Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Συναλλαγές με μετρητά μόνο έως τα 500 ευρώ


       Παρά την γελοιότητα των συνομωσιών για την Νέα Τάξη Πραγμάτων, το 666 και το χάραγμα (εδώ είμαστε σοβαροί άνθρωποι και δεν πιστεύουμε σε ανοησίες!) υπάρχει ένα Θέμα! Δείχνουν να επαληθεύονται! Ασφαλώς πρόκειται για σύμπτωση και για μια τυχαία εξέλιξη των πραγμάτων και όχι για καλά προσχεδιασμένα γεγονότα, όπως πιστεύουν οι γραφικοί.
       Διότι τι φταίνε οι κυβερνήσεις που δεν χτυπιέται η φοροδιαφυγή! Φταίνε; Εξάλλου ποιος φταίει που δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την αχρήματη  κοινωνία, που όλα θα γίνονται μέσω τραπέζης για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή! Υπάρχει άλλος τρόπος; Και ποιος φταίει που δεν μπορεί 24 ώρες το 24ωρο και σε κάθε σημείο συναλλαγής να υπάρχει μια τράπεζα! Γίνεται; Ασφαλώς όχι; Άρα η λύση είναι η κάρτα του πολίτη! Πάει παντού, τα έχει όλα και τα καταγράφει όλα! Δηλαδή μπαίνεις σε ένα κατάστημα να αγοράσεις κάτι, οτιδήποτε, και με την κάρτα που αναγκαστικά θα έχεις ΠΑΝΤΑ μαζί σου, το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να πληροφορεί τον κάθε ενδιαφερόμενο, από τα στοιχεία της ταυτότητας σου μέχρι τα αποτελέσματα των πρόσφατων ιατρικών εξετάσεών σου!
       Φανταστείτε τώρα τι δυνατότητες υπάρχουν αν χρησιμοποιηθούν κάμερες (όχι αυτές οι απλές καταγραφής εικόνας, αλλά εντοπισμού και ανάγνωσης RFID) σε δημόσιους χώρους και εκδηλώσεις!
       Αλλά και πάλι όποιος ΔΕΝ παρανομεί τι λόγους έχει να ανησυχεί; Έχει;
       Ποιος όμως είναι σίγουρος τι μπορεί να βαπτιστεί παράνομο αύριο; Μπορεί οι «αγανακτισμένοι»  ή οι διαφωνούντες ή οι συνδικαλιστές ή οι εθνικιστές ή οι απεργοί ή οι μακρυμάλληδες ή οι χοντροί ή οι μη έχοντες ή οι ……..
       Μην νομίζεται ότι η εποχή του Μεγάλου αδελφού είναι μακριά ή ότι θα έρθει σε λίγο! Γιτί είναι ήδη εδώ!
       Το επιχείρημα της φοροδιαφυγής είναι τόσο γελοίο όσο και οι χειρισμοί της λίστας Λανγκάρντ από τους υπουργούς των οικονομικών των μνημονιακών κυβερνήσεων. Και ακόμα πιο γελοίες οι προσπάθειες για την πάταξη της με τα δεκάδες φορολογικά νομοσχέδια που κυνηγούν τα ψίχουλα των μισθωτών και των συνταξιούχων και αφήνουν τα εκατομμύρια των κουμπάρων στο απυρόβλητο.
       Αλλά τι περιμένεις σε μια δημοκρατία που η εφορία κλείνει τα μάτια στα πολλά λεφτά και η δικαιοσύνη φορά παρωπίδες!
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:parapona-rodou

Συναλλαγές με μετρητά μόνο έως τα 500 ευρώ

Μόνο μέσω τραπεζών, με επιταγές, πιστωτικές κάρτες ή χρέωση λογαριασμού θα γίνονται όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, όπως...
σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της προσπάθειας για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το νέο όριο θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για

 την κατάργηση του ΚΒΣ, το οποίο θα καθιερώνει επίσης ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο εξετάζεται και η κατάργηση πρόσθετων βιβλιών που κρατούνται από κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών.

Αρχικά, το όριο των συναλλαγών για μετρητά είχε τεθεί στα 1.500 ευρώ και έπειτα επαναπροσδιορίστηκε στα 1.300 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το όριο αφορά το σύνολο της αξίας της συναλλαγής, ανεξαρτήτως εάν η καταβολή της γίνεται τμηματικά σε δόσεις κάτω του ορίου.
sofokleousin.gr


parapona-rodou.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ". ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
-Κ.Β.-

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ