Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Αμερικανική πρεσβεία: Αναλώσιμη η κυβέρνηση, έρχεται κοινωνική έκρηξη

        Εμείς το ξέρουμε;! ότι θα εκραγούμε η θα το μάθουμε από τις ειδήσεις!
       Παλιά (τις καλές εποχές) πληρώναμε τους μετανάστες να μαζεύουν τις ελιές και να κάνουν ότι το βιοτικό μας επίπεδο δεν επέτρεπε να κάνουμε εμείς.
       Μήπως να τους δώσουμε τα ρέστα μας να ξεσηκωθούν αυτοί για λογαριασμό μας!
       Δεν κάνω πλάκα! Κάθεσαι στον καναπέ σου αναπαυτικά ή στο μόνιτορ του υπολογιστή σου, και αντί να παραγγείλεις πίτσα (χρειάζεται θυσίες ο αγώνας!) φωνάζεις ένα Αυγανό ή Πακιστανό ή όποιον βρεις τέλος πάντων, του δίνεις κατιτίς, και του λες να πάει στη διαδήλωση για πάρτι σου!
       Μετά κάθεσαι πάλι στον καναπέ και σε απευθείας μετάδοση βλέπεις με υπερηφάνεια τους αγώνες σου στην ΤιΒι !
        Οι δυνάμεις καταστολής σαστισμένες απέναντι στους λαθρομετανάστες και στο ενδεχόμενο διασυρμού της χώρας από βάναυση συμπεριφορά εναντίον τους, υποχωρούν! και το νερό μπαίνει στο αυλάκι! 
       Γιατί δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά το να σπας στο ξύλο τους αυτόχθονες ιθαγενείς δεν ενοχλεί κανέναν! αν όμως ακουμπήσεις κάποιον μετανάστη αλίμονο σου! Από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μέχρι τη Διεθνείς Αμνηστία, τον ΟΗΕ και την Χίλαρι Κλίντον θα ξεσηκωθούν εναντίον σου και την έβαψες!
       Αλλά τότε θα δούμε άλλο σενάριο, γιατί το σύστημα είναι σοφό και δεν μένει από ΧΡΥΣΕΣ εφεδρείες.
       Κάποιοι εξαφανισμένοι στις πορείες και στην αντίσταση των Ελλήνων πολιτών εναντίων των μέτρων, θα μπουκάρουν ως ειδικοί και συνεπείς με τις αρχές τους εναντίον των μεταναστών, και θα καθαρίσουν την κατάσταση χωρίς να σπιλωθεί διεθνών η Χώρα μας, η Κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία!!!
       Για την οργιώδη φαντασία μου ίσως φταίει (με πείραξε στο στομάχι!) η χθεσινή τούρτα! Χρόνια πολλά αγάπη μου! Όλες οι αγάπες του κόσμου είναι ότι έχουμε για να συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε.
Μάκης Αρμενιάκος         
πηγή:kostasxan
Αμερικανική πρεσβεία: Αναλώσιμη η κυβέρνηση, έρχεται κοινωνική έκρηξη

«Το υπάρχον σύστημα είναι αποσταθεροποιημένο και αποσταθεροποιείται περαιτέρω από μόνο του»!

Οι σποραδικές εκδηλώσεις αντίδρασης συγκεκριμένων ομάδων θα πάρουν γρήγορα πιο διευρυμένη μορφή, με ανεξέλεγκτες συνέπειες, εκτιμούν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι. 

Μέσα από συζητήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους και οικονομικούς παράγοντες, η 
«Ελλάδα» αποκαλύπτει το περιεχόμενο του ενημερωτικού σημειώματος της πρεσβείας των ΗΠΑ προς το State Department, με τις εκτιμήσεις των ειδικών απεσταλμένων της Ουάσινγκτον για τις εξελίξεις στη χώρα μας.  

Το ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα είναι μεγάλο το τελευταίο διάστημα, τόσο εξαιτίας της γεωπολιτικής θέσης που κατέχει η Ελλάδα στη Νοτιανατολική Μεσόγειο -σε συνδυασμό, μάλιστα, με τον «αναβρασμό» στη Μέση Ανατολή- όσο και για τα ευρωοικονομικά, αφού κατά τους Αμερικανούς η οικονομική πορεία μιας υπό δοκιμασία χώρας της Ευρωζώνης συνδέεται άμεσα με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. 

Οι συνομιλητές μας κρίνουν το νέο πακέτο μέτρων ατελέσφορο, την ώρα που έχει εξαντληθεί η αντοχή των πολιτών. Θεωρούν ότι οι Έλληνες βρίσκονται στα όρια της κοινωνικής έκρηξης, πιεζόμενοι τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από άλλους παράγοντες (μετανάστες, εγκληματικότητα, κοινωνική ανισότητα). 

Οι σποραδικές εκδηλώσεις αντίδρασης συγκεκριμένων ομάδων θα πάρουν γρήγορα πιο διευρυμένη μορφή, με ανεξέλεγκτες συνέπειες. 

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, θεωρούν ότι αποδυναμώθηκε εντελώς μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της. Αν και αρχικά υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία, λόγω του ενωτικού χαρακτήρα και της σύνθεσής της, οι υποστηρικτές της στο εξωτερικό γρήγορα απογοητεύθηκαν, με αποτέλεσμα να την εντάξουν στην κατηγορία των «αναλώσιμων κυβερνήσεων», όπως αυτές που προηγήθηκαν, δηλαδή των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και την υπηρεσιακή Πικραμμένου. 

Η συγκυβέρνηση των τριών δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, κυρίως, όμως, δεν κατόρθωσε να ανακτήσει την αξιοπιστία του διεθνούς παράγοντα. Αυτό οφείλεται, όπως εκτιμούν, στην παράλυση του κράτους, καθώς οι αλλεπάλληλες περικοπές και η υπερφορολόγηση του στενού πυρήνα του (ένστολοι, δικαστικοί, ανώτερα στελέχη των δημόσιων οργανισμών κ.λπ.) δεν βοήθησαν στην ανοικοδόμησή του σε στέρεες βάσεις. 

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι Αμερικανοί βλέπουν και σύμπραξη κρατικών αξιωματούχων με το οργανωμένο έγκλημα, διαιωνίζοντας έτσι το αέναο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής στη χώρα μας. 

Παράλληλα, παρατηρούν ότι υπάρχουν αλλοίωση του πολιτεύματος και περαιτέρω αποσταθεροποίηση όλου του πολιτικού συστήματος, αν και, όπως σημειώνουν, «το υπάρχον σύστημα είναι αποσταθεροποιημένο και αποσταθεροποιείται περαιτέρω από μόνο του»!

Η κυβέρνηση Σαμαρά 
Σχετικά με τις εκτιμήσεις τους για τον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός καθημερινά χάνει την ευκαιρία να βελτιώσει τα κακώς κείμενα στη χώρα, να εξορθολογήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, να πατάξει τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, αφού το περιβάλλον του είναι «άκρως επικίνδυνο, μωροφιλόδοξο και δεν καταλαβαίνει ότι οι ξένοι παράγοντες που προσεταιρίζονται είναι αυτοί που τους βλέπουν ως “χρήσιμα κορόιδα”». 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρατήρηση των ξένων παρατηρητών για τη λεγόμενη «ομάδα Σαμαρά - Βενιζέλου», κάτι που τον εκθέτει περισσότερο, αφού γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο και τα τεχνάσματα του πρώην «τσάρου» της Οικονομίας και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις περσινές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα (σ.σ.: στην ουσία, ενώ πριόνιζε την καρέκλα του Γιώργου Παπανδρέου, πριόνιζε το δέντρο που ονομάζεται Ελλάδα!). 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕRΝΕΤ (ΙΧΩΡ) ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ :

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΟΡΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

Γράφει η Κανέλλα Καζακοπούλου
Η ελληνική κοινωνία, πλήν ορισμένων ανώδυνων για το σύστημα και από καιρού είς καιρόν αντιδράσεων, σε τίποτα δέν διαφέρει από μελλοθάνατους που περιμένουν

πριν την τελική ομαδική εκτέλεση να εμφανιστεί έξω από τη φυλακή ο τιμωρός καβαλάρης με το μαύρο άλογο, ο μυθικός και ανίκητος ΖΟΡΡΟ, για να την ελευθερώσει.

Οσο και άν γνωρίζουμε οτι αυτό ειναι ενα παραμύθι, εν τούτοις μοιάζουμε να πιστεύουμε οτι και στην ζωή κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Καί μπορεί μέν στην ιστορία να εμφανίστηκαν ηγετικές λαϊκές φυσιογνωμίες πού άλλαξαν τον ρούν οπως λέμε της ιστορίας, πλήν όμως αυτές δέν ήταν μόνες τους, αλλά είχαν οργάνωση και κυρίως ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ κατάφεραν να βγάλουν από το σβέρκο των λαών ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ την ολιγαρχία του πλούτου, πού τον λεηλατούσε, τον χαράτσωνε και τον είχε μόνο για να παράγει υπέρ των ελίτ.

Οσο λοιπόν δέν κατανοούμε ή δέν θέλουμε να κατανοήσουμε ή δέν μάς αφήνει η προπαγάνδα να δούμε την αιτία των δεινών μας, είτε γιατί έχουμε διαπαιδαγωγηθεί να κάνουμε μεγαλόσταυρους στα αφεντικά που μάς δίνουν δουλειά, είτε γιατί μάς έμαθαν να θαμπωνόμαστε με καθρεφτάκια και χάντρες πού προσφέρει ο καπιταλισμός , οτι ο κακός δαίμονας ειναι η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, από την οποία συσσωρεύεται ο πλούτος άρα και η εξουσία στα χέρια των ΟΛΙΓΙΣΤΩΝ, τότε δέν πρόκειται να πάρουμε απόφαση να οργανωθούμε και να ξεσηκωθούμε βάζοντας ΣΤΟΧΟ την αφαίρεση της οικονομικής εξουσίας από εκείνους πού ελέω Θεού την κατέκτησαν.

Οι άλλοι, οι κυβερνώντες ειναι απλά τα πειθήνια οργανά τους, πού για λογαριασμό τους ενεργούν, καλυπτόμενοι πίσω από την κοινοβουλευτική τους εκλογή και το δήθεν δημοκρατικό δικαίωμα των λαών να εκλέγουν τους άρχοντές τους. Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΟΥ. ΛΑΘΟΣ! ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ και άλλα πολλά ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ,ΘΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΘΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ.

ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΥΛΟΚΤΗΤΙΚΟ ΜΟΝΑΡΧΙΚΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΕ) ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΑΓΩΓΕΙ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΩΡΑΊΖΕΤΑΙ ΠΑΡΆ ΜΟΝΟ Α Ν Α Τ Ρ Ε Π Ε Τ Α Ι.

΄Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕλοιπον ΧΤΕΣ!!! Ή ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΙΚΗΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ

-Κ.Β.-

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ