Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Περίεργες Συμπτώσεις…

       Χαχαχα η Τράπεζα της Ελλάδος ιδιωτική; χαχαχα και φυλάει και πουλάει το χρυσό του Ελληνικού κράτους; και κάνει το Τ1 Τ10; και ψάχνουμε να βρούμε ποιος blogger διαδίδει ανυπόστατες φήμες που ξεσηκώνουν τις αγορές; χαχαχα και οι ιδιώτες της Τράπεζας της Ελλάδος κόβανε χρήμα χωρίς αντίκρισμα (σε χρυσό) χρεώνοντας το κράτος και πιστώνοντας τους λογαριασμούς τους; ΑΧΑχαχαχα και μέσα στους ιδιώτες είναι και οι Rothschild; αχαχαχα που όποτε τους πιάσει κανείς στο στόμα του για την σκιώδη παγκόσμια διακυβέρνηση της ελίτ τον βγάζουν συνωμότη, τρελό, γελοίο και γραφικό; 
       Μου αρέσει πάρα πολύ πόσο προσεκτικός είναι ο αρθρογράφος (αναλυτής διεθνών οικονομικών) μην τυχόν και τον πιάσουν οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι στο στόμα τους και του κολλήσουν τη ρετσινιά, και του κάνουν την υπόληψη χειρότερη από του Λιακόπουλου! 
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:elzoni.gr
Περίεργες Συμπτώσεις…
Γράφει ο
Ηλίας Καραβόλιας
Aς δούμε λίγο μια ωραία ιστορία από τα παλιά, γνωστή και δημοσιευμένη κατά καιρούς, και ας την δούμε χωρίς τάσεις συνωμοσιολογίας, αποφεύγοντας αυθαίρετους βιαστικούς συσχετισμούς συμφερόντων που εκ πρώτης όψεως φαίνονται εύλογοι, καθώς είμαστε και σε περίοδο διακοπών (ψυχολογικών) από την κρίση μας…

Είναι γνωστό ότι τα δάνεια των περίφημων Rothschild ήταν από τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετά το 1821, ενώ είναι γνωστό ότι οι εν λόγω τραπεζίτες «…. είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας. Ήταν  βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασικό αποθεματικό/κεντρικό τραπεζικό σύστημα στη χώρα, παρέχοντας την άδεια στην Εθνική  να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους. 



Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα στα χέρια τους, μπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο σε βάθος χρόνου στην έκδοση δανείων για τη δημιουργία έργων υποδομής, ενώ δανειοδότησαν δεκάδες ελληνικές  βιομηχανίες…» (βλ. σελ. 39 , Υπόθεση Ελληνική Κρίση, Π. Παναγιώτου, εκδ. Λιβανη,2011).

Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, η N. M. Rothschild & Sons, ένα από τα πολλά πλοκάμια από το τεράστιο χταπόδι του οίκου, υπήρξε σύμβουλος του ελληνικού κράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, σύμβουλος της Cosmote, των ΕΛΠΕ, της Τράπεζας Εγνατία, της Γενικής Τράπεζας, της Μυτιληναίου, της Εurobank, και δεκάδων άλλων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα.

Ένα άλλο πλοκάμι τώρα του εν λόγω ομίλου η  περίφημη Lazard, έγινε πλέον επίσημη αγαπημένη μας, αφού της ανατέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση  την προηγούμενη εβδομάδα ο ρόλος του ειδικού διαπραγματευτή για την αναδιάρθρωση του χρέους μας.

Πρώην γαλλική που ιδρύθηκε το 1848, αλλά σχεδόν πολυεθνική τώρα, με στρατηγείο αποφάσεων στην Ν. Υόρκη, αποτελεί κοινό μυστικό στις διεθνείς αγορές ότι είναι συμφερόντων του ομίλου Rothchild ( χαράς ευαγγέλια δηλαδή  για όσους διαδίδουν σενάρια  κερδοσκοπικής συνωμοσίας για την μεγάλοι δυναστεία). 

Ιστορικά ο όμιλος Rothchild είχε τη πλειοψηφία της Lazard Frères και της Lazard Bankers στο Παρίσι, από τα τέλη του 19 αιώνα ως σήμερα. Στο site της κορυφαίας παγκοσμίως διαχειρίστριας εταιρείας κρατικών χρεών, της Lazard  υπάρχουν συμφωνίες διαχείρισης κρατικού χρέους διεθνώς, που είναι ουκ ολίγες τα τελευταία χρόνια, με πελάτες τις κυβερνήσεις της Αργεντινής, του Εκουαδόρ, της Ακτής Ελεφαντοστού και άλλων λαών που βυθίστηκαν σε ύφεση, ανεργία και φτώχεια από την θηλιά των ομολόγων τους, ενώ το 2010 είχε και βασικό ρόλο στην περίπτωση της Ουγγαρίας.

Τι συνδέει όλες τις παραπάνω χώρες, εκτός των δημοσιονομικών τους προβλημάτων; Μα φυσικά, ο διεθνής μας πυροσβέστης, το ΔΝΤ (ΣΗΜ: στελέχη της Lazard δεν φαίνεται να διετέλεσαν στελέχη στο ΔΝΤ, ούτε και το αντίθετο,  για να μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα ).

Επίσης στο site της Lazard βρίσκει κανείς πάνω από 1.000(!) συγχωνεύσεις, εξαγορές εταιρειών και αναδιαρθρώσεις χρέους, τα τελευταία 35 χρόνια.  Στην Ελλάδα είχε οριστεί ως ανεξάρτητος( δήθεν)  εκτιμητής της γερμανικής πλευράς στη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού εταίρου για τα Ελληνικά Ναυπηγεία, αλλά και ως επίσημος σύμβουλος αποτίμησης και εξεύρεσης (ανεπιτυχούς) στρατηγικού επενδυτή για την κακομοίρα την Ολυμπιακή.

O πρόεδρος της Lazard, ο περίφημος Ματιέ Πιγκάς, απ ότι φαίνεται τυγχάνει της ιδιαίτερης συμπάθειας του πρωθυπουργού ενώ έρχεται στην Ελλάδα, από τα τέλη του 2009 και μετά όταν και του είχε ανατεθεί απευθείας από τον πρωθυπουργό ο ρόλος του συμβούλου, αλλά δεν διευκρινίστηκε ποτέ για… ποιο θέμα (!)
Ήταν φυσικά  γνωστό ότι η  εταιρεία του , η Lazard, έχει  εξειδίκευση σε αναδιαρθρώσεις κρατικών χρεών και επιλεκτικές χρεοκοπίες με προγράμματα ανταλλαγής ομολόγων.

Αλλά τι να υποθέσει  όμως κανείς σε μια χώρα που παλιότερα ήταν η… χαρά των Ελλήνων εργολάβων και τώρα μετατρέπεται σε  χαρά των ξένων συμβούλων ! 25 ξένοι οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι και 7-8 ελληνικά δικηγορικά γραφεία, θα μοιραστούν το 1-2% των 50 δις των αποκρατικοποιήσεων, την επόμενη 5ετία, δηλαδή 1 δις ευρώ (βλ 31/7/2011,Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ενθ. Οικονομία,σελ 4-5).

Μέχρι του σημείου που τα στοιχεία των δυο μεγάλων ξένων συμβούλων μας (N. M. Rothschild & Sons και Lazard ) παραπέμπουν στην γνωστή οικογένεια των Rothschild, ουδέν πρόβλημα διότι αυτές οι δύο εταιρείες δεν είναι οι μόνες που έχουμε για να μας συμβουλεύουν – ανεπιτυχώς και πανάκριβα - για αποκρατικοποιήσεις (N. M. Rothschild & Sons ) και ελπίζουμε η Lazard να μην είναι η μόνη ανάδοχος σύμβουλος στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων .

Εδώ όμως που μπλέκονται τα πράγματα, είναι όταν βλέπουμε ότι μέχρι και πριν λίγους μήνες, συγκεκριμένα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011, οι περίφημοι Rothschild παρέμεναν βασικοί μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας και οι πιθανότεροι μεγαλομέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πήρε το ρόλο της κεντρικής Τράπεζας από την Εθνική μέσω διαφόρων κατά καιρούς εταιρειών.

Αυτή όμως που μας ενδιαφέρει, είναι η  Neuberger Berman (ιδρύθηκε το 1939 από τον Roy Neuberger, στενό φίλο των Rothschild που τον χρηματοδοτούσαν για εκθέσεις έργων τέχνης ) η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην βίαιη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου στα τέλη του 2009 και στις αρχές του 2010 πουλώντας μαζικά σχεδόν 1,9 εκατομμύρια μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (ΣΗΜ: Τα στοιχεία εύκολα βρίσκονται αν ανατρέξει κανείς στις μεταβολές του μετοχολογίου της Εθνικής, την εν λόγω περίοδο), μεγαλύτερη  κάτοχο ελληνικών ομολόγων που αναδιαρθρώνουν οι σοφοί της Lazard και πολύφερνης νύφης ξένων τραπεζών ….

Τα συμπεράσματα δικά σας και όπως έγραψα στην αρχή, ας μην είναι βιαστικά.

Πάντως ο Roy Neuberger πέθανε πέρυσι, πλήρης ημερών και ο άλλος ισχυρός φίλος της μεγάλης δυναστείας, ο φιλέλληνας αλλά και φημολογούμενος παίχτης στα CDS εναντίον μας, George Soros, πάει για σύνταξη. Οπότε ποιόν να ρωτήσεις και ποιος να σου πει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ