Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Χωρίς Λεωφορείο από αύριο η Λέρος. Απελπισμένος ο Ιδιοκτήτης που αδυνατεί πλέον να συνεχίσει και καταγγέλλει αδιαφορία από όλες της αρμόδιες αρχές!

Χωρίς Λεωφορείο από αύριο η Λέρος. Απελπισμένος ο Ιδιοκτήτης που αδυνατεί πλέον να συνεχίσει και καταγγέλλει αδιαφορία από όλες της αρμόδιες αρχές!
Το νέο λεωφορείο στο γκαράζ παροπλισμένο από σήμερα το
το απόγευμα. Ελπίζουμε να μην παραμείνει για πολύ και
σύντομα να ξαναβγεί στους δρόμους επιτελώντας το έργο του
       Απελπισμένος και αποφασισμένος να σταματήσει την εκτέλεση των δρομολογίων από αύριο και μέχρι να ικανοποιηθούν οι οικονομικές του απαιτήσεις, αφού δεν του έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει πλέον στο μεγάλο κόστος εξυπηρετήσεις της γραμμής, είναι ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου κ Σταύρος Ντεληγιώργης.
        Την είδηση για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη μου μετέφερε αγανακτισμένος συμπατριώτης μας, που πλήττεται από αυτό το γεγονός, και με παρακάλεσε να το ανακοινώσω από το blog με προτροπή για την αντίδραση των κατοίκων και την έντονη διαμαρτυρία, ως μέσον άσκησης πίεσης στους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του προβλήματος!

       Αμέσως βρήκα το τηλέφωνο και επικοινώνησα με τον κ Ντεληγιώργη, και αφού μου επιβεβαίωσε το γεγονός, σήμερα κάναμε μια συζήτηση σχετική με το θέμα αυτό και περιληπτικά θα σας μεταφέρω.
       Με έβαλαν να χρεωθώ για να αντικαταστήσω το λεωφορείο, ενώ μετά την αγορά οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες με διαβεβαίωσαν ότι υπήρχε νόμιμο χρονικό περιθώριο 3,5 ετών με δυνατότητα παράτασης για άλλα 3,5 χρόνια δηλαδή σύνολο 7 χρόνια!
       Χωρίς διαγωνισμό με προσφορές και με τον συστηματικό μου αποκλεισμό από κάθε μεταφορική ανάγκη στην γραμμή που εξυπηρετώ, μειώνουν το μεταφορικό μου έργο και άρα τα οικονομικά αποτελέσματα με αποτέλεσμα η λειτουργία μου να είναι ζημιογόνα, ευνοώντας τους άλλους επαγγελματίες που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των ξενοδοχείων τους.
       Έκοψα νόμιμα τα τιμολόγια για να πληρωθώ από την περιφέρεια για το έργο που ήδη έχω εκτελέσει και μου ζητάνε να τα ακυρώσω χάνοντας τον ΦΠΑ και να ρωτήσω την περιφέρεια πότε να κόψω νέα τιμολόγια (ημερομηνίες) για να πληρωθώ!   (σσ. κάτι σαν φορολογική παράβαση με εντολή Δημόσιας Υπηρεσίας δεν μοιάζει αυτό;) αθάνατο Ελληνικό κράτος.
       Απευθύνθηκα στον Δήμαρχο για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα για να μην αναγκαστώ να σταματήσω αλλά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Το λεωφορείο που αντικαταστάθηκε πρόωρα
       Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον όχι να μόνο συνεχίσω αλλά ακόμα και να σταματήσω  κινδυνεύω με οικονομική καταστροφή, όσο δεν πληρώνομαι για να καλύψω τα έξοδα που έκανα. 

       Πολύ επιγραμματικά και χωρίς να είναι δυνατόν να μεταφερθεί η απογοήτευση, ο θυμός  και η απόγνωση του κ Ντεληγιώργη είναι όσα μας είπε.
       Οπωσδήποτε στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, και με την ολοένα αυξανόμενη οικονομική κρίση να βαθαίνει, οι συνέπειες από τη διακοπή των δρομολογίων για ντόπιους και τουρίστες, αλλά και  καταστηματάρχες και γενικότερα στην οικονομική δραστηριότητα του νησιού θα είναι μεγάλες.
       Ο κ Μαχαιρίδης, και ο δήμος είναι υποχρεωμένοι για την εξεύρεση λύσης ΆΜΕΣΑ-ΤΏΡΑ, αλλά και οι άλλοι φορείς του νησιού π.χ. Ξενοδόχοι, ακόμα και απλοί πολίτες οφείλουμε να πιέσουμε και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ  για την άμεση ικανοποίηση του κ Ντεληγιώργη και την έναρξη των δρομολογίων του λεωφορείου, όχι μόνο γιατί είναι δίκαιο και ηθικό για τον κ Ντεληγιώργη αλλά και γιατί η συγκοινωνία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και αγαθό για κάθε πολίτη.
Μάκης Αρμενιάκος

  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή τώρα που αρχίζει η τουριστική περίοδος να μην υπάρχει συγκοινωνία για να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες του νησιού μας! Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δημοτική συγκοινωνία πρέπει να βρεθεί τρόπος να βοηθηθεί ο λεωφορειούχος που εδώ και 40 χρόνια εξυπηρετεί το νησί. Ας καταλάβουν επιτέλους οτι το λεωφορείο της συγκοινωνίας είναι απαραίτητο εργαλείο για τον τουρισμό! Αν δεν υπάρχει τρόπος χρηματοδότησης – επιδότησης για την καλοκαιρινή περίοδο του λεωφορειούχου από τον Δήμο, τότε ας του καλύψουν τα πετρέλαια για να έχει το νησί συγκοινωνία. Είναι κρίμα και ντροπή καλοκαιριάτικα να είμαστε το μοναδικό νησί στα Δωδεκάνησα μικρό ή μεγάλο που δεν θα έχει συγκοινωνία! Θα πρέπει δηλαδή οι επισκέπτες μας να έχουν ακόμα ένα μεγάλο βάρος οικονομικό για τις μετακινήσεις τους και συνάμα έναν ακόμα λόγο για να μας κατηγορήσουν ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Τουριστικά θα γίνουμε για έναν ακόμα λόγο ασύμφορο νησί! Το λεωφορείο ως συγκοινωνιακό μέσον κακώς έχει εννοηθεί μέχρι τώρα ως επιχείρηση του κ.Ντεληγιώργη, ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου διαθέτει το όχημά του για να εξυπηρετηθεί η κοινωνία και οι επισκέπτες της Λέρου, άρα προσφέρει κοινωνικό έργο! Από τη στιγμή που η εκάστοτε Δημοτική αρχή δεν μπορεί να προσφέρει η ίδια αυτή την εξυπηρέτηση για τους όποιους λόγους ,είναι υποχρεωμένη να συνδράμει με κάθε τρόπο την διατήρηση της τοπικής συγκοινωνίας.
Νικόλαος Μ. Βασιλικός

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω είναι ντροπή μας αν αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν κατ' αυτό τον τρόπο. Πάνω που οι κατ' επανάληψη αλλοδαποί επισκέπτες του νησιού μας συνήθισαν τα δρομολόγια του λεωφορείου και άρχισαν να κάνουν θετικά σχόλια για αυτό, τώρα θα μας "μαυρίσουν" πάλι στα forum και τα blogs τους.
Ιωάννης Β. Χατζηγρηγορίου

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ