Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μίκα Ιατρίδη."Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβέρνηση. Είναι υποβρύχιο" !

Μίκα Ιατρίδη."Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβέρνηση. Είναι υποβρύχιο" ! 
pressoffice@iatridi.gr
      Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβέρνηση. Είναι υποβρύχιο. Τορπιλίζει η ίδια τις ενέργειες που γίνονται από τους φορείς, αλλά ακόμα και τις δικές της προσπάθειες, για την ανάκαμψη του Τουρισμού και την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος. 
       Τορπίλη πρώτη. Πριν λίγες μέρες προέκυψε το θέμα με τον κλάδο των αυτοκινητιστών. Η κυβέρνηση με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της και την απροσχημάτιστη αθέτηση της συμφωνίας που είχε κάνει με τον συγκεκριμένο κλάδο, δημιούργησε πρωτοφανή αναστάτωση στον Τουρισμό στην πιο κρίσιμη περίοδο.

       Τορπίλη δεύτερη. Τώρα, πάλι εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, συζητά την απένταξη από τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων των κλάδων των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των υπαλλήλων επισιτισμού χωρίς συγκεκριμένη επιστημονική τεκμηρίωση, τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι κλάδοι εργαζομένων αποτελούν ζωτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα μας. 
       Τορπίλη Τρίτη. Τέλος, σε σχέση με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση η κυβέρνηση προκαλεί νέα σύγχυση αφού σκέφτεται να προχωρήσει σε κατηγοριοποιήσεις, οι οποίες είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει και η ίδια να ελέγξει. 
       Επιπλέον, σκέφτεται να θέσει ΦΠΑ για τους τουρίστες από το εξωτερικό, στη λογική του all inclusive, κατά δέκα μονάδες χαμηλότερο. 
       Την ίδια στιγμή όμως, οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι τουρίστες που θα θελήσουν να φάνε σε μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα θα πληρώνουν το μέγιστο συντελεστή, όταν, επαναλαμβάνω, οι αντίστοιχοι φορολογικοί συντελεστές στην εστίαση στις ανταγωνίστριες χώρες ξεκινούν από το 5,5%. 
       Με τη λογική αυτή όμως ενισχύεται μόνο μια συγκεκριμένη μορφή Τουρισμού, το λεγόμενο «βραχιολάκι», όμως το ζητούμενο είναι να ενισχυθεί ο Τουρισμός μας συνολικά, όλες οι μορφές του, για αυτό και η Ν.Δ. επιμένει στην πρόταση της για δραστική μείωση του ΦΠΑ στο 4,5% για όλο το τουριστικό πακέτο. 
       Δυστυχώς όμως, οι κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύονται εξαιρετικά ικανοί στο να πετυχαίνουν το στόχο με τις τορπίλες τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ