Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Νίκος Βασιλικός Τα φιντανάκια της Θεατρικής Ομάδας Λέρου

γράφει ο
Νίκος Βασιλικός

Τα φιντανάκια της Θεατρικής Ομάδας   Λέρου
        Είναι στιγμές που νιώθεις μια απέραντη συγκίνηση, μια απέραντη χαρά, που νιώθεις μέσα σου πολύ πιο έντονη την ελπίδα ότι αυτός ο τόπος έχει μέλλον. Είναι τα παιδιά που σου δίνουν αυτή την ελπίδα και στην δίνουν με την προσπάθεια τους, με το κουράγιο τους και με την αφιέρωση του χρόνου από τη διασκέδασή τους και το παιχνίδι τους, για να σου πουν με το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους ότι ναι, υπάρχει πολιτισμός στο νησί μας και θα υπάρχει πάντα.
Ο πόλεμος της κουτσουλιάς” του Ευγένιου Τριβιζά.


Ότι και να πω για την παράσταση των παιδιών θα είναι λίγο! Δεν είμαι κριτικός θεάτρου, δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την θεατρική τέχνη, είμαι ένας από τους πολλούς που είδαν την παράσταση των παιδιών και το ευχαριστήθηκαν. Τι ομορφιά ήταν αυτή! Φρόντισαν από την στιγμή που θα μπει ο θεατής στο χώρο που θα έδιναν την παράστασή τους, να τον προϊδεάσουν για αυτό που θα έβλεπε. Πολύ όμορφη ιδέα να σε υποδέχονται οι συντελεστές του έργου, αυτά τα παιδιά με το πλατύ χαμόγελό τους, με τη δροσιά τους, με τις φορεσιές τους τις θεατρικές.
Μετά η παράσταση! Το μπράβο είναι λίγο! Τα παιδιά έδωσαν τη ψυχή τους και έβγαλαν αυτό που έπρεπε για να συνεπάρουν μικρούς και μεγάλους στο παραμύθι αλλά και να περάσουν τα μηνύματα του έργου. Ήταν τόσο  όμορφη η παρουσία και ο ρυθμός των παιδιών που η παρουσία δύο μικρομέγαλων ηθοποιών ήταν επικουρική περισσότερο παρά ουσιαστική.
Από το εφετινό έργο της παιδικής σκηνής της ΘΟΛ
       Σίγουρα για όλη αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να πούμε και ένα μπράβο στην Ειρήνη και τον Λευτέρη, γιατί χωρίς την διάθεση και την υπομονή αυτών των δύο δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, ως προς την σκηνική παρουσία των παιδιών. Όλα ήταν πανέμορφα, από τα σκηνικά μέχρι τις στολές, τη μουσική, το πρόγραμμα, τα πάντα!
Τα παιδιά που αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να ανέβει αυτή η παράσταση σίγουρα δεν τον έχασαν. Κέρδισαν την αγάπη μας, κέρδισαν τη χαρά των άλλων  παιδιών που είδαν την παράσταση, άξιζαν το χειροκρότημα μας, άξιζαν το μπράβο μας και σίγουρα τους αξίζει να τα προσέξουμε παραπάνω, για να έχουμε στη Θεατρική Ομάδα ηθοποιούς και στη Λέρο ανθρώπους πιο πολύ του πνεύματος και λιγότερο της ύλης. 
                                                                                Νικόλαος Μ. Βασιλικός     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ