Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Διαμαρτυρία κατοίκων του Διστόμου στη Γερμανική πρεσβεία

       Αυτή η υπόθεση με τις Γερμανικές αποζημιώσεις είναι αποκαλυπτική για το αίσχος και την ντροπή ΌΛΩΝ των κυβερνήσεων ¨μέχρι σήμερα. Όχι μόνο αρνούνται να διεκδικήσουν τις κρατικές αποζημιώσεις ως όφειλαν έπ' ωφελείας του Ελληνικού λαού αλλά με νομοθετική παρέμβαση αρνήθηκαν αυτό το δικαίωμα και σε ιδιώτες οι οποίοι κατέφυγαν σε άλλης Ευρωπαϊκής χώρας τη δικαιοσύνη για να τα διεκδικήσουν!!!. Βεβαίως αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό Θέμα για τα ΜΜΕ και δεν προβλήθηκε καθόλου προστατεύοντας την τιμή και την αξιοπρέπεια των κυβερνώντων !
Άμα έχεις τέτοιους κυβερνώντες τι τους θέλεις τους εχθρούς;
Μάκης Αρμενιάκος   
       πηγή:naftemporiki.gr
Μ’ ένα κερί στο χέρι, με δάκρυα στα μάτια και με μνήμες από το σφαγιασμό των δικών τους ανθρώπων από τους Γερμανούς, Διστομήτες που ζουν στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας.
       Οι κάτοικοι του Διστόμου με τον τρόπο αυτό θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των 218 σφαγιασθέντων προγόνων τους και να διεκδικήσουν την δικαίωση τους από το γερμανικό κράτος, αλλά και για να υπενθυμίσουν στους Έλληνες πολιτικούς ότι έχουν ηθική υποχρέωση να διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις.
       Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την εκπνοή της προθεσμίας, σε περίπου μια εβδομάδα, για την υποβολή αιτήματος παράστασης του ελληνικού κράτους στη δίκη που θα διεξαχθεί στη Χάγη, ύστερα από έφεση που άσκησε το Γερμανικό κράτος, στην απόφαση που πήραν τα Ιταλικά δικαστήρια υπέρ των κατοίκων του Διστόμου και σύμφωνα με την οποία η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλει στους συγγενείς των θυμάτων 25 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους από το 1997.
       Η πρωτοβουλία για την αποψινή συγκέντρωση ανήκει στον Γιάννη Κίνια, ο οποίος δημιούργησε πριν από περίπου ένα μήνα στο facebook την ομάδα «Δίστομο - Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων», και μέσω αυτής της ομάδας κάλεσε τους συμπατριώτες του να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της Γερμανίας, αλλά και να απαιτήσουν από το ελληνικό κράτος να παραστεί στη δίκη της Χάγης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ