Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Τα ψέματα τελειώνουν και μαζί με αυτά οι δικαιολογίες: Κατάργηση Μνημονίου τώρα!

       Αν η ανάρτηση που ακολουθεί παρακάτω σας μοιάζει να είναι λόγια γραφικών, τότε μάλλον είσαστε από τους γραφικούς και επικίνδυνους για τους υπόλοιπους Έλληνες, που πιστεύεται στους απατεώνες πολιτικούς που μιλούν για ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, για τελευταία μέτρα, για κάβους που όλο περνάμε και όλο μπροστά μας είναι και διάφορα άλλα χαριτωμένα του στιλ «ο Σαμαράς είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός – ο πιο δημοφιλής – και ότι πέτυχε πολλά στις διαπραγματεύσεις που θα έκανε μετά τα μέτρα!». Διαπραγματεύσεις που κρατούν ως και τις τελευταίες ώρες για το κλείσιμο του πακέτου που θα φέρει την εκταμίευση της δόσης που είναι απαραίτητη για την οικονομία της χώρας, αλλά δεν θα πάνε στην οικονομία αλλά σε ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό, όσα περισσέψουν από την κεφαλαιοποίηση των (ιδιωτικών) τραπεζών, για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές!
       Αφού οι μισθοί και οι συντάξεις, οι τράπεζες και οι δανειστές πληρώνονται από τους υποδουλωμένους Έλληνες πολίτες, ποιος πρέπει να αγωνιά για την εκταμίευση της δόσης;
       Μήπως, λέω μήπως, οι δανειστές και οι τραπεζίτες στηρίζονται σε αυτές τις δόσεις για να μην κομπλάρει το σύστημα να δουλεύει αποκλειστικά και μόνο για αυτούς;  Για σκεφτείτε το! Με κάθε δόση κονομάει ο έμπορος και φλερτάρει με το θάνατο ο τοξικομανής! Πρώτα πουλάει ότι έχει και δεν έχει, μετά καταστρέφει και τους δικούς του που τους στεγνώνει οικονομικά, και στο τέλος όταν πια δεν έχει τίποτα να δώσει, έρχεται η νοθευμένη και τον πάει στον αγύριστο! Φοβερή ομοιότητα ε; Εμείς αλήθεια σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε; Σε πόσες δόσεις ακόμα θα έρθει η νόθα;

Μάκης Αρμενιάκος
Τα ψέματα τελειώνουν και μαζί με αυτά οι δικαιολογίες: Κατάργηση Μνημονίου τώρα!
Της Έλενας Κουντουρά * 
Πρώτον, ξένα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και γερμανικά, παραδέχονται ότι η δόση που αναμένει η Ελλάδα θα πάει στους τόκους των δανείων της και ότι μισθοί-συντάξεις πληρώνονται από τα γενικά έσοδα του κράτους.
Δεύτερον, μεγάλος ελληνικός όμιλος ΜΜΕ που κρατάει τα σκήπτρα στη στήριξη της συγκυβέρνησης των προθύμων, βγάζει σιγά-σιγά στο γυαλί οικονομικούς συντάκτες να παραδέχονται ότι δόσεις δανείων, φόροι και έσοδα του κράτους και έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, πηγαίνουν όλα μαζί και πέφτουν στο ίδιο καλάθι, μέσα από το οποίο πληρώνονται κατά απόλυτη προτεραιότητα οι υποχρεώσεις πάνω στα τοκογλυφικά επιτόκια και μετά οτιδήποτε άλλο.

Τρίτον, κεντρικός πολιτικός σχολιαστής σε άλλο μεγάλο όμιλο ΜΜΕ, πιο παραδοσιακό και παλιό από τον προηγούμενο, βγαίνει στο γυαλί φωνάζοντας κατά της Τρόϊκας, και εγκαλεί τους κκ. Τόμσεν, Μορς, Μαζούχ για αλητεία.
Τέταρτον, φιλομνημονιακή πρώην υπουργός, που διεγράφη από το παλιό κόμμα της επειδή ήταν υπέρ του Μνημονίου και για τον ίδιο ακριβώς λόγο επανεντάχτηκε σε αυτό, παραδέχεται ότι δανείζοντας την Ελλάδα οι Γερμανοί, αποκομίζουν πολλαπλάσια κέρδη από τα ποσά που διαθέτουν.
Αυτά είναι λίγα μόνο, από τα πολλά απρόσμενα γεγονότα των τελευταίων ημερών και σίγουρα θα διερωτάται κανείς: Τι στο καλό συμβαίνει και ολόκληρη η Ελλάδα, μαζί με τη μισή Ευρώπη προσχωρούν σε όλα εκείνα που λέγαμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πριν τις εκλογές, κατά τη διάρκεια των εκλογών, μετά τις εκλογές και σε αυτά που λέμε ακόμη και σήμερα, εισπράττοντας λοιδορίες περί δήθεν λαϊκισμού; Τους έχει έρθει άξαφνα η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ή βλέπουν ότι το καράβι, το τιμόνι του οποίου κρατούν οι ίδιοι τόσο καιρό, πλέει κατευθείαν πάνω στην ξέρα και πηδούν στη θάλασσα για να σωθούν από τη μήνη και την κατακραυγή;
Όχι, δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε το άλλοθι του νεοφώτιστου και να κάνουμε δεκτό ότι πριν δεν γνώριζαν την πραγματικότητα και τώρα, κάτι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται. 
Στην ξέρα καταπάνω πλοηγούν τόσο καιρό το καράβι και το γνώριζαν πολύ καλά αυτό. Απλά, τώρα που πλησιάζει η ώρα για να φανεί το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής, θέλει ο καθένας ξεχωριστά για λογαριασμό του να αποσείσει τις ευθύνες.
Για λάθος φάρμακο που σκότωνε τον ασθενή αντί να τον γιατρεύει μιλούσε μέχρι αρχές του 2012 ο σημερινός πρωθυπουργός και ζητούσε με τα γνωστά «Ζάππεια» ένα άλλο μείγμα πολιτικής για επανεκκίνηση της Οικονομίας. Για να ακολουθήσει μετά, με περισσότερο ακόμη φανατισμό από τους κκ. Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, τη συνταγή της σκληρής λιτότητας.
Η νέα Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ των κκ. Παπανδρέου-Βενιζέλου και οι χρήσιμοι «εκσυγχρονιστές» κκ. Παπαδήμος-Στουρνάρας, καταδίκασαν την Ελλάδα στη λογική ενός μαγαζιού, που κόβει έξοδα, κόβει προσωπικό, περιστέλλει εργασίες και δραστηριότητες, αλλά ταυτόχρονα δεν ακολουθεί καμιά συνταγή εύρεσης νέου πελατολογίου, νέας πηγής πωλήσεων και εσόδων, και καμιά αναπτυξιακή λογική, με αναπόφευκτη εξέλιξη να πηγαίνει για οριστικό λουκέτο το μαγαζί, και για φούντο ο μαγαζάτορας.
 Τα μοναδικά πράγματα που διατηρούν ζωντανά το Μνημόνιο και τη συγκυβέρνηση των τριών, είναι η μυθοπλασία περί δήθεν διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και η γενικότερη προπαγάνδα που αναμεταδίδεται από ΜΜΕ προκειμένου να μπερδευτεί ο πολίτης. Θέλετε παραδείγματα; 
-   Συνεχώς επαναλαμβάνεται ως είδηση και σχόλιο ότι μπαίνει κόκκινη γραμμή για μην καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός.
Την ίδια ώρα τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα, Διακοπών έχουν εκμηδενιστεί, ενώ με τις μειώσεις ύψους 35% σε μισθούς-συντάξεις, μαζί με τις αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας και την επιβολή εκτάκτων χαρατσιών, το εισόδημα του μέσου οικογενειάρχη έχει υποχωρήσει κοντά στο 50% από την αρχή της κρίσης. Με άλλα λόγια, με 50% κάτω στα εισοδήματα, οι 14 μισθοί έχουν ήδη γίνει 7.
Επομένως μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας μας και αν δοκιμάζουν να πειράξουν άλλο τους μισθούς θα είναι για να κόψουν τον 6ο και τον 7ο.


-   Με το Χρηματιστήριο στις 600 μονάδες και όλα τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια», αλλά και οι ίδιοι οι υπουργοί και βουλευτές, να έχουν σαν καραμέλα ότι οδηγούμαστε σε οικονομική και τραπεζική κατάρρευση κάθε φορά που μας εκβιάζουν για να πάρουμε μία δόση, καλλιέργησαν και καλλιεργούν κλίμα πανικού σε αποταμιευτές και καταθέτες.
Για να βγουν μετά όλοι με περισσή υποκρισία, με πρώτο τον πρωθυπουργό, να κατηγορήσουν τον κόσμο ότι στραγγίζει από ρευστό τις τράπεζες, αναζητεί τρόπους αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, ή τα καταχωνιάζει σε μπόγους και σεντούκια. -  Παρουσιάζουν τις δανειακές δόσεις ως οξυγόνο που κρατά στη ζωή το μεγάλο ασθενή που λέγεται Ελληνική Οικονομία, ενώ η αλήθεια είναι ότι με τα νέα δανεικά επιβαρύνεται το εθνικό χρέος και μαζί ο λαός, προκειμένου να ρεφάρουν τις απώλειές τους οι τραπεζίτες και να εισπράξουν τόκους οι τοκογλύφοι.
 -   Υπόσχονται ότι το μαρτύριο της λιτότητας πλησιάζει στο τέλος, ενώ ξέρουν καλά ότι η λιτότητα επιδρά ως προς το δίπτυχο ύφεση-ανεργία όπως η βενζίνη που πέφτει στη φωτιά.
 Τα ψέματα τελειώνουν εδώ και μαζί οι δικαιολογίες, οι υπεκφυγές, ο αποπροσανατολισμός και η προπαγάνδα. 
Το Μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί και όσοι μας οδήγησαν σε αυτό, πρωταγωνιστές και δευτεροκλασάτοι, πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί για να απολογηθούν και οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Πράγμα, που ζητάμε επιτακτικά οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, τόσο με την πρότασή μας στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, όσο και την πανελλαδική δράση μας για συλλογή υπογραφών των πολιτών με το ίδιο ακριβώς αίτημα. Ο λαός δεν θα ανεχθεί να τον οδηγήσουν η συγκυβέρνηση μαζί με την Τρόικα, στην ολική και οριστική εξαθλίωση και καταστροφή του.
*Η Έλενα Κουντουρά είναι  Βουλευτής Α’ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο της. Γιατί και μυαλό διαθέτει και καρακουκλάρα είναι.

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ