Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Η επόμενη τελετή απονομής των βραβείων Γκάμπυ

       Ο αφελληνισμός της Ελλάδας από τους κυβερνώντες μας και με την δική μας εγκληματική αφέλεια η αδιαφορία μας οδήγησε σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε. Η ιστορία μας η Θρησκεία μας και οι παραδόσεις μας έγιναν παλιομοδίτικες μικροαστικές εμμονές και φοβικό σύνδρομο μπροστά στην εξέλιξη το άνοιγμα των αγορών και του διεθνισμού.
       Την ώρα που εμείς συστηματικά αποδομούμε  τους συνεκτικούς ιστούς της κοινωνίας μας για να γίνουμε πολίτες του κόσμου (γκρι μάζες) χωρίς ταυτότητα και χωρίς κουλτούρα, κάποιοι έξω από την Ελλάδα, εργάζονται και προοδεύουν και αρνούνται να ξεχάσουν ότι είναι Έλληνες.
       Αναφέρομε στους Έλληνες της διασποράς, στους ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ μας.
       Όταν εμείς συζητάμε για το αν θα πρέπει να σταματήσει η να γίνει προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας και των θρησκευτικών στα σχολειά μας αυτοί εκδίδουν περιοδικά καθιερώνουν βραβεία και δραστηριοποιούνται για να δηλώσουν την καταγωγή τους και την περηφάνια τους που είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!
       Το παρακάτω άρθρο το διάλεξα για το συμβολικό μέρος που αποφάσισαν να γίνει η φετινή απονομή των βραβείων, για το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω.
Μάκης Αρμενιάκος      

Η  επόμενη  τελετή απονομής των βραβείων Γκάμπυ
      
      Από το Ελληνο Αμερικανικό ίδρυμα στο Σικάγο μας ενημέρωσαν 22/12/10 ότι το σύμβολο του μεταναστευτικού κινήματος στις ΗΠΑ, το μικροσκοπικό νησί της Νέας Υόρκης όπου χιλιάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων και πολλοί Ελληνες, πατούσαν το πόδι τους για πρώτη φορά στην γη των ευκαιριών, το πασίγνωστο Ellis Island, θα φιλοξενήσει την επόμενη φαντασμαγορική τελετή των Βραβείων Γκάμπυ (Gabby Awards), του νέου αυτού θεσμού τιμητικών διακρίσεων για εξέχοντα μέλη της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας.
     Γιορτάζοντας τα μεγαλύτερα και λαμπρότερα αστέρια της ομογένειας στις ΗΠΑ στον επιχειρηματικό τομέα, στην πολιτική, στις τέχνες, στην παιδεία, στον αθλητισμό, στην φιλανθρωπία και στην προώθηση του Ελληνισμού, τα Βραβεία Γκάμπυ αναδεικνύουν ότι καλύτερο έχει να δείξει σήμερα η Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα. 
     Τα βραβεία αυτά στρέφουν τον φακό της δημοσιότητας σε ομογενείς που έχουν διακριθεί στον τομέα τους και παρά την προσφορά τους στο ευρύτερο Αμερικανικό κοινωνικό σύνολο συνεχίζουν να διατηρούν μια ζωντανή σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά που παρέλαβαν απ’ τους γονείς και παππούδες τους.
      Εμπνευστής και δημιουργός των Βραβείων Γκάμπυ(Gabby Awards) είναι το περιοδικό Greek America και ο εκδότης του Γκρέγκορυ Πάππας.  Απονέμονται κάθε δύο χρόνια σε 8 κατηγορίες. 
       Η πρώτη τελετή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο στις 19 Ιουνίου του 2009.  Οι τιμηθέντες επελέγησαν μετά από διεξοδικότατη διαδικασία από τα μέλη της Ακαδημίας των Βραβείων Γκάμπυ.  Εκατοντάδες Ελληνο-Αμερικανοί, διακεκριμένοι στο τομέα τους, τίμησαν με την παρουσία τους την πρώτη τελετή των βραβείων στο Σικάγο, ενώ αναμένεται πως ανάλογη θα είναι και η συμμετοχή προσωπικοτήτων Ελληνικής καταγωγής και στην επόμενη τελετή των βραβείων που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου, του 2011, στο Ellis Island, της Νέας Υόρκης.  Είναι ξεκάθαρος ο συμβολισμός του συγκεκριμένου χώρου, μιας και οι γονείς ή οι παππούδες των τιμηθέντων είναι σίγουρο πως μπήκαν στις ΗΠΑ από το σημείο αυτό, ως μετανάστες, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τις οικογένειες τους.
       Η Ακαδημία των Βραβείων Γκάμπυ απονέμει επίσης και Βραβείο για το Έργο μιας Ολόκληρης Ζωής σε έναν Ελληνο-Αμερικανό ο οποίος αποτελεί παράδειγμα και η προσφορά  του οποίου στην αμερικανική κοινωνία έχει ευρύτερο αντίκτυπο.  Το Βραβείο για το Έργο μιας Ολόκληρης Ζωής απονεμήθηκε το 2009, στην τιμημένη με βραβείο Όσκαρ ηθοποιό, Ολυμπία Δουκάκη.
      Μέσα στους επόμενους μήνες, λοιπόν, η Ακαδημία των Βραβείων θα ανακοινώσει τα ονόματα των τιμηθέντων κατά την τελετή των βραβείων τον Ιούνιο του 2011.  Η Νέα Υόρκη θα αποτελέσει το νέο τόπο σύγκλισης Ελληνο-Αμερικανών από κάθε γωνιά των ΗΠΑ για να γιορτάσουν μαζί τα λαμπρότερα αστέρια της κοινότητας Αμερικανών Ελληνικής καταγωγής. (www.voanews.com)

το περιοδικό Greek America
Ελληνική Αμερική περιοδικό ιδρύθηκε το 1995 στο Pittsburgh, Pennsylvania σαν "Η ελληνική αμερικανική Monthly,« μια δημοσίευση που εξυπηρετούσε την περιοχή Tri-State της Δυτικής Πενσυλβάνια, Northeastern Οχάιο και τη Δυτική Βιρτζίνια. Η δημοσίευση έπιασε και γρήγορα αναπτύχθηκε για να εξυπηρετήσει το αναγνωστικό κοινό σε όλη τις ΗΠΑ.
      Σήμερα, το περιοδικό ελληνική Αμερική  εκδίδεται από την Ελληνική America Foundation και φτάνει σε ένα ακροατήριο πάνω από 250.000 αναγνώστες από ακτή σε ακτή. 
       Για να λάβετε Magazine ελληνική Αμερική , κάνει μια ελάχιστη δωρεά των $ 50 στην ελληνική America Foundation και θα λάβετε το περιοδικό για ένα έτος (έξι εκδόσεις) ως δώρο μας. 
       Κάντε μια δωρεά $ 100 και θα λάβετε το περιοδικό, ένα DVD του 2009 Βραβεία πολύλογος καθώς και να αναφέρεσται στη σελίδα των χορηγών μας, των Ελλήνων της Αμερικής Magazine. 
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ