Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Στη περιοχή της Νέας Βύσσας ο φράχτης για τους λαθρομετανάστες

       Αφού έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους όλες οι κυβερνήσεις μας για να καταντήσουμε εδώ που φθάσαμε και στο θέμα των λαθρομεταναστών, τώρα σκέφτηκαν να βάλουν συρματοπλέγματα για να περιορίσουν το δυνατόν τη μαζική είσοδο τους από τα χερσαία σύνορα μας με την Τουρκία.
       Το ότι είναι ένα από τα πολλά επικοινωνιακό τρίκ (βλέπε 1.000.000 υπογραφές) που θα ακολουθήσουν στην προσπάθεια τους να περάσουν τα συνεχώς σκληρότερα μέτρα του μνημονίου το καταλαβαίνω, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι μερικούς της αντιπολίτευσης που βρήκαν αφορμή να ξανά αυτοανακηρυχθούν ως οι αποκλειστικοί προστάτες των λαθρομεταναστών και να αποκαλούν ρατσιστές και ακροδεξιούς όσους τολμούν να μιλήσουν για τα αυτονόητα, δηλαδή το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζομε από το πολύ μεγάλο αριθμό τους στη χώρα μας!
       Πέρα από τις όποιες άλλες σκοπιμότητες που μας οδήγησαν εδώ νομίζω ότι η πραγματική λύση για μας αλλά και για τους ίδιους τους λαθρομετανάστες (απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης) είναι η διευκόλυνση της προώθησης τους στην υπόλοιπη Ευρώπη!
       Εκεί, αυτοί που κατηγορούν την Ελλάδα για ρατσισμό και ασκούν κριτική, θα τους υποδεχτούν, θα τους περιθάλψουν με αγάπη και αυτό θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν το πρόβλημα και να πάρουν μέτρα !
       Επιτέλους όχι άλλη υποκρισία στην πλάτη αυτών των δύστυχων ανθρώπων και στη χώρα που τους φιλοξενεί.
 Μάκης Αρμενιάκος   

πηγή:greece blognews

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Στη περιοχή της Νέας Βύσσας ο φράχτης για τους λαθρομετανάστες

Eκτάσεις με χωράφια σε μήκος 12,5 χιλομέτρων στην περιοχή της Νέας Βύσσας θα καλύψει ο φράχτης με σίδερα και συρματοπλέγματα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονται τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία, μήκους 12,5 χιλιομέτρων, υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με χωράφια και έτσι δεκάδες λαθρομετανάστες περνούν σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα χωρίς καν την βοήθεια των δουλεμπόρων. Στην υπόλοιπη μεθόριο υπάρχει το φυσικό σύνορο του ποταμού και εκεί περιπολούν διαρκώς τα μέλη της δύναμης ταχείας επέμβασης της Frontex στην οποία συμμετέχουν έλληνες και ευρωπαίοι αστυνομικοί.

Οπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση στον αριθμό των λαθρομεταναστών από τις αρχές Νοεμβρίου που ξεκίνησαν περιπολίες οι άντρες της Frontex. Ενδεικτικά μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου η μείωση έφτασε το 42,6%. Ο φράκτης δεν θα έχει ηλεκτροφόρα σύρματα, όπως συμβαίνει στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.
Θα υπάρχουν θερμικές κάμερες αλλά και αισθητήρες που θα ανιχνεύουν κινήσεις ανθρώπων και θα στέλνουν σήμα σε κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ