Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Νίκος Βασιλικός. Τα στραβά και τα ανάποδα

Γράφει ο
Νίκος Βασιλικός
Τα στραβά και τα ανάποδα
        Ορισμένοι έχουμε γίνει γραφικοί με το να λέμε κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια. Όμως δεν γίνεται αλλιώς πρέπει να υπάρχουν και οι γκρινιάρηδες μήπως και αλλάξει κάτι. 
       Δίκαια μου παραπονέθηκε πρώην Δήμαρχος ότι επί Δημαρχίας του δεν τον άφηνα σε χλωρό κλαρί. Όμως πάντα λέω το πρόβλημα που βλέπω χωρίς να λογαριάζω ποιος είναι στη  Δημαρχία και χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί του, ούτε και στην ουσία  να τον αντιπολιτεύομαι γιατί απλά δεν πολιτεύομαι. 
       Προσπαθώ με τα γραφόμενά μου να τους υποδείξω κάτι που ίσως δεν το έχουν αντιληφθεί και τέλος πάντων να διορθωθώσουν  με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, στα πλαίσια του δυνατού και στα πλαίσια του νόμου τα κακώς κείμενα του τόπου μου.



Δρόμος απόΑγ. Αικατερίνη προς
Αγία Μαρίνα
        Φέτος στο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκαν αποφάσεις για το κλείσιμο ορισμένων δρόμων και τη μετατροπή τους σε πεζόδρομους. Κατά την άποψή μου είναι σωστό το μέτρο, άλλωστε πιο παλιά υπήρχε αυτό το μέτρο και μπορούσε ο κόσμος να κάνει τη βόλτα του στο Λακκί στην Αγία μαρίνα αλλά και στ’ Αλιντα. 
       Στην Αγία Μαρίνα κάποιοι που δεν θέλουν να κάνουν ούτε ένα βηματάκι χωρίς το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι τους “φρόντισαν” να χαλάσουν τις βάσεις που μπαίνουν οι μπάρες, είναι βλέπεις πολύ μακριά το πάρκινγκ και θα πιαστούν τα πόδια τους αν αφήσουν πενήντα μέτρα μακριά το αυτοκίνητό τους. Κάποιοι άλλοι ενώ υπάρχει χώρος για τα ταξί και μάλιστα σημαδεμένος με κίτρινη γραμμή, παρκάρουν εκεί με αποτέλεσμα τα ταξί να σταθμεύουν πιο έξω και να φρακάρει ο δρόμος. 
Άλιντα παραλιακός δρόμος
       Τα πεζοδρόμια εκτός της περιοχής του Λακκιού, είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Όμως και σε αυτά που υπάρχουν θα δείς επάνω παρκαρισμένα αυτοκίνητα. 
       Ο δρόμος από την αστυνομία μέχρι το βενζινάδικο στην Αγία Αικατερίνη έχει πάντα κίνηση, είναι κεντρικός δρόμος, υπάρχει ένα μικρό πεζοδρόμιο που χειμώνα καλοκαίρι πάντα υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Οι πεζοί και τα παιδιά απαγορεύεται να πατήσουν το πόδι τους εκεί! Τώρα γιατί το λένε πεζοδρόμιο δεν ξέρω. 
       Στο Λακκί έγινε η ρύθμιση για το κλείσιμο τμήματος του δρόμου τα Σαββατοκύριακα, καλό, αλλά κάντε και τη σωστή σηματοδότηση ώστε να βλέπουν οι επισκέπτες μας και τον παράπλευρο δρόμο προς το λιμάνι. Από τη στιγμή που έχετε δώσει τη άδεια για να καλυφθούν τα πεζοδρόμια με τραπεζοκαθίσματα δώστε και στον πεζό χώρο να περπατά με ασφάλεια.
Λιμάνι Λακκί
Πάμε τώρα στο χώρο του λιμανιού. Δεν ξέρω ποιος είναι αρμόδιος ή αν υπάρχει στα σκαριά κάποια λύση γι΄αυτό το πρόβλημα, όμως είναι αδιανόητο στον προβλήτα που δένει το πλοίο της γραμμής και μεταφέρει επιβάτες να δένουν και τα πλοία που μεταφέρουν κάθε είδους καύσιμα.   
       Έχετε σκεφθεί τι μπορεί να γίνει αν συμβεί κάποιο ατύχημα; Περνάει από το μυαλό σας το μέγεθος της καταστροφής; Αν δεν έχουν γίνει ενέργειες θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Η εποχή που έφερναν καύσιμα μία φορά το δίμηνο έχει περάσει, τώρα τα γκαζάδικα πάνε και έρχονται πολύ πιο συχνά, ας κάνετε οι υπεύθυνοι μία σωστή κατανομή χώρων στο λιμάνι π.χ εκβάθυνση στο Ακρωτηράκι και ανακατασκευή του προβλήτα.
       Ας πάμε και στ΄ Αλιντα. Τις κίτρινες γραμμές τις κάναμε και τι έγινε; Όλοι τις θεωρούν χώρο παρκαρίσματος. Έγραψα πάλι τον περασμένο μήνα γι΄ αυτό το θέμα, ας μην λέμε αυτή τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει προσωπικό στην  Δημοτική αστυνομία και στην ΕΛ.ΑΣ από τη στιγμή που και τα δύο περιπολικά κόβουν βόλτες! Υπάρχει δηλαδή πρόβλημα να σταματήσουν και να βγάλουν το μπλοκάκι; Χρειάζονται μήπως μάρτυρες για να βεβαιώσουν την παράβαση;
       Έχω και άλλα να σας γράψω αλλά είναι σε άλλη “ενότητα”  και σε άλλο “τόνο”, τώρα σας βάζω και μερικές φωτογραφίες για του λόγου το αληθές.

                                                                     Νικόλαος Μ. Βασιλικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ