Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Δημιουργούνται τα πρώτα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

      Νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να εκτελούν τις εντολές τους χωρίς να αποκαλυφθεί ο λόγος ύπαρξης τους! Απλά για να μην μας ανακοινώνουν τις αποφάσεις οι ίδιοι οι τροϊκανοί και οι Φούχτελ και Ράιχενμαχ, κάναμε εκλογές, μόνο και μόνο για να μας διαβάζουν τις αποφάσεις τους, αυτοί που εκλέξαμε!
       Διότι (ακόμα) η ψευδεπίγραφη δημοκρατία απαιτεί ένα δημοκρατικό λίφτινγκ στην εξουσία των αγορών! Όταν έχουμε την πολυτέλεια των εκλογών! Γιατί σε «κρίσιμες στιγμές» και με την δικαιολογία κυβερνήσεων Εθνικής σωτηρίας, διορίζονται απευθείας τραπεζικά εργαλεία τύπου Παπαδήμου, Μόντι κτλ για να μπει το νερό στο αυλάκι, και μετά ξανά πάλι στους εκλεγμένους εκφωνητές των αποφάσεων των πεφωτισμένων τραπεζιτών.
       Είναι ολοφάνερος ο σχεδιασμός των αλλαγών χωρίς καμία μικροκομματική ή ρουσφετολογική πρόβλεψη (καλώς) αλλά και χωρίς καμία κοινωνική, χωροταξική ή οικονομική διάσταση, με κορυφαία πράξη το μη σεβασμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης νησιοτικότητας που προβλέπεται, ισχύει και κατοχυρώνεται και «Ευρωπαϊκά».
       Ένας σχεδιασμός που φωνάζει από μακριά ότι ΔΕΝ εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους υποτίθεται γίνεται, ΔΕΝ έγινε από ανθρώπους που γνωρίζουν τις πραγματικές συνθήκες της κοινωνίας μας, και σίγουρα από αυτούς που έβαλαν να τον εξαγγείλουν και να τον εφαρμόσουν, αλλά και πόσο επικίνδυνος είναι για το μέλλον των ακριτικών περιοχών και των νησιών μας που πλήττονται καίρια, πέραν τις κρίσης, και καταδικάζονται σε μαρασμό.
       Είναι δε τόσο η βιασύνη των επικυρίαρχων κατακτητών να εφαρμοστούν τα «μέτρα τους» που δεν αφήνουν το περιθώριο στα εκλεγμένα μας ανδρείκελα να χρησιμοποιήσουν ούτε τις γνωστές τακτικές εξαπάτησης τύπου διαβούλευσης, όπου η τακτική, σας καλώ, σας ακούω, τέλος χρόνου και αποφασίζω και διατάζω, χρησιμοποιήθηκε επί ΓΑΠ αρκετά επιτυχημένα σε επικοινωνιακό επίπεδο, στους ηλιθίους που πιστεύουν κάθε εύηχη λέξη κενή περιεχομένου! ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ! ωραία! Διαρθρωτικές Αλλαγές! Πες μου και άλλα! Μικρό αποτελεσματικό κράτος! Δώσε, δώσε και άλλο! Πάταξη της κοινωνικά άδικης Φοροδιαφυγής! Μεγάλε, δώσε μου λίστες dvd και στικάκια και πάρτε μου τα ΌΛΑ! Ανάπτυξη! Φέρτε επενδυτές να ξεπουληθούμε, φέρτε εργοστάσια και κάντε με Κινέζο! Κτλ κτλ………..
       Δείτε τη λίστα με τα πρώτα 34 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.
Μάκης Αρμενιάκος  
πηγή:olympia.gr
Δημιουργούνται τα πρώτα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων
ύ  ώ έ έ έΤη δημιουργία των πρώτων 34 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ)…
σε ισάριθμους δήμους της χώρας, προκειμένου να διευκολύνονται οι φορολογούμενοι μετά τη συγχώνευση των εφοριών της περιοχής τους, προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Προϋπόθεση για τη δημιουργία τους είναι οι δήμοι να διαθέσουν τους κατάλληλους χώρους στέγασης των νέων αυτών υπηρεσιών και να αναλάβουν το πλήρες κόστος λειτουργίας των γραφείων, με εξαίρεση τη μισθοδοσία των εφοριακών που θα τα στελεχώσουν.
Η ανάληψη της ευθύνης δημιουργίας των ΚΕΦ από τους δήμους ενδεχομένως να δημιουργήσει προσκόμματα στην άμεση λειτουργία τους καθώς σε πολλούς δήμους της χώρας σημειώνονται κινητοποιήσεις με πρωτοβουλία των δημάρχων ενάντια στην απόφαση δραστικής συρρίκνωσης του αριθμού των ΔΟΥ από περίπου 280 στις αρχές του περασμένου έτους σε 114 στο τέλος του 2012.
Τα ΚΕΦ είναι επιφορτισμένα για την παραλαβή δηλώσεων και διαβίβασή τους στην αρμόδια ΔΟΥ στην περίπτωση μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής, για την χορήγηση εντύπων, την ενημέρωση των φορολογουμένων για υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους.
Ακόμη, θα χορηγούν πιστοποιητικά και θα προχωρούν στην προσωρινή παραλαβή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και στην μεταβίβαση ακινήτων, στον έλεγχο των στοιχείων, κ.α..
Τα πρώτα ΚΕΦ θα δημιουργηθούν στις εξής περιοχές:
1.Ναυπακτίας (Αιτωλοακαρνανίας)
2. Ερμιονίδος (Αργολίδας)
3. Μεγαλόπολης (Αρκαδίας)
4. Δυτικής Αχαΐας (Αχαΐας)
5. Κάτω Νευροκοπίου (Δράμας)
6. Σουφλίου (Εβρου)
7. Μαντουδίου – Λίμνης -
Αγίας Αννας (Εύβοιας)
8. Ανδρίτσαινας – Κρεστένων
(Ηλείας)
9. Μινώα-Πεδιάδας (Ηρακλείου)
10. Χερσονήσου (Ηρακλείου)
11. Φιλιατών (Θεσπρωτίας)
12. Κόνιτσας (Ιωαννίνων)
13. Πωγωνίου (Ιωαννίνων)
14. Νέστου (Καβάλας)
15. Μουζακίου (Καρδίτσας)
16. Σοφάδων (Καρδίτσας)
17. Νεστορίου (Καστοριάς)
18. Παιονίας (Κιλκίς)
19. Βοΐου (Κοζάνης)
20. Σικυωνίων (Κορίνθου)
21. Ευρώτα (Λακωνίας)
22. Αγιάς (Λάρισας)
23. Τυρνάβου (Λάρισας)
24. Μεσσήνης (Μεσσηνίας)
25. Ζηρού (Πρέβεζας)
26. Πάργας (Πρέβεζας)
27. Μαρώνειας – Σαπών
(Ροδόπης)
28. Βισαλτίας (Σερρών)
29. Νέας Ζίχνης (Σερρών)
30. Καλαμπάκας (Τρικάλων)
31. Δομοκού (Φθιώτιδας)
32. Μακρακώμης (Φθιώτιδας)
33. Αμυνταίου (Φλώρινας)
34. Κισσάμου (Χανίων)
moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ