Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

O Kαμμένος καλεί τον Τσίπρα να ρίξουν την κυβέρνηση!

       Μια φαινομενικά λογική απόφαση (σημ. το είχα γράψει σε σχόλιο μου για την ευθύνη Όλης της αντιπολίτευσης που παραμένοντας στην βουλή νομιμοποιούσε το ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ 1ο Μνημόνιο) του Πάνου Καμμένου, για την πρόκληση εκλογών για να φρενάρει τη ψήφιση των νέων μέτρων, απευθυνόμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκτά (μοιραία!) πολλές και διάφορες ερμηνείες.
       Παρά την ασαφή ακόμα για την συνταγματική ορθότητα της πρότασης, μια πρώτη ερμηνεία από τις πολλές που φαίνεται να επικρατεί είναι ότι προκαλεί και «δοκιμάζει» το ΣΥΡΙΖΑ!
       Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πρόταση με ενδιαφέρον κυρίως για τις αντιδράσεις που θα, ή δεν θα, προκαλέσει!!!

Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:defencenet.gr
O Kαμμένος καλεί τον Τσίπρα να ρίξουν την κυβέρνηση!
ImageΟ Πάνος Καμμένος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να προκαλέσουν εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας Αγγελιοφόρος για το πώς θα ενεργήσει ενόψει της ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή, ο Π. Καμμένος δήλωσε τα εξής:

"Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού, προκαλώντας εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η παραίτηση 60 βουλευτών και των αναπληρωματικών τους", είπε χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος.

"Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές", συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν που προτείνουν τα τρία κυβερνητικά κόμματα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι λύση εντός του μνημονίου δεν υπάρχει, όπως και αν ονομαστεί. Απέρριψε έτσι τα περί επιμήκυνσης ή όποιας άλλης "διευκόλυνσης".

"Μετά τις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων και τις εγκληματικές επιλογές όλων των πολιτικών ηγεσιών από το φθινόπωρο του 2009 μέχρι και σήμερα, η ελληνική κρίση χρέους έχει πλέον μετατραπεί σε γόρδιο δεσμό. Δε λύνεται, κόβεται. Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός οικονομολόγος ή αναλυτής στον πλανήτη που να τολμά έστω να υποθέσει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα και οι Ελληνες είμαστε από τους πιο προικισμένους και εργατικούς λαούς του κόσμου".

Και συμπλήρωσε:

"Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που διαθέτει μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και κοστολογημένη πρόταση καταγγελίας του μνημονίου και εξόδου από την κρίση, στην οποία καλούμε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκλίνουν, παραμερίζοντας κομματικές ταυτότητες και μικροκομματικές σκοπιμότητες, υπέρ του ιερού σκοπού της σωτηρίας της πατρίδας μας".


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

1 σχόλιο:

Ντίνα είπε...

Σιγά μην κουνηθεί ο Τσίπρας αφού είναι βέβαιο πως και αυτός είναι μέλος του ίδιου συστήματος που στηρίζει τραπεζίτες κλπ. Κάνει πως διαφωνεί για να ξεγελάσει και αυτός με την σειρά του τους ψηφοφόρους και λειτουργεί ως εναλλακτική πρόταση όταν ο έλληνας αποφασίσει να ξεσηκωθεί... Μία από τα ίδια με περιτύλιγμα από ολίγη αριστερά [αν και αριστερά δεν μπορείς να πεις όλους τους πρασινοπασόκους που πήραν μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να βρούν πελατεία στο καινούργιο μαγαζί που ανοίγει προσεχώς]

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ