Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Το είδαμε κι αυτό από τους Γκαιμπελίσκους του «εκσυγχρονιστικού» συνονθυλεύματος που στηρίζει την τροϊκανή κατοχή της πατρίδας μας…


       Μήνες πριν είχαμε εκφράσει την απορία για την απουσία και την εκκωφαντική σιωπή του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας, με την κρυφή ελπίδα της αφύπνισης τους, ώστε να αναλάβουν την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί και να, γιατί όχι,  ηγηθούν της προσπάθειας, πρώτα του εκδημοκρατισμού της χώρας από αυτή την ιδιότυπη κατοχή και στην συνέχεια την εξεύρεση  λύσεων για την έξοδο από την κρίση.
Μπράβο κ Σαββόπουλε! Πόσο κοστίζει η
συναίνεση και η υπέρβαση που πρέπει να΄
 τολμήσουμε;
       Με ικανοποίηση τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε τις μεμονωμένες τοποθετήσεις επωνύμων υπέρ του κινήματος των αγανακτισμένων και των δίκαιων αιτημάτων ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου και του ξεπουλήματος, ώσπου μας ήρθε στο κεφάλι η ανακοίνωση που έκαναν οι «άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστημονικής κοινότητας».
       Η συγκεκριμένη κοινότητα των 32 πνευματικών ανθρώπων ξύπνησε  ξαφνικά, και στην πιο κρίσιμη καμπή της επιβολής των πιο αντιλαϊκών και άδικων μέτρων που ξεπερνά τα χρονικά όρια της κυβέρνησης και κάθε έννοια συνταγματικού και δημοκρατικού πλαισίου μας καλεί να τολμήσουμε να βάλουμε στην άκρη κάθε άλλη προτεραιότητα, και να σκύψουμε το κεφάλι στον εκβιασμό των αγορών και της υποδούλωσης που μας προτείνουν οι ξένοι, και οι ντόπιοι προδότες υποτακτικοί τους.
       Θα περίμενε κανείς να ακούσει από αυτούς για ιδανικά, για την πάλη με όποιο κόστος για ανεξαρτησία και ελευθερία, για την συνέπεια που πρέπει να δείξουμε απέναντι στην Ιστορική μας κληρονομιά, που υποσιτιστήκαμε θυσίες και αιματοχυσία για να μην υποκύψουμε και να προσκυνήσουμε στους βάρβαρους κατακτητές.
       Όμως όχι. Στην ουσία, μας καλούν να στηρίξουμε το παραπαίον πολιτικό σύστημα της προδοσίας και της υποταγής για την ολοκλήρωση της καταστροφής, αναπαράγοντας το ψευτοδίλημμα, καλλιεργώντας το φόβο, μας καλούν σαν λογιστές να δεχθούμε τον εξευτελισμό για την ικανοποίηση των αριθμών του λογιστικού συστήματος των τραπεζικών ολιγαρχιών και των τζογαδόρων των αγορών.
       Συγχαρητήρια! πολύ ανθρώπινο και πνευματικό.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
Το είδαμε κι αυτό από τους Γκαιμπελίσκους του «εκσυγχρονιστικού» συνονθυλεύματος που στηρίζει την τροϊκανή κατοχή της πατρίδας μας…


…με μανδύα «ακαδημαϊκό» και «καλλιτεχνικό» παρακαλώ, «ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες» στηρίζουν έντεχνα την εξόντωση του λαού, μας καλούν να “τολμήσουμε” και διακηρύσσουν εκκλήσεις για «αλλαγή νοοτροπίας, παραμερισμό στις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς…»
Ο ελληνικός λαός, τώρα πλέον, γνωρίζει πολύ καλά όλα τα κρατικοδίαιτα τρωκτικά που το παίζουν επιστήμονες και διανοούμενοι.
Γνωρίζει πολύ καλά ποιοι απουσίασαν από τους λαϊκούς αγώνες, ποιοι ενδύθηκαν το μανδύα του τεχνοκράτη και «εκσυγχρόνισαν» για τα καλά αυτό τον τόπο με ακριβοπληρωμένες μελέτες και αερολογίες.


Οι «32 άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστημονικής κοινότητας», όπως αυτοαποκαλούνται, πριν απευθύνουν τις εκκλήσεις τους οφείλουν να μας ενημερώσουν:
- Αν στην καριέρα τους διαχειρίστηκαν δημόσιο ή κοινοτικό χρήμα, επιχορηγήσεις, προγράμματα, υπηρεσίες επιστημονικών συμβουλών κ.λ.π., ώστε να γνωρίζουμε τη δική τους «νοοτροπία», πως “τόλμησαν” αυτοί και να υπομείνουμε τις μειώσεις μισθών, την ανεργία, την εξόντωση των συνταξιούχων, το ξεπούλημα της πατρίδας μας…
- Αν έχουν κάνει οποιεσδήποτε δουλειές με το δημόσιο…
- Οι υπογράφοντες «καλλιτέχνες» οφείλουν να μας ενημερώσουν για το ακριβές ύψος των επιχορηγήσεων που έχουν λάβει τα τελευταία 15 χρόνια για το καλλιτεχνικό τους «έργο» από το δημόσιο κορβανά, δηλαδή όλους εμάς…
- Πως έγιναν «ακαδημαϊκοί» και ποιες ήταν και είναι οι αποδοχές τους…
Διαβάζουμε στο περισπούδαστο κείμενό τους, μεταξύ άλλων: «Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σε όποια θέση και αν βρίσκονται: στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Τους καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους…» (ολόκληρη η “μεγαλειώδης” έκκλησή τους, το ιδεολογικό τους μανιφέστο, εδω: «Τολμήστε!» λένε οι άνθρωποι του “πνεύματος”. Τολμήστε και σεις κρατικοδίαιτοι, απαντάμε εμείς οι “απνευμάτιστοι” του Ολυμπία.
Κύριοι και κυρίες «άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστημονικής κοινότητας», το Λαϊκό κίνημα έχει πάρει τις αποφάσεις του: Ανυπακοή! Εξέγερση, ΟΧΙ εξαθλίωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ