Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Με πολύ κόσμο, περιφορά της εικόνας και κυκλοφοριακό χάος ο Πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό του Αγίου Φανουρίου.



       Με πολύ κόσμο, κάτι αναμενόμενο αφού συμβαίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, και σε εορταστική πανηγυρική ατμόσφαιρα, έγινε  ο Πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό του Αγίου Φανουρίου.
       Η Θεία λειτουργία ξεκίνησε στις 19:15 με την άφιξη του Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παίσιου, και ο κόσμος άρχισε να συρρέει, εως και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και την περιφορά της εικόνας!, μέχρι και τις 22:30 έφθαναν αυτοκίνητα από όλη τη Λέρο για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Φανουρίου και να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του. 


       Έκπληξη προκάλεσε η απουσία της Αστυνομίας από νωρίς, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, που είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία κυκλοφοριακού χάους καθώς σχηματίστηκε ουρά αυτοκινήτων εκατοντάδων μέτρων, και τουλάχιστον για 40' λεπτά το ρεύμα προς Λακκί ήταν εντελώς ακινητοποιημένο, ενώ αυτό προς Ξηρόκαμπο με πολύ μικρή, σχεδόν μηδενική ροή.
       Ευτυχώς η παρέμβαση πολιτών που άφησαν το όχημα τους στην άκρη και άρχισαν να κάνουν προσπάθεια για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας (κ Μπαλαμπάνης, Λ.Σιφουνιός) έφεραν κάποια αποτελέσματα, μέχρι να έρθει η Αστυνιμία που είχε ειδοποιηθεί.
       Η άφιξη της Αστυνομίας στο χώρο (κ.  Κώστας) ήταν καθοριστική καθώς σε ελάχιστα λεπτά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε εντελώς, χωρίς να παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα παρά την αυξημένη κίνηση ως αργά.
        Στον εορτασμό είδαμε  τον Δήμαρχος κ Μιχάλη Κόλια συνοδευόμενο από τους, Αντιδήμαρχο κ Ιωάννη Κωνσταντινίδη και την πρόεδρο του ΔΣ κ Θεοφανία Κουμπάρου Γιαννουκά.
       Για άλλη μια φορά να συγχαρούμε τον παπά της ενορίας του Αγίου Φανουρίου πάτερ Σέργιο και την επιτροπή, για την πολύ δουλειά και την καλή οργάνωση, πράγμα που φάνηκε και σχολιάστηκε ευμενώς δικαιώνοντας τις προσπάθειες τους.   


       Δυστυχώς το πατροπαράδοτο γλέντι που ακολουθούσε στο προαύλιο της εκκλησίας και μεταφέρθηκε στα μαγαζιά της  περιοχής, που κρατούσαν τον κόσμο μετά την εκκλησία και γλένταγαν ως το πρωί, φέτος δεν έγινε! ελέω ηχορύπανσης!!
       Νομίζω είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει ώστε να μην επαναληφθεί, και του χρόνου να συνεχίσει η παράδοση που κρατά πολλά πολλά χρόνια.
       Χρόνια σας πολλά, και ο Άγιος Φανούρης να σας Φανερώνει τα απαραίτητα για καλύτερη ζωή!
Και του χρόνου.
Μάκης Αρμενιάκος
      
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ