Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ.


ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος, 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ.

Να απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί για το πώς θα εξασφαλίσουν το βασικό δικαίωμα της στέγασης στους κατοίκους της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, από τη στιγμή που οι κατοικίες που ανήκουν στην ΚΕΔ και διαχειρίζονται από το ΤΑΠΑ περιήλθαν στο ΤΑΙΠΕΔ, ζητά να πληροφορηθεί με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων η Μίκα Ιατρίδη.

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να καταθέσουν στη Βουλή όλες τις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ που σχετίζονται με το θέμα, καθώς και πλήρη, ακριβή και κατηγοριοποιημένο πίνακα των κατοικιών που είναι, πλέον, στη δικαιοδοσία του Ταμείου.

Στην ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη, τονίζει ότι η απόφαση να περιέλθουν στο ΤΑΙΠΕΔ οι συγκεκριμένες κατοικίες αγνοεί προκλητικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όσο και τις προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για αξιοποίηση των κατοικιών αυτών προς όφελος αυτών που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων.

ΕΡΩΤΗΣΗ  ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών
                                         Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού

ΘΕΜΑ: «Μεταβίβαση κατοικιών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου στο ΤΑΙΠΕΔ».

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια των δανειστών μας και των εγχώριων υποστηρικτών τους για ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού, συνεχίζεται αμείωτη.

Μετά την απαίτηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) να σταματήσει ο διαγωνισμός του Δήμου Ρόδου για τη μαρίνα Μανδρακίου, προκειμένου να «αξιοποιηθεί» η μαρίνα από το ίδιο το Ταμείο, ήλθε και νέα πρόκληση προς τους Δωδεκανήσιους.

Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ παίρνει υπό την κατοχή του τις κατοικίες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, ιδιοκτησία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και διαχείρισης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), προκειμένου να τις «αξιοποιήσει» και αυτές.

Επειδή, αυτοί που έχουν αναλάβει την εκποίηση του ελληνικού πλούτου, φαίνεται να αδιαφορούν για τις κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια διαδικασία, ειδικά σε μια περιοχή, όπως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στην οποία, στην περίπτωση που δεν το γνωρίζουν, κατοικούν ανθρώπινες ψυχές.

Επειδή μια τέτοια απόφαση αγνοεί προκλητικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης για ουσιαστική αξιοποίηση των κατοικιών της Μεσαιωνικής Πόλης, προς όφελος των κατοίκων της.

Επειδή, οι υποστηρικτές του Μνημονίου θέλουν να στερήσουν σε συνανθρώπους μας ακόμα και αυτό το βασικό δικαίωμα της στέγασης.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

1.     Με ποιο τρόπο σκοπεύει το ΤΑΙΠΕΔ να «αξιοποιήσει» τις κατοικίες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου;
2.     Πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στέγασης των οικογενειών που ζουν σε αυτές;
3.     Γιατί δεν υιοθετείται πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη συντήρηση των συγκεκριμένων κατοικιών και παραχώρησης μέρους τους σε αναξιοπαθούντες, όπως προβλέπεται μέσω των αρμοδιοτήτων που έχει παραχωρήσει ο «Καλλικράτης» στις Περιφέρειες;

Παρακαλούνται οι κκ Υπουργοί να καταθέσουν

1.     Όλες τις αποφάσεις του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ που σχετίζονται με τη μεταφορά των κατοικιών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, ιδιοκτησίας ΚΕΔ και διαχείρισης ΤΑΠΑ.
2.     Πλήρη, ακριβή και κατηγοριοποιημένο πίνακα των κατοικιών της Μεσαιωνικής Πόλης που μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ