αστικά κέντρα Ρόδου και Κω.
Η αποχώρηση όμως των κ.κ. Βαληνάκη και Ν. Πουλιού  δίνει δυναμική στις νέες υποψηφιότητες, ενθαρρύνει επίσης και τους τέως βουλευτές που βλέπουν να δημιουργείται ένα μεγάλο κενό για να επανακάμψουν. Πιο απλά είναι τα πράγματα για τον Βασ. Υψηλάντη ο οποίος πορεύθηκε σχεδόν μόνος σε μια μάχη με προδιαγραμμένο αποτέλεσμα. Η απουσία Βαληνάκη δίνει μεγαλύτερα περιθώρια στον κ. Υψηλαντη να εισπράξει ένα μεγάλο μέρος των ψήφων του τέως υφυπουργού στην Κάλυμνο . Στο χορό, δυναμικά μπήκε και ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. Μάνος Κόνσολας, που αναζητεί συμμαχίες,  φιλοδοξεί να διατηρήσει ένα πυρήνα στελεχών του κ. Βαληνάκη και να επωφεληθεί από τις «ορφανούς ψήφους» Παυλίδη.
Οι κ.κ. Τ. Καραμάριος και Β. Χρύσης, Βασ. Υψηλάντης, Μ. Κόνσολας, Γ. Χατζημάρκος και Γ. Παππάς, Π. Μαραβέλιας, θα δώσουν πρώτα την «εσωτερική μάχη». Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα έχουμε ένα αμείλικτο πόλεμο και για την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, πολύ δε περισσότερο για την κατάκτηση βουλευτικής θέσης, τώρα που η ΝΔ φέρεται ακόμη και στον νόμο, να παίρνει τα πάνω της. Η επόμενη μάχη όποτε και αν γίνει θα μυρίζει μπαρούτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ