Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

«Αγάπες» Σγουρού-Σαμαρά αξίας 20 εκατ. ευρώ

       Για την επιχορήγηση 11,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής (Σγουρός!) στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), στο οποίο πρόεδρος είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς, είχαμε γράψει προ μηνών εδώ.
       Όμως το θέμα ανακινήθηκε και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ξανά με μια νέα προσθήκη αυτή τη φορά.
       Εγκρίθηκε η σύμβαση με τις εξωφρενικές κοστολογήσεις των 8,5 εκατ. Ευρώ της  Περιφέρεια Αττικής  για την τουριστική προβολή της Αττικής σε ημερομηνία που η κ. Κεφαλογιάννη βρισκόταν στην Αμερική! Και αφού επί τόσους μήνες αρνούνταν να υπογράψει, από τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει, μεταξύ των οποίων και 31 βουλευτών της ΝΔ με επερώτηση στη βουλή!
       Τι φωνάζετε βρε! Κύριος ο Σαμαράς, κρατάει το φερ πλέι, μία σου και μία μου.
       Δοκιμασμένες πρακτικές επί ΠΑΣΟΚ που λόγω διακυβερνητικής συνεργασίας επεκτείνονται και σε ανώτερο διακομματικό επίπεδο!
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:newsbomb.gr
«Αγάπες» Σγουρού-Σαμαρά αξίας 20 εκατ. ευρώ
Σαν να είναι στραγάλια μοιράζουν μεταξύ τους 20 εκατομμύρια ευρώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, εφαρμόζοντας το γνωστό λαϊκό γνωμικό «το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο».

Η ιστορία αυτή αρχίζει όταν πριν λίγους μήνες ο κ. Σγουρός φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της επιδότησης με 11,5 εκατ. ευρώ του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, «για τη βελτίωση των κτιριακών του υποδομών».

Βέβαια με το τεράστιο αυτό ποσό χτίζεται ένα ολοκαίνουριο κτίριο για τις ανάγκες (μικρές έτσι κι αλλιώς) του Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.
Αλλά υπάρχει σοβαρός λόγος για τη διάθεση των χρημάτων αυτών, σε ώρες μάλιστα που η περιφέρεια Αττικής έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ.
Πρόεδρος στο Μπενάκειο Ινστιτούτο είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, ο οποίος φυσικά ενημερώνει τον αδελφό του γι’ αυτό το πανάκριβο κλείσιμο του ματιού του περιφερειάρχη Αττικής και γνωστού Πασόκου κ. Σγουρού στον πρόεδρο της κυβέρνησης και της ΝΔ.
Λίγο καιρό αργότερα, τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Σγουρός φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής νέα πρόταση, αυτή τη φορά για 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Αττικής. Ξεσπά τότε σάλος μέσα στην Περιφέρεια. Παραιτείται η κ. Άννα Ροκόφυλλου (Περιφερειακή Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού) η οποία μάλιστα καταγγέλλει σημεία και τέρατα για την εταιρεία που πήρε τη δουλειά και για τα εξωφρενικά μισθολόγια.
Οι αντιδράσεις αυτές οδηγούν την υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη να διστάζει να υπογράψει και να επικυρώσει τη σύμβαση τους τέσσερις επόμενους μήνες μέχρι που στις αρχές Οκτώβρη, 31 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους στη βουλή καταγγέλλουν τον Γιάννη Σγουρό γι’ αυτή την «γαλαντομία» του. Η απάντηση του Σγουρού δίνεται με επιστολή διαμαρτυρίας στον Σαμαρά και στον Γερμανό γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ, όπου κατηγορεί τους 31 βουλευτές της ΝΔ ότι δεν ανοίγουν το δρόμο για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Και ως εκ θαύματος μία εβδομάδα μετά τη διαμαρτυρία προς Σαμαρά, το Υπουργείο Τουρισμού εγκρίνει τη σύμβαση με τις εξωφρενικές κοστολογήσεις των 8,5 εκατ. ευρώ σε ημερομηνία που η κ. Κεφαλογιάννη βρισκόταν στην Αμερική.
Το σχετικό τηλεφώνημα είχε γίνει προφανώς από το Μέγαρο Μαξίμου και η χρυσή εποχή της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Σαμαρά-Σγουρού είχε αρχίσει «χρυσωμένη» με 20 εκατ. ευρώ του ελληνικού λαού.

1 σχόλιο:

Στραβόξυλο είπε...

Όλοι οι κλέφτες μια γενιά. Κόκκινοι, πράσινοι, μπλε, πορτοκαλοκόκκινοι και βάλε...[ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ...].

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ