Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η έσχατη πλάνη, χείρων της πρώτης

πηγή:olympia.gr
Η έσχατη πλάνη, χείρων της πρώτης


Τη μια και μόνη φορά που οι Λακεδαιμόνιοι
  κέρδισαν τους Αθηναίους καταστράφηκε
 ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και η Δημοκρατία.
 Η ιστορία είναι εδώ. Και εκδικείται…
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
«Η έσχατη πλάνη χείρων της πρώτης» ( το τελευταίο λάθος είναι χειρότερο του πρώτου), έγραφε ο ευαγγελιστής Ματθαίος και απ ότι φαίνεται η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το διαπράξει μέχρι τέλους. Το πρώτο της σφάλμα ήταν να υπογράψει ένα Μνημόνιο, χωρίς να το διαβάσει, χωρίς να το συζητήσει με κανέναν, χωρίς να κάνει ούτε μια διαπραγμάτευση έστω και για τα μάτια του κόσμου.


Το περιβόητο Μνημόνιο Ι έπεσε σε όλα έξω. Δεν πέτυχε τίποτε παρά τα όσα με δραματικό τρόπο είχε αποπειραθεί να μας πείσει ο κ. Παπανδρέου, αλλά και οι δάνειες δυνάμεις, ότι θα κατάφερνε.
Οι Έλληνες έκαναν τις θυσίες που τους ζητούσαν θέλοντας και μη, τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε πλέον όλοι.
Αλλά αυτό δεν τους έφθανε. Και τώρα επιμένουν να συνεχίσουν μ’ ένα δεύτερο  λάθος που είναι χειρότερο από το πρώτο. Αυτήν την αποτυχημένη συνταγή του Μνημονίου, που ορθά τη βάπτισε ως τέτοια ο Πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς,  φτάνουν στο  Μεσοπρόθεσμο και στο Πακέτο σωτηρίας, που δεν είναι τίποτε άλλο από πακέτο μεγαλύτερης δυστυχίας καθώς το μόνο που περιέχει είναι μεγαλύτερη δόση σκληρότητας και αναλγησίας. Επιβάλλουν το μαρτύριο του Ταντάλου πιστεύοντας μέσα στην οικονομική παντοδυναμία τους ότι είναι…θεοί.
Οι Γερμανοί θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα τους στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο (το ίδιο είχαν κάνει μετά την ήττα τους στον Α Παγκόσμιο) από τους λαούς της Ευρώπης  ξεκινώντας τον Γ Παγκόσμιο με διαφορετικούς όρους. Συμπεριφέρνονται απολυταρχικά και ως αυθεντίες απέναντι στους λαούς  χωρίς να έχουν διδαχτεί τίποτε από τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος τους. Ξεχνούν το τείχος του Βερολίνου και πενήντα χρόνια μετά με θλιβερά προσχήματα ετοιμάζονται να χτίσουν νέο εντός της Ευρώπης.
Λησμονούν με τις συμπεριφορές τους ότι οι λαοί στο διάβα της ιστορίας τους έχουν μάθει να γκρεμίζουν τείχη.
Μεθυσμένοι από τις γεμάτες τσέπες τους και από τη δύναμη της εξουσίας βαδίζουν για άλλη μια φορά προς την καταστροφή τους.
Μπορεί οι δύο πρώτοι μεγάλοι Πόλεμοι, να έσωσαν επί της ουσίας τον καπιταλισμό ή για να είμαι πιο ακριβής να του έδωσαν παράταση ζωής. Πιθανόν γιατί τον κέρδισαν οι ελεύθερες δυνάμεις του κόσμου και όχι ο Άξονας. Αν τον οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει τώρα τον κερδίσουν στην Ευρώπη οι Γερμανοί, τότε ο νεκρός  δεν θα είναι απλώς η Ελλάδα. Αλλά αυτό που για δεκάδες χρόνια μεγάλωναν στη Δύση σαν δικό τους παιδί ενώ ταυτόχρονα ήταν ο γονιός τους: Ο καπιταλισμός. Οι κερδοσκόποι και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς μπορεί χαιρέκακα να τρίβουν τα χέρια τους κάνοντας βουτιές στις χρυσές ράβδους τους όπως ο Σκρούτζ Μακ Ντακ αλλά θα βρεθούν προ εκπλήξεως αν δεν καταλάβουν τι τους έρχεται. Αν αφήσουν τους Γερμανούς να σκοτώσουν το δισυπόστατο καπιταλισμό τότε η καταστροφή θα τους πλήξει όλους. Θυμίζω ότι  τη μια και μόνη φορά που οι Λακεδαιμόνιοι  κέρδισαν τους Αθηναίους καταστράφηκε  ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και η Δημοκρατία. Η ιστορία είναι εδώ. Και εκδικείται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ