Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση ”βόμβα” από το Συμβούλιο της Ευρώπης: Παράνομη η μείωση μισθών στους νέους που επέβαλλε η τρόικα στην Ελλάδα!


       ΔΕΝ είμαι γραφικός και γελοίος! ούτε εγώ, ούτε και όσοι τα λένε και τα γράφουν! Το έλεγα και το έγραφα (αναπαρήγαγα) ότι τα μνημόνια είναι αντισυνταγματικά και παράνομα αφού, πολλές (ο κορμός) διατάξεις του είναι αντίθετες με το Ελληνικό, το Ευρωπαϊκό αλλά και το Διεθνές δίκαιο.
       Δεν υπάρχει προηγούμενο κατάργησης Εθνικής Ασυλίας! Δηλαδή της ίδιας της έννοιας και της υπόστασης του Έθνους Κράτους! Δεν μπορεί ακόμα και οι ίδιοι οι κυβερνώντες οικειοθελώς ή με πίεση να δέχονται άρση της Εθνικής Ασυλίας, διότι δεν παρανομούν μόνο αυτοί που την εκχωρούν αλλά και αυτοί που τη ζητούν!
       Υπάρχει διεθνές δικαστήριο που θα αποφασίσει (έστω και έτσι στημένα που είναι όλα) ότι πρώτη προτεραιότητα ενός κράτους είναι οι δανειστές και όχι η επιβίωση του λαού του;
       Αυτά υπόγραψε, δέχτηκε και συμφώνησε ο ΓΑΠ, και αυτά αναλαμβάνει να εκτελέσει στο ακέραιο ο Σαμαράς ως υποχρεώσεις της Ελλάδας!!!
       Την ολοκλήρωση της καταστροφής ζητούν οι ξένοι με την εφαρμογή των «υποχρεώσεων» μας, παρά την αναγνώριση των θυσιών μας και τα καλά λογάκια τελευταία! ενώ  μας υπόσχονται ανακούφιση μετά το σάλτο στο γκρεμό (νέα μέτρα)! Δηλαδή όσοι γλυτώσουν, αν γλυτώσουν, απλώς θα ανακουφιστούν.
       Μια απόφαση που ανοίγει το δρόμο για περισσότερες και πιο ουσιαστικές αποφάσεις (κατάργησης των μνημονίων) και την αποφυγή της διάλυσης της κοινωνίας και του κράτους που απροκάλυπτα πλέον, επιχειρείται.
Υ/Γ Όσοι λέγανε γραφικούς αυτούς που φώναζα για ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αποφάσεις, τι λένε τώρα;
Υ/Γ Να μου ζήσεις Βενιζέλε μου, κορυφαίε Συνταγματολόγε!
Μάκης Αρμενιάκος   
πηγή:olympia.gr
Απόφαση ”βόμβα” από το Συμβούλιο της Ευρώπης: Παράνομη η μείωση μισθών στους νέους που επέβαλλε η τρόικα στην Ελλάδα!
- Παράνομη πλέον θεωρείται η μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα του εθνικού κατώτατου μισθού
- Παράνομη κρίθηκε επίσης και η παράταση ενός έτους στην δοκιμαστική περίοδο που οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση
- Το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί πως η μείωση του μισθού στους νέους Έλληνες σημαίνει πως πλέον αμείβονται κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα
- Reuters:”Η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητική για την Αθήνα και την τρόικα καθώς αποφασίζονται νέες περικοπές που απαιτούνται για να κρατηθεί η Ελλάδα στη ζωή”
Η σπουδαιότητα της απόφασης αυτής από επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι τεράστια διότι δίνει τη δυνατότητα στα ελληνικά συνδικάτα να προσφύγουν στα δικαστήρια και να ζητήσουν την κατάργηση των εργασιακών αλλαγών επειδή παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη!
Για να καταλάβουμε το μέγεθος της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να γυρίσουμε στο 2010 όταν κατ’ εντολή της τρόικας η τότε ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά ώστε να μειωθεί το κόστος για τους εργοδότες.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, που τώρα κρίνονται ως παράνομες, ήταν δύο:
- Η παράταση κατά ένα χρόνο στην δοκιμαστική περίοδο στην οποία οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση
- Η μείωση στα 2\3 του εθνικού κατώτατου μισθού για τον κατώτατο μισθό για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου της Ευρώπης η μείωση του μισθού στους νέους κάτω των 25 ετών σημαίνει πολύ απλά πως οι νέοι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα.
Επίσης σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, η παράταση που επιβλήθηκε αντιβαίνει στο καταστατικό που αναφέρει πως οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα σε «λογική» ειδοποίηση πριν τερματιστεί η απασχόλησή τους.
Η απόφαση αυτή δικαίως χαρακτηρίζεται ως ”βόμβα” καθώς όπως αναφέρει το Reuters:”Η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητική για την Αθήνα και τους πιστωτές της, καθώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές σε ένα νέο γύρο περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επόμενη δόση από τη διάσωση των 130 δισ. ευρώ, που απαιτούνται ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα εν ζωή”.
Πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ