Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΦΤΩΧΟΙ ΛΑΟΙ

       Ποιος αποφασίζει για την τύχη ενός παιδιού η ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου ανάλογα με το που θα γεννηθεί;
       Ποιοι στήριξαν την ευημερία ολόκληρων λαών (και τα δική τους αμύθητη περιουσία και εξουσία) στους φυσικούς πόρους του τρίτου κόσμου και τους καταδίκασαν σε εξαθλίωση;
       Όχι ο Θεός, που δεν επεμβαίνει στην ελευθερία του ανθρώπου, αλλά τον κατηγορούν όσοι ΔΕΝ πιστεύουν! και αφήνουν στο απυρόβλητο αυτούς που ευθύνονται!
       Οι επί γης θεοί του μαμωνά, παίρνουν τις ζωές μας στα χέρια τους και αποφασίζουν για την τύχη του πλανήτη!
       Επιβάλουν περιβαλλοντικούς φόρους (τεράστια απάτη με μυθικά ποσά) αυτοί που μολύνουν και καταδικάζουν σε θάνατο από μόλυνση χιλιάδες ζωές!
       Φτιάχνουν νόμους και τους επιβάλουν με πολέμους (ανθρωπιστικοί βομβαρδισμοί), για ανθρώπινα δικαιώματα και προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που οι ίδιοι τους καταπατούν βάναυσα σε ολόκληρους ηπείρους!
       Εκχωρούν Εθνική κυριαρχία στον ΟΗΕ για να αποφασίζει αναγκαστικά μέτρα επιβολής (μέχρι πόλεμο) τον οποίο αγνοούν επιδεικτικά και επιτίθενται όταν δεν μπορούν να αποσπάσουν την ποθητή για τα συμφέροντά τους απόφαση, και ολόκληρος ΟΗΕ δεν μπορεί να βρει και να τιμωρήσει όσους καταστρέφουν, λεηλατούν και κακοποιούν ολόκληρους πληθυσμούς!
       Ένα video που πρέπει να δούμε όλοι ξανά και ξανά, για να δούμε τι εννοούν ορισμένοι ανάπτυξη, αξιοποίηση, ανταγωνιστικότητα και ιδιωτικές επενδύσεις! Ή πως μπορούν μέσω του χρέους να μετατρέψουν μια χώρα σε τριτοκοσμική γιατί ήρθε η ώρα της εκμετάλλευσης του πλούτου της.
Το video είναι πρόταση ενός αναγνώστη που μου έστειλε με e-mail χωρίς να διευκρινίσει αν θέλει να αναφέρω το όνομά του και γι’ αυτό δεν αναφέρεται.
Μάκης Αρμενιάκος
Δείτε το video  

1 σχόλιο:

Στραβόξυλο είπε...

Συγκλονιστικό video. Αν και γνώριζα κάποια πράγματα ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ. Πολύ φοβάμαι πως ένα τέτοιο μέλον μας ετοιμάζουν και μας.

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ