Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ


ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ρόδος, 10 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Βασίλης Υψηλάντης μου έκανε την τιμή και μου αφιέρωσε λίγο από το χρόνο της ομιλίας του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό.

Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω θερμά για αυτό. Θα ήθελα, με την ευκαιρία που μου έδωσε ο ίδιος, να τον βοηθήσω σε ένα δυο πραγματάκια, ώστε την επόμενη φορά να είναι πιο ακριβής σε αυτά που λέει για μένα.

Με δεδομένο ότι αυτό που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης της Δωδεκανήσου ήταν το σχέδιο της ομιλίας - κάτι που συνηθίζεται, άλλωστε, προς διευκόλυνση των δημοσιογράφων - παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα της τελικής ομιλίας του από τα πρακτικά της Βουλής:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: «Η καταπολέμηση, για παράδειγμα, της νησιωτικότητας πρέπει να αποτελεί για εμάς έναν απαρέγκλιτο στόχο και όχι βέβαια με τη λαϊκιστική προσέγγιση της συναδέλφου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τα Δωδεκάνησα, η οποία αναφέρθηκε σε ανακρίβειες και σε αναλήθειες, όπως για παράδειγμα ότι δήθεν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιτρέπει την επιδότηση των δρομολογίων. Είναι λάθος. Δεν επιτρέπει την επιδότηση της κατασκευής καραβιών.»

Παραθέτω, τώρα το απόσπασμα της δικής μου ομιλίας από τα πρακτικά της Βουλής:

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Τον απαγορεύει η κ. Δαμανάκη, που είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμμετέχει στην επιδότηση του κόστους λειτουργίας ενός πλοίου».

Παραθέτω τώρα το απόσπασμα της ομιλίας της κας Δαμανάκη στο ΣΕΤΕ, την 30 Οκτωβρίου 2012, από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: «Για τη μεταφορά προσώπων  τα περιθώρια είναι συγκεκριμένα. Μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα υποδομής (λιμάνια, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια) και περιορισμένη αγορά σκαφών για άγονες γραμμές, όχι όμως επιχειρησιακό κόστος λειτουργίας».

Κύριε Υψηλάντη, πουθενά στην ομιλία μου δεν είπα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει την επιδότηση των δρομολογίων. Πουθενά.

Και όμως, εσείς με κατηγορήσατε για ανακρίβειες και αναλήθειες. Η αλήθεια είναι ότι, ή κάτι δεν καταλάβατε καλά, ή ψεύδεστε σκοπίμως, προκειμένου να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Τότε, όμως, λαϊκιστής είστε εσείς και όχι εγώ.

Επιπλέον, αν παρατηρήσατε, η κα Δαμανάκη στην ομιλία της λέει ακριβώς, ακριβώς όμως, αυτό που λέω και εγώ στη δική μου ομιλία. Συνηθίζω ξέρετε, όταν μιλώ για κάτι να έχω κάνει την καλύτερη δυνατή έρευνα, ώστε να ακριβολογώ και να μεταφέρω όσο μπορώ καλύτερα τις δηλώσεις άλλων.

Και για να σας βοηθήσω λίγο ακόμα, η κα Δαμανάκη μιλά για χρηματοδότηση περιορισμένης αγοράς πλοίων για την άγονη γραμμή. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους, γιατί κάποιος μπορεί να επιδιώξει να αγοράσει νεότευκτο πλοίο, δηλαδή να επιδοτηθεί έμμεσα και υπό προϋποθέσεις, η κατασκευή του.

Για να το πω απλά, σύμφωνα με την κα Δαμανάκη, την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, η άποψη που διατυπώνετε εσείς στην ομιλία σας είναι θεμελιωδώς λάθος.

Αντιλαμβάνομαι ότι στην προσπάθεια σας να καλύψετε την καταστροφική για τα νησιά μας πολιτική της κυβέρνησης, που και εσείς στηρίζετε με την ψήφο σας, έχετε επιλέξει να επιτίθεστε εναντίον μου. Δικαίωμα σας. Άλλωστε οι συμπατριώτες μας είναι αυτοί που μας κρίνουν στο τέλος. 

1 σχόλιο:

ΖΗΝΩΝ είπε...

ασε ρε κοπελα μου ο ανθρωπος εχει τελειωσει πολιτικα .απλα τωρα επιπλεει

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ