Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ.


ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος, 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, με θέμα τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Κάσου και του Καστελλορίζου.

Στην ερώτηση της, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρεται και στις έγγραφες διαμαρτυρίες των κατοίκων των δυο ακριτικών νησιών, για τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνικές υποδομές και ζητά από τον Υπουργό, να λάβει άμεσα μέτρα για την κάλυψη των κενών αυτών, διότι, διαφορετικά, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, οι ακρίτες νησιώτες να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης, η βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατέθεσα σήμερα το πρωί, επίκαιρη ερώτηση για τα εκπαιδευτικά κενά που παρατηρούνται στην Κάσο και το Καστελλόριζο, ύστερα από τις έγγραφες διαμαρτυρίες, που μου έστειλαν οι κάτοικοι των δυο ακριτικών νησιών.

Δυστυχώς, η κατάσταση αυτή αφορά και άλλα νησιά μας, όπως τη Νίσυρο - για την οποία ενημερώθηκα αφού είχα καταθέσει την ερώτηση - και ασφαλώς, θα θίξω και την περίπτωση αυτή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ερώτησης στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι οι προηγούμενες «δεσμεύσεις» και οι «διαβεβαιώσεις» του Υπουργείου Παιδείας, είναι κενές περιεχομένου, όπως τα κενά που φροντίζουν να αφήνουν στην εκπαίδευση των παιδιών, των ακριτικών περιοχών».

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
                                 
ΘΕΜΑ: «Χωρίς καθηγητές τα σχολεία της Κάσου και του Καστελλόριζου».

Παρά τις παρεμβάσεις που είχαν γίνει, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε καθηγητές στο Γυμνάσιο/Λ.Τ. Κάσου, και τις «διαβεβαιώσεις» που είχαν δοθεί από το Υπουργείο για την άμεση λύση του προβλήματος, εντούτοις, μέχρι σήμερα, τίποτα δεν έχει γίνει. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Γυμνάσιο/Λ.Τ. Καστελλόριζου. 

Αυτά προκύπτουν τόσο από την έγγραφη διαμαρτυρία της Διευθύντριας του Γυμνασίου – Λυκείου Κάσου, της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Προέδρου του 15μελούς Συμβουλίου και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, όσο και από το ψήφισμα των μαθητών και των γονέων του Γυμνασίου/Λ.Τ. Καστελλόριζου.

Ειδικότερα, τα κενά στην Κάσο αφορούν σε τρεις φιλολόγους, έναν οικονομολόγο και έναν καθηγητή Αγγλικών, ενώ για το Καστελλόριζο τα κενά αφορούν σε δύο φιλόλογους, έναν καθηγητή πληροφορικής, μία καθηγήτρια αγγλικών, μία καθηγήτρια γαλλικών και μία καθηγήτρια καλλιτεχνικών.  

Επειδή είναι προφανές ότι τα κενά αυτά, μαζί με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, καθιστούν δύσκολη τη λειτουργία των σχολείων. Επειδή ήδη έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις για το δικαίωμα των ακριτών νησιωτών στην παιδεία και οι γονείς σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα ακριτικά αυτά νησιά.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει για την κάλυψη των κενών στα σχολεία της Κάσου και του Καστελόριζου, ώστε να έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο δικαίωμα της μόρφωσης οι ακρίτες νησιώτες και να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ