Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Συναντήσεις με Ιατρικό Σύλλογο Κω και Σωματείου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων είχε η δραστήρια βουλευτής μας Μίκα Ιατρίδη

pressoffice@iatridi.gr
       Την δεύτερη επίσκεψη της στην Κω τον τελευταίο ενάμιση μήνα πραγματοποίησε η Μίκα Ιατρίδη.
      Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κω η Βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με την κα Ελένη Παπαδούλη και τον Γιώργο Παπαδημητρίου, την πρόεδρο και το μέλος του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων, αντίστοιχα.
       Τόσο η κα Παπαδούλη, όσο και ο κ. Παπαδημητρίου περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους, εκφράζοντας τις ριζικές αντιρρήσεις τους για το σχέδιο νόμου που προωθείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και με το οποίο δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων.


        «Κινδυνεύει ο κλάδος μας με αφανισμό» τόνισαν οι δυο εκπρόσωποι του Σωματείου στη βουλευτή, ενώ ανέφεραν χαρακτηριστικά τη δραστική μείωση των μελών του. Στη συνέχεια σημείωσαν ότι ο αφανισμός του κλάδου θα καταστρέψει και την αγορά της Κω, και ουσιαστικά με το νέο νόμο θα ενισχυθούν σημαντικά οι μεγαλοξενοδόχοι και συγκεκριμένου είδους παροχές τουριστικών υπηρεσιών.
       Από τη μεριά της η Μίκα Ιατρίδη τόνισε ότι το τουριστικό μας προϊόν πρέπει σαφώς να προσφέρει πληθώρα εναλλακτικών λύσεων και επιλογών στον επισκέπτη, ούτως ώστε τα έσοδα που θα προκύψουν να διαχέονται καλύτερα στην οικονομία και την κοινωνία των τουριστικών περιοχών, και της χώρας γενικότερα, και ότι θα φροντίσει να αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή.
       Στη συνέχεια η βουλευτής συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω, κα Μαρία Φρατζάκη και τα μέλη κκ Μακρίνα Τσουλφά, Γιάννη Καμπανή και Μανώλη Αναστασάκη.
       Κοινή διαπίστωση και των τεσσάρων είναι ότι ο «Καλλικράτης» στην υγεία θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα και γραφειοκρατία, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές.
Σε κάθε περίπτωση και οι τέσσερις συνομιλητές της βουλευτού σημείωσαν ότι, δυστυχώς, το Νοσοκομείο του νησιού πάσχει από σημαντικές ελλείψεις - ακτινολογικό, καρδιολογικό - και ότι δεν είναι δυνατόν νησί σαν την Κω να μην έχει παιδίατρο στο νοσοκομείο. Ένα ακόμη από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η αντικειμενική αδυναμία του νοσοκομείου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τουριστικής περιόδου, όταν και ο πληθυσμός του νησιού τετραπλασιάζεται. «Κανονικά, θα χρειαζόμασταν τρεις γιατρούς για την κάθε ειδικότητα» είπαν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και πρόσθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη δημόσια υγεία, από τη στιγμή που στο νησί υπάρχει μόνον ένας επόπτης και κανένας αστίατρος.
       Η βουλευτής Δωδεκανήσου ανέφερε και το ζήτημα για την ύπαρξη σταθμού ΕΚΑΒ στην Κω, θέμα που έχει αναδείξει επανειλημμένως με ερωτήσεις της στη Βουλή, και οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου σημείωσαν ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη ΕΚΑΒ στην Κω και ότι θα μπορούσε να οριστεί η Ρόδος ως κέντρο και να αποφασίζεται ενδοδωδεκανησιακά το πως θα αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά.
       Στη συνάντηση θίχτηκαν ακόμη και ζητήματα που αφορούν στις σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές των γιατρών από ορισμένα ταμεία, στην απλοποίηση της συνταγογράφησης για να περιοριστούν τα έξοδα που προκύπτουν λόγω της ανάγκης γραμματειακής υποστήριξης καθώς και στην πριμοδότηση της τριετούς παραμονής σε παραμεθόρια περιοχή προκειμένου να ακολουθήσει κάποιος γιατρός πανεπιστημιακή καριέρα.
       Η Μίκα Ιατρίδη μεταξύ άλλων σημείωσε ότι δυο χρόνια η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υγεία με επικοινωνιακούς όρους, καταφεύγοντας ακόμα και στη συκοφάντηση των γιατρών αδιαφορώντας για το γεγονός ότι με την πολιτική της δεν έχει λύσει κανένα πρόβλημα, αντίθετα έχει αφήσει τους νησιώτες χωρίς ουσιαστικές και ζωτικές υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ