Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ σε ΛΕΙΨΟΥΣ και ΠΑΤΜΟ στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων της σε όλη τα Δωδεκάνησα

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ σε ΛΕΙΨΟΥΣ και  ΠΑΤΜΟ στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων της σε όλη τα Δωδεκάνησα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην Πάτμο και τους Λειψούς βρέθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε η Μίκα Ιατρίδη, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο σε όλη τη Δωδεκάνησο.

Στους Λειψούς η Μίκα Ιατρίδη συναντήθηκε με τα τοπικά στελέχη του κόμματος της Ν.Δ. για ενημέρωση και συζήτηση πάνω σε οργανωτικά θέματα και τους τρόπους παρέμβασης της τοπικής οργάνωσης στα ζητήματα του νησιού.



Στην Πάτμο η Μίκα Ιατρίδη είχε συνάντηση με τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν πολιτικά και κομματικά ζητήματα, ενώ της δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει και με την πρόεδρο των ξενοδόχων Πάτμου κα Άννα Ρωμαίου με βασικά θέματα την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και την ελλιπέστατη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και τις αντίστοιχες επιπτώσεις που έχουν στον τουρισμό των νησιών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Πάτμο η βουλευτής συναντήθηκε ακόμη με το Δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο και το Λιμενάρχη Πάτμου, Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Θεόδωρο Κραψίτη.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού, με κυριότερα την υγεία και την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού καθώς και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην προώθηση του έργου για το βιολογικό καθαρισμό στο νησί, τη στιγμή που ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Με το Λιμενάρχη Πάτμου η βουλευτής ενημερώθηκε για τα λειτουργικά ζητήματα του λιμεναρχείου, τόσο σε αναλώσιμα όσο και σε υποδομές, όπως του λιμενικού φυλακίου Αγαθονησίου, ενώ της δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσει την ενεργό συμμετοχή των στελεχών του λιμεναρχείου στην αντιμετώπιση πολλών από τα λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν. Σημείωσε ακόμη ότι αν και έχει καταθέσει ερωτήσεις για τα ζητήματα αυτά, η κυβέρνηση δεν δίνει τις πρέπουσες λύσεις και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πλήρως το σημαντικό έργο που επιτελούν τα ακριτικά λιμεναρχεία και τα μάχιμα στελέχη τους.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης της, και ύστερα και από συνομιλίες που είχε με τους κατοίκους των δυο νησιών, η βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι τα νησιά δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όπως η ηπειρωτική Ελλάδα. Με την πολιτική της η κυβέρνηση αντί να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα, όχι μόνο τα επιδεινώνει, αλλά προσθέτει και άλλα. Είναι προφανές ότι, έστω και μετά από δυο χρόνια από την εκλογή της, θα πρέπει η κυβέρνηση να σκύψει με πραγματικό και όχι επικοινωνιακό ενδιαφέρον πάνω στα νησιά μας και να βοηθήσει ουσιαστικά τους ακρίτες νησιώτες στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να μείνουν στον τόπο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ