Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Εκτός ορίων, εκτός λογικής, εκτός πολιτικής πρακτικής

πηγή:elzoni.grΕκτός ορίων, εκτός λογικής, εκτός πολιτικής πρακτικής
Μια χώρα που δεν μπορεί να παρουσιάσει απρόσκοπτα τους
 πολιτισμικούς θησαυρούς της στους ξένους που την
επισκέπτονται, δεν μπορεί να μειώσει τα ελλείμματά της και
 να ευημερήσει. Οδηγοί ταξί, που κατέλαβαν το πάρκινγκ
του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, μοίρασαν ενημερωτικά
 φυλλάδια στους τουρίστες που έσπευσαν να δουν τον
Κέβιν Σπέισι στον ρόλο του Ριχάρδου του Γ΄.
Διαστάσεις εξέγερσης έχουν λάβει οι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί, με την κατάσταση να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο ακόμη και των ίδιων των συνδικαλιστικών τους σωματείων.

Η συνάντηση – φιάσκο της Παρασκευής, μεταξύ του υπουργού και του προεδρείου του ΣΑΤΑ, πυροδότησε ακόμη περισσότερο το κλίμα, με αποτέλεσμα ένα σαββατοκύριακο κόλασης, που προοιωνίζεται μια εβδομάδα απόλυτης σύγκρουσης.
Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε κλοιό πάσης φύσεως εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, ο τουρισμός έχει υποστεί ένα ίσως ανεπανόρθωτο πλήγμα, καθώς μόνο το προηγούμενο διήμερο, πλην όλων των άλλων, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στις παραστάσεις της Επιδαύρου, ενώ οι τουρίστες δεν μπορούν να προσεγγίζουν αρχαιολογικούς τόπους επίσκεψης όπως η Κνωσός. 

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κυρίως αυτοί της Κρήτης, διαμαρτύρονται για απειλές εις βάρος τους, κάνοντας βόλτα από κανάλι σε κανάλι και χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν απαιτήσει από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στην τραγωδία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένει στην ανάγκη να προσέλθουν οι ταξιτζήδες σε διάλογο, όπου, όπως λέει, θα συζητηθούν όλα – και βέβαια και τα συγκεκριμένα κριτήρια.

Η Νέα Δημοκρατία, δια του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, καλεί τους αυτοκινητιστές να μην προχωρούν σε ακραίες και βλαπτικές για τον τουρισμό κινητοποιήσεις, καθώς η αδικία που υπέστησαν οι ίδιοι δεν πρέπει να εξελιχθεί σε αδικία σε βάρος όλων των άλλων.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι σε πρώτο στάδιο υποκίνησε τις αντιδράσεις των ταξιτζήδων.

Ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει πως «η εμμονή των ταξιτζήδων σε ακραίες εκδηλώσεις σαφώς έχει υποβολέα».

Αλλά ουδείς μέχρι στιγμής, πλην των κομμάτων της Αριστεράς, έχει επισήμως ζητήσει να υποχωρήσει ο κ. Ραγκούσης ή, τουλάχιστον, να καταθέσει τις προτάσεις του αμέσως και όχι, όπως επιμένει, στο τέλος Αυγούστου.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Ραγκούσης παραμένει έξω από το κάδρο – καθώς ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο υπουργός των Οικονομικών, ούτε ο ίδιος ο κ. Ρέππας έχουν μέχρι στιγμής ανοίξει το στόμα τους για να τον ανακαλέσουν στην τάξη.

Όλα δείχνουν πως οι κινητοποιήσεις του περασμένου σαββατοκύριακου δεν ήταν η κορύφωση των αντιδράσεων.

Χθες, ο ΣΑΤΑ ανακοίνωσε πως οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα – πολύ περισσότερο που έχει προαναγγελθεί πως αύριο, στην Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Ραγκούσης δεν σκοπεύει να πει κάτι διαφορετικό από όσα μέχρι στιγμής έχει δηλώσει.

Και ενώ η χώρα έχει κυριολεκτικά παραλύσει και ουδείς παίρνει την πρωτοβουλία να αφαιρέσει από τον κ. Ραγκούση τη δυνατότητα να ορίζει τις τύχες της χώρας, αρχίζει σήμερα η εφαρμογή του νέου νόμου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για όσους χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ, αλλά η κυβέρνηση ορκίζεται πως η αρχή θα γίνει με όσους οφείλουν άνω των 150.000 ευρώ.

Το γεγονός ότι η οικονομία ασφυκτιά και τα έσοδα από τον τουρισμό μειώνονται λόγω των κινητοποιήσεων των ταξί – αν και οι προοπτικές πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα ήσαν εξαιρετικά ευοίωνες – μειώνει φυσικά και την προοπτική να βρουν όσοι χρωστούν στο Δημόσιο τα χρήματα για να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ