Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

πηγή:defencenet.gr Για κακούργημα παραπέμπονται "23" στο σκάνδαλο των 214!

πηγή:defencenet.gr
Για κακούργημα παραπέμπονται "23" στο σκάνδαλο των 214!


       Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Αθηνών σε βάρος 23 ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214. 


       Οι διώξεις αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας, απιστίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Το δεύτερο αδίκημα αφορά πρώην αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η σχετικήγ αναφορά βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ι.Πεπόνη, επικεφαλή του νεοσύστατου τμήματος για το Οικονομικό Έγκλημα και την συνέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου.

Από τους συνολικά 38 αρχικά ύποπτους -μη πολιτικά πρόσωπα- που πέρασαν από το εισαγγελικό γραφείο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, οι 23 παραπέμπονται "δια τα περαιτέρω". Για τους υπόλοιπους 15 ζητά η υπόθεση να μπει στο αρχείο, καθώς -κατά την κρίση της εισαγγελικής λειτουργού- όπως φαίνεται δεν υπήρξαν επαρκείς ενδείξεις για να καταστούν κατηγορούμενοι.
Πάντως, την τελική απόφαση για το πόσοι και ποιοί θα είναι οι ύποπτοι, που θα κληθούν στο ανακριτικό στάδιο με την ιδιότητα του κατηγορούμενου θα την πάρει ο εισαγγελέας Εφετών τις επόμενες μέρες, όταν δηλαδή ολοκληρώσει τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ