Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

«Εισβολή» Τούρκων στη Θράκη!

       Η δραστηριότητες των φίλων γειτόνων με στελέχη της Ελληνικής Μουσουλμανικής μειονότητας και βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου.
       Το έγκλημα συνεχίζεται......

«Εισβολή» Τούρκων στη Θράκη!

(του Νίκου Μελέτη)
Στον παροξυσμό του τουρκισμού επιχειρούν να σύρουν τη Θράκη οι γνωστοί κύκλοι πέριξ του τουρκικού προξενείου αλλά και οι τοπικοί άρχοντες της μειονότητας, με αφορμή τον εορτασμό του Μπαϊραμιού πριν από το Ραμαζάνι. Κι όλ’ αυτά τη στιγμή κατά την οποία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί νεοοθωμανισμού, δηλώνει από το Κόσοβο ότι «τα Βαλκάνια αντιπροσωπεύουν μια περιοχή που χάθηκε (Σ.Σ.: από την Οθωμανική Αυτοκρατορία) κατά τη διάρκεια των διακοσίων δεκαπέντε ετών από την υπογραφή της Συνθήκης του Κάρλοβιτς, κατά την οποία κάθε απώλεια άφηνε πίσω της μια μνήμη...».

Με την αφορμή του Ραμαζανίου, ο κ. Νταβούτογλου περιόδευσε σε Κόσοβο και Βοσνία, ενώ τα... Νότια Βαλκάνια ανέλαβε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλί Μπαμπατσάν, ο οποίος από την Τρίτη περιοδεύει σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει κατόπιν σε Σκόπια, Αλβανία και Βουλγαρία, δύο περιοδείες που μάλλον επιβεβαιώνουν, παρά διαψεύδουν τα νεοοθωμανικά οράματα της τουρκικής κυβέρνησης...
Σε μια σημαντική αλλαγή τακτικής της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη, η ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση Ερντογάν και το Κέντρο Έρευνας της Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού IRCICA, που διαθέτει σημαντικούς πόρους από τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, επιχειρούν τη διείσδυση στην περιοχή και τον έλεγχο των Ελλήνων μουσουλμάνων, με όχημά τους και τη θρησκεία.
Για πρώτη φορά, φέτος οι γιορτές του Μπαϊραμιού έλαβαν τεράστια διάσταση, με τους παράγοντες της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της τουρ κικής μειο νότητας» να ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά επισκέψεις με Τούρκους αξιωματούχους για να παρακαθίσουν σε ιφτάρ (Σ.Σ.: δείπνα πριν από τη νηστεία του Ραμαζανίου), δίνοντας την εντύπωση «ενοποιημένου χώρου» εκατέρωθεν του Έβρου – και όχι μόνο.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι ακραίοι κύκλοι της Τουρκίας, που επιχειρούν να εγείρουν θέμα τουρκικής μειονότητας σε Ρόδο και Κω, οργάνωσαν ιφτάρ στην Κω, ενώ στο παιχνίδι αυτό ενεπλάκη και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη.
Στην Κεσάνη, στο ιφτάρ που παρέθεσε ο τοπικός δήμος, προσκλήθηκε όλη η ηγεσία... της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» και, μεταξύ αυτών, βεβαίως, και οι δύο μειονοτικοί βουλευτές, συνοδευόμενοι, μάλιστα, από τους ψευδομουφτήδες και από τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή, Μ. Σάριντς. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές διόλου δεν φάνηκε να ενοχλούνται από το σκηνικό που είχε στηθεί, στο οποίο δέσποζαν η τουρκική σημαία, η φωτογραφία του Κεμάλ και η απεικόνιση του χάρτη της «Δυτικής Θράκης», παραπέμποντας στην... «Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη».
Δωρεάν γεύματα για τη μειονότητα
Λίγες ημέρες αργότερα, το «Καραβάνι της Αφθονίας» από τον Δήμο Μπαϊ ράμ-πασά της Κωνσταντινούπολης στάθμευσε στη Φιλλύρα, οργανώνοντας δωρεάν γεύματα για εκατοντάδες μέλη της μειονότητας και προσφέροντας καλλιτεχνικό πρόγραμμα που, εκτός από τους καθιερωμένους χορούς των δερβίσηδων, περιλάμβανε και παραστάσεις με γενίτσαρους, προφανώς για την υπενθύμιση του οθωμανικού παρελθόντος.
Για το Καραβάνι αυτό, το οποίο περιο δεύει ανά τα Βαλκάνια, θέλοντας να τονώσει την «οθωμανική πολιτιστική παράδοση», έχουν εκφραστεί έντο νες αμφιβολίες αναφορικά με τη δια φάνεια των πόρων χρηματοδότησής του, καθώς έχουν δημοσιευτεί πληροφο ρίες ότι χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Και εδώ, στην πρώτη, μάλιστα, σειρά υποδοχής, ήταν ο βουλευτής Α. Χατζηοσμάν και ο Τούρκος γενικός πρόξενος...
Στην Κωνσταντινούπολη, ο γενικός διευθυντής του IRCICA και καταγόμενος από τη Θράκη, Χαλίτ Ερέν, παρέθεσε ιφτάρ, στο οποίο προσκεκλημένοι βρέθηκαν και πάλι οι δύο βουλευτές, οι δύο ψευδομουφτήδες και ο Τούρκος πρόξενος, Μ. Σάριντς.
Στον Κένταυρο της Ξάνθης, στη γιορτή της νεολαίας, που οργανώθηκε στις αρχές Αυγούστου, ο ψευδομουφτής Ξάνθης στηλίτευσε ομιλητές που απευθύνθηκαν στο κοινό στην ελληνική γλώσσα, ενώ από το βήμα ο Τούρκος πρόξενος συνέστησε να περιοριστεί ο ψυχαγωγικός χαρακτήρας της γιορτής και «να προβληθεί η πολιτιστική, κοινωνική και καλλιτεχνική διάστασή της».
Όσο για το βουλευτή Μάντατζη, αυτός αρκέστηκε απλώς να αναφερθεί στους «Τούρκους της Ρόδου», τους οποίους, παρεμπιπτόντως, επισκέφθηκε τις επόμενες ημέρες για να «ακούσει τα προβλήματά τους»...
Το πιο εντυπωσιακό, όμως, ήταν η παρουσία των δύο μειονοτικών βουλευτών στα ιφτάρ που οργάνωσε σε Κομοτηνή και Ξάνθη το κόμμα DEB, που έχει ιδρύσει ο Σαδίκ και του οποίου σήμερα ηγείται ένα από τα ακραία στοιχεία της μειονότητας, ο Μουσταφά Αλί Τσαβούς.
Ο κ. Μάντατζη στην Ξάνθη πάντως, αν και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε όλους να συμβάλουν ώστε να στηριχτεί το DEB, θέτοντας, μάλιστα, και συγκεκριμένους στόχους, καλώντας στις εκλογές του Εμπορικού Επιμελητηρίου, των κυνηγετικών συλλόγων και των άλλων συλλογικών και κοινωνικών φορέων να στηρίξουν εκείνους που στέκονται «στο πλευρό της μειονότητας». (Πληροφο ρίες για τις εκδηλώσεις αντλήσαμε από το Χρόνο, τον Αντιφωνητή, το blog «Τουρκικά Νέα» και την Birlik.)
ΠΓΔΜ - Τουρκία, «σχέσεις στοργής»
Αντίθετα, όλο και πιο στενές γίνονται οι σχέσεις της ΠΓΔΜ με την Τουρκία, μια και τα Σκόπια, απομονωμένα ουσια στικά από την πολιτική τους στο θέμα της ονομασίας, αναζητούν χείρα βοηθείας εξ Ανατολών. Έτσι, μετά την πανηγυρική, αυτή την εβδομάδα, έναρξη απευθείας πτήσεων από την Τουρκία στα Σκόπια –το αεροδρόμιο της πόλης διαχειρίζεται τουρκική εταιρεία–, έγινε γνωστό ότι και η τουρκική πρωτεύουσα θα... γιορτάσει την εικοστή επέτειο της κήρυξης της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ. Στην πιο ακριβή συνοικία της τουρκικής πρωτεύουσας, την Τσάνκαγια, εκεί που εδρεύει και το Προεδρικό Μέγαρο, ο δήμος προσέφερε έκταση για να γίνει πάρκο που θα ονομαστεί «Πάρκο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η είσοδος του πάρκου θα κοσμείται από λουλούδια, που θα σχηματίζουν την τουρκική και τη σκοπιανή σημαία... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ