Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τα μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί από την κυβέρνηση εκτροπής Παπαδήμου. Τα υπόλοιπα είναι θέατρο.

       Τα μέτρα του 2ου μνημονίου (Παπαδήμεια ή κωλοτούμπας Σαμαρά) είναι εξοντωτικά και ψηφισμένα. Τα χιλιόμετρα που βάζει στο τραπέζι δήθεν η Τρόικα (Τόμσεν) και καθυστερούν τη συμφωνία, έχει γίνει προσπάθεια να εξηγηθούν με διάφορους τρόπους. Από τη διαφωνία ΔΝΤ με ΕΚΤ- Γερμανία για νέο κούρεμα μέχρι σκόπιμη καθυστέρηση για τις Αμερικάνικες εκλογές! Χωρίς να αποκλείω ή να απορρίπτω κάτι από τα προηγούμενα, θέλω να επισημάνω κάποια πράγματα που συνηγορούν στην τελευταία ευρέως διαδεδομένη άποψη περί θεατρικής παράστασης!
       Μια παράσταση ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ που χρειάζεται η κυβέρνηση για λαϊκή εσωτερική κατανάλωση, αφού με το καλημέρα ο Σαμαράς και με την «ιδιοκτησία του μνημονίου», άμεση εφαρμογή των μέτρων και την αναδιαπραγμάτευση στις καλένδες έδειξε τις προθέσεις του «σκίζοντας τη γάτα»!. Όμως η κατρακύλα της κυβέρνησης και ο αναβρασμός στην κοινωνία άλλαξαν το σκηνικό, που χρειάζεται για πολλοστή φορά κορύφωση δράματος, υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις, σούσουρο με εξωφρενικά και παράλογα σκληρότερα μέτρα, που θα κάνουν αυτά τελικά που θα εφαρμοστούν, να μοιάζουν ως λογικά!
       Αλλά παρά το θέατρο και τα λιγότερο εξωφρενικά από αυτά που ακούσαμε μέτρα τα οποία τελικώς θα εφαρμοστούν, ο κόσμος ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΠΙΑ. Όλο και περισσότεροι πια, δεν δίνουν δεκάρα για την δόση και τις πιθανές συνέπειες τάχα μου που θα έχει η μη εκταμίευση! Όλο και περισσότεροι, έχοντας πιάσει πάτο, όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για την επίσημη χρεοκοπία αλλά ίσως να την επιθυμούν κιόλας, για να δουν και τους υπόλοιπους στο ίδιο με αυτούς χάλι!!!! Το χάος θα δημιουργηθεί από το μίσος και την εκδικητική μανία όσων πεινούν και δεν έχουν τίποτα εναντίον όσων δείχνουν να έχουν…..
       Σε αυτό το κλίμα, εκτός του θεάτρου για την οριστικοποίηση των μέτρων και το κλείσιμο της συμφωνίας ( για την καλλιέργεια δραματικού τόνου και κρισιμότητας πάντα τοποθετούνται και στενά χρονικά περιθώρια!), εντάσσεται και η φιλολογία περί αλλαγής κλίματος για την Ελλάδα, που όμως συνοδεύονται από νουθεσίες για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων (αποτυχημένων μέτρων, σχεδιασμένων σε περίοδο κακού κλίματος για τη χώρα!!!), αλλά και το χτίσιμο της εικόνας του πρωθυπουργού (όχι του Ράιχενμπαχ και του Φούχτελ!) του δικού μας του Σαμαρά!!!
       Προσπαθούν με δημοσκοπήσεις και διάφορα επικοινωνιακά να μας πείσουν ότι το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης είναι ο Σαμαράς! Με ποσοστό δημοτικότητας 39% θετικές γνώμες, μια μονάδα πίσω από τον (γραφικό!!! Για τα παπαγαλάκια) Πάνο Καμμένο (40%) και πολλές περισσότερες από άλλους, ο Σαμαράς, η προσωποποίηση της ξευτίλας, κάτοχος του ρεκόρ ξεβρακώματος, (κατρακυλώντας μέσα σε 2 μόλις μήνες, ξεπερνώντας ακόμα και τον ΓΑΠ!) εμφανίζεται ως η τελευταία αξιόπιστη λύση, και η τελευταία μας ελπίδα!!!!!!
       Αν είναι δυνατόν, να είσαι στα πρόθυρα της καταστροφής και να είναι η τελευταία σου Ελπίδα ο Σαμαράς! Φυσικά το να αρνηθείς την ελπίδα και  επιλέξεις την καταστροφή, σου δίνει περισσότερες ελπίδες αφού ο άνθρωπος είναι η *1 ΕΓΥΗΣΗ της καταστροφής!
Μάκης Αρμενιάκος  

πηγή:olympia.gr
Τα μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί από την κυβέρνηση εκτροπής Παπαδήμου. Τα υπόλοιπα είναι θέατρο.

Μπράβο στην “Ελλάδα” που για άλλη μία φορά χαλά το θέατρο του παραλόγου. Όπως έχουμε αποκαλύψει εδώ και μήνες, τα μέτρα έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Η μόνη περίπτωση να άλλαζαν θα ήταν με ακύρωση των αποφάσεων της Παπαδήμειου πλειοψηφίας που νομιμοποίησε το δεύτερο μνημόνιο.

Αποσπασματική αλλαγή σε ήδη εγκεκριμένα από το κοινοβούλιο μέτρα, δεν γίνεται. Μόνο με ακύρωση και αναδόμηση των μέτρων σύγκλισης. Κοινώς, ακύρωση των μνημονίων της ντροπής.

Έλεος πια με το θέατρο… (εκτός αν και εσείς “δεν διαβάσατε”)

*1 βλέπε:  πιτσαρία στην ΝΥ- Διάλυση Γιουγκοσλαβίας, είσοδος μεταναστών, ρίξιμο κυβέρνησης ΝΔ - ΠΟΛΑΝ - κυβέρνηση Παπαδήμου - 19% στις πρώτες εκλογές..... και ο κατήφορος συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ