Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Αν μηδενιζόταν το χρέος, η χώρα δεν θα άντεχε χωρίς δανεισμό!

       Οι θυσίες πιάνουν τόπο! 
       Μην πανικοβάλλεστε, ο τσάρος είπε ότι φταίει η απειρία του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής !
Μ.Α.
πηγή:olympia.gr
ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Αν μηδενιζόταν το χρέος, η χώρα δεν θα άντεχε χωρίς δανεισμό!


«Τρελή κούρσα» ακολουθεί η πορεία του ελληνικού χρέους!
Σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους εκτιμά το χρέος να σκαρφαλώνει στο 172% του ΑΕΠ το 2012, βλέπει αποτυχία του Μεσοπρόθεσμου, ενώ συνιστά και νέα μέτρα!
Η πλέον επίσημη κρατική Αρχή καταλήγει στο χειρότερο σενάριο της εκτός ελέγχου αύξησης του χρέους, απόρροια της βαθύτερης ύφεσης, που περιορίζει και τα όποια οφέλη από τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου.


Ακόμη κι αν μηδενιζόταν το χρέος, η δημοσιονομική θέση της χώρας «δεν θα ήταν βιώσιμη χωρίς δανεισμό»!
Θεωρείται, δηλαδή «απίθανο να σταθεροποιηθεί» ο λόγος χρέος προς το ΑΕΠ, προβλέποντας να φθάσει στο 172% από 142,8% (328.588 εκατ. ευρώ) τέλη του 2010 και 150,1% (340.187 εκατ.) τέλη Μαρτίου 2011.
“Καρφιά” Βενιζέλου στην Αρχή της Βουλής κάνοντας λόγο για ..απειρία!
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών. 
Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων. 
Όπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ